| GamingSoloInRetea a întrebat:

De ce sunt asa mulți atei aici care susțin progresismul, liberalismul globalismul și USR pana la urma?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La tine USR contează, nu celelalte.
Ce treaba are ateismul cu ceea ce fabulezi aici?

| GamingSoloInRetea explică (pentru darrio2007):

Vad ca majoritatea ateilor votează USR și PNL

| darrio2007 a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Dar de unde stii ca sunt atei? Scrie pe fruntea lor?

| GamingSoloInRetea explică (pentru darrio2007):

Pai majoritatea votanților liberali și progresisti, Băsescu/Iohannis/Nicușor observ ca sunt atei! Cel puțin din cunoscuti

| RAY a răspuns:

Iisus a fost impotriva traditiei, a fost progresist, a fost pro egalitate,nu era rasist, suveran =a venit pentru toti si impotriva religiei, desi iisus nu a fost un liberal si un om de orientare stanga, nu a fost impotriva lgbt, suverani nu stiu un verset biblia dar iisus nu era capitalist, un om de afaceri ba din contra a fost impotriva celor bogati

| stampex a răspuns (pentru RAY):

Sper ca nu te ofensezi dar este clar pentru mine ca nu ai studiat biblia! Poate ai frunzarit prin ea, dar nu ai studiat temeinic!
El a spus :nimeni nu vine la tatal decat prin mine: Adica, vrei la Dzeu doar eu te rezolv!
Daca punem asta alaturi de una din cele zece porunci :Sa nu ai alti Dumnezei in afara de mine am avea o probleme...

| RAY a răspuns (pentru stampex):

Omule tu ce ai citit? Eu am scris clar că Iisus a fost pro egalitate, iubire, comunitate și anti ura, rasism, facism ca om, am făcut studiu biblic

Omule te inteleg, si este evident cu,, cine,, ai studiat cartea!
Rasism, pe atunci nu exista.
Fascism pe atunci nu exista
Despre ura ...Cine nu uraste pe...Luca 14:26 spune ceva fara sa fortezi modul de interpretare?
Nu te grabi...nu sunt ateu.

| RAY a răspuns (pentru stampex):

Știi tu va nu exista rasism atunci,? Poți dovedi tu, afirmi lucruri mincinoase, rasismul a fost dintotdeauna

Eu nu pot dovedi multe cum tu nu poti dovedi existenta lui isus, nasterea din,, fata mare,, si aprox tot din Biblie!
Se pare ca nu intelegi ce am specificat eu in opozitie cu afirmatiile tale.
Poti sa oferi ceva concret din Biblie de unde reiese egalitatea sustinuta? In afara de lucratorii la vie care au fost platiti la fel chiar daca multi au venit mult mai tarziu!

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce nu? Vrem sa progresăm nu?

| mihai69 a răspuns:

De ce nu?!?

| GamingSoloInRetea explică (pentru mihai69):

De ce da? De ce majoritatea de pe acest site sunt atei, susțin globalismul, progresismul și liberalismul, detesta AUR, SOS România, pe Simion, Georgescu, Sosoaca, susțin UE, NATO, OMS, ONU, vaccinarea, LGBT, plata cu cardul, avortul, eutanasierea, combaterea schimbărilor climatice vehement! Eu sunt tânăr, de aceea susțin toate astea!

| RAY a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Crestini ar trebui sa iubeasca egalitatea nu ura

| mihai69 a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Sunt și destui creștini care susțin vaccinarea, organizațiile umanitare etc. și asta pentru că au crier și îl folosesc pentru a judeca nu pentru a urî ceea ce nu înțeleg.

| gabicoo a răspuns:

De ce doar USR și nu și PNL sau UDMR ori PSD? Că toți ăștia ne-au băgat, pe rând, în rahatul în care suntem acum!

| GamingSoloInRetea explică (pentru gabicoo):

Tu parca ai spus în trecut ca ai vota pe oricine doar ca să nu iasă Simion sau Ponta!

| gabicoo a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Simion ne-ar fi izolat pe plan extern - nici cu Nicușor Dan nu ne putem mândri dar nu am avut altceva mai bun. Iar despre Ponta se știe cine trage sforile din spatele lui.

| johnnny123 a răspuns:

"Atei care susțin progresismul și liberalismul" spre deosebire de așa-zișii "creștini" care susțin (conștient sau nu) fascismul, dictatorii și oprimarea celor mai vulnerabili membrii ai societății?
Nu știu, printr-o minune s-au nimerit pe aici niște oameni capabili să gândească și să se exprime articulat și coerent.

| GamingSoloInRetea explică (pentru johnnny123):

Ești ateu?

| johnnny123 a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Ce relevanță are asta? Ceea ce cred eu despre lume, politică și cum ar trebui să funcționeze lucrurile nu are nicio legătură cu religia. Nu am nevoie de religie ca să fac distincția între bine și rău. Am creier propriu.

| