| GamingSoloInRetea a întrebat:

De ce nu merge nimic bine în țara asta? Dacă guvernarea PSD-PNL-UDMR e proasta oare cu USR ar fi mai bine? Ar putea fi buna o coaliție PSD-PNL-USR-UDMR sau care ar fi soluția pentru România?

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

USR e un partid prea mic sa fie singur la guvernare sau ca sa faca un impact in guvernare.

| GabiDumitrescu a răspuns:

USR nu mai e ce-ar fi putut sa fie. Nu conteaza ce partid guverneaza, ci cum reuseste sa ii faca pe cei din teritoriu sa isi faca treaba. Nu e problema ca nu ar fi legislatie, ci ca nu se aplica... la fel cum e cu taxele - nu ca ar fi insuficiente ca sa ajunga, ci ca nu se colecteaza corespunzator.

| gabicoo a răspuns:

Ar fi bine - dar nu cred că PSD va intra în guvern fără să aibă premierul. Vom avea un guvern minoritar cu sprijin parlamentar din partea PSD - pentru a se evita alegerile anticipate care nu sunt de dorit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru gabicoo):

Psd si-a batut joc in ultimii ani, acum lasa pe altii sa traga ponoasele. Asa au facut mereu mizerabilii aia infecti...

| sabin89 a răspuns:

Cel mai bine ar merge cuplul Simion & Georgescu, dar oamenii nu înțeleg. Am avea fiecare calul și căruța lui, nu ar mai fi traficul ăsta și poluarea; fiecare am avea grădinuța noastră în spatele casei, să cultivăm ceapă, ridichi, varză... fără chimicale, totul natural; apă din belșug, limpede ca cristalul. Ce altceva mai bun ne-am putea dori decât hrană naturală, apă curată și energie din belșug?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sabin89):

Ai uitat sa pui /s la sfarsit.

| minrest a răspuns:

Nu poate fi mare diferenta doar prin participarea USR la guvernare. Ce poate face un guvern bun e sa reduca deficitul bugetar; nici asa nu e de asteptat imbunatatirea situatiei materiale a cetatenilor in urmatorii doi ani. De vreo cinci ani incoace, toate tarile din UE au avut permisiunea de a depasi cota de inflatie si de deficit bugetar, iar guvernele din Romania au crezut ca au interesul sa le depaseasca cat mai mult. Solutia e reducerea deficitului bugetar, reluarea luptei impotriva coruptiei, combaterea evaziunii fiscale a firmelor si deja peste doi ani am reveni pe o crestere constanta a nivelului de trai. Dar e greu sa faci asta cu o coalitie larga.

| J0B0MAT a răspuns:

USR și UDMR sunt cele mai democratice partide în momentului ăsta, urmate de PNL.Un guvern doar cu ele ar fi ideal dacă ar avea și majoritate.Din păcate e nevoie și de psd care e o corcitură de partid, suveranisto-democrat, iar dacă ar lucra în interesul țării ar intra la guvernare fără pretenții, ceea ce nu cred că e cazul din partea PSD. Sper ca măcar la următoarele alegeri lumea să nu mai voteze masiv PSD și Aur.

| mODIN a răspuns (pentru J0B0MAT):

Cu ce anume sunt astea mai "democratice" decat oricare alt partid? Mai ales in contextul parlamentului, unde oricum totul se supune la vot.

| J0B0MAT a răspuns (pentru mODIN):

În primul rând prin faptul că și-au declarat în mod clar susținerea pentru ND, apoi prin politicile pe care le susțin, PNL mai mult acum de când este Bolojan la conducere.Nu are treabă supunerea la vot cu a fi sau nu democratic, tu ca partid vei susține legile care te reprezintă, chiar dacă trec sau nu.Usr e singurul care nu a votat pensiile speciale, ca un alt exemplu de ce este un partid mai democratic, care pune interesele românilor pe primul loc nu doar din vorbe.

Tu ce intelegi prin "democratic"?

Clar nu ceea ce înțelegi tu.Și anul trecut USR, PNL și UDMR s-au poziționat clar în spatele singurului candidat democratic, Lasconi, nu alături de contracandidatul legionar (nu democratic). Același lucru s-a întâmplat acum, cu diferența că Simion doar lupta pentru un legionar.Asta ar fi cea mai simplă explicație care se poate vedea de către toată lumea, pentru a face diferența dintre partidele democratice și celelalte fals democratice.
Practic dacă susții clar oameni cu principii democratice, ești un partid democratic. Dacă tu susții oameni cu principii comuniste, fasciste(precum naționalizări, colectivizări, pedepsirea individuală)nu ești un partid democratic. Și dacă nu condamni aceste idei comuniste și nu spui clar că nu susții acești oameni, tot nu ești partid democratic(aviz PSD).
Aș cataloga așa:
USR, UDMR, PNL - democratice
Aur, Sos, Pot - nedemocratice/ suveraniste cum își zic ei
PSD - fals democratic/ suveranisto-democrat
Mai sunt partidele mici precum Forța dreptei, Sens care au susținut întotdeauna parcursul european și euroatlantic, și implicit candidatul democratic.Și ele ar merita procente mult mai mari la următoare alegeri, în detrimentul 'suveraniștilor '.

Deci cauta te rog definitia acelui cuvant, ca il folosesti tare gresit. Din ce ai explicat tu aici, inteleg ca nationalizarea de orice fel e ceva nedemocratic, de exemplu. De asemenea, ce naiba e democratic in a sustine parcursul european? Deci Elvetia sau Norvegia sunt tari nedemocratice pentru ca nu fac parte din UE?

Indiferent ce cine sustine cineva, tot ma deranjeaza cand termeni care au un sens si o definitie clara sunt folositi gresit de oameni, doar asa, ca suna mai bine. Cel mai des vad ca oamenii numesc "comunist" tot ce nu le place lor, indiferent cata legatura are ceva cu comunismul ca ideologie. "Trump e comunist; Pewdiepie e comunist, TikTok e comunist" etc.

Tu aici ce vrei sa zici e "progresist", nu "democratic". Nu ma intelege gresit, si eu am votat contra Simion, nu sustin asa maimutoi nici in ruptul capului. Dar foloseste te rog limbajul corespunzator unde trebuie, ca dupa tot auristii astia se iau de noi ca nu vorbim corect.

Progresismul este o politică în general democratică, nu e ceva greșit. Naționalizări, colectivizări, pedepsele celor care nu sunt de acord cu tine, a presei sunt în general politici nedemocratice, de sorginte comunistă, fascistă, iar partidele care susțin asemenea lucruri nu sunt democratice, chiar dacă ele așa se consideră.
Uniunea europeană este democrația prin excelență, chiar dacă există țări ca Ungaria care nu respectă toate principiile UE, însă cineva care se declară pro-ue este în cel puțin teorie as democratic as you can get.Nu există în momentul ăsta și nu a existat niciodată o formațiune mai democratică decât Uniunea Europeană, așa cum este ea la bază.

| LisaJulie a răspuns:

Nu cred ca se vor înțelege toți patru! M-as bucura totuși sa se întâmple pentru ca e mai bine decât sa fim în continuare in criza politica dar totuși...

| mODIN a răspuns:

Ce anume se presupune ca nu merge bine in tara asta? Si care-i termenul de comparatie? Sunt aproximativ 200 de tari in lume. Dintre astea in maxim 5 cred ca mi-ar fi o idee mai bine.

| romeo78 a răspuns:

Păi, nu USR în iarna lui 2020 a promis că va guverna 4 ani, alături de cei de la PNL și UDMR? Ce au făcut? După 9 luni au fugit de la guvernare! Dar, tot PSD-ul e cel mai înjurat partid, inclusiv pe reforme și PNRR!
Oare, cum ar fi arătat România după 4 ani de guvernare de dreapta? Oare ar fi făcut reformele trecute în PNRR?
Oare Georgescu, Simion ar mai fi avut atât succes politic dacă se făceau reforme?

| GamingSoloInRetea explică (pentru romeo78):

Adica tu crezi ca nu se va intelege pe termen lung cu PNL?

| romeo78 a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Răspunsul l-am primit, înainte de septembrie 2021!
De ce ar fi altfel acum?

| Cipi1212 a răspuns:

Să sperăm.

| Seba2013 a răspuns:

Inainte nu exista vot ci belicism.
Insa nu se bateau doar sa fie Regi ci se bateau ca sa castige pamanturi.

Cine era propietar avea un pamant fértil, era numit nobil iar ala care pierdea era un taran care se vindea propietarului de pamant ca sa munceasca. Ei bine toti regii nu se luptau pentru popor ci pentru clasa lor.

Astazi cei care vor sa isi mentina imperialimul trebuie sa puna sanctiuni altor popoare. Economistii lor sunt coroporatisti iar masibariile lor au nevoie se tarani ca sa produca in masa. Daca clasa taranilor creste, burghezul industrializat nu va mai avea mana de lucru.

Asa ca ce fac tarile mari? Isi impun partidele lor ca sa blocheze tari si sa lupte pentru interesele lor. Cand un Rege stapanea alta tara, interesul acelui Rege era sa se impuna ca Nobil si sa fure resursele. Daca se instala la putere isi punea doar oamenii lui. Deci prima data Regele se punea pe el si pe clasa lui nu si pe tine. Rar un Rege care a luptat si pentru clasa taraneasca. Asa si astazi, partidele se impun ele ca clasa. Luptau pentru cei care ii finanteaza, dupa aceea pentru clasa taranilor.

| MihaitzaItza a răspuns:

Ideal asa ar fi, dar desi zic ca au inteles semnalul, partidele vechi nu au inteles nimic. Acum e momentul mai mult ca oricand sa ofere stabilitate tarii 4 ani si ar avea de castigat cu un guvern responsabil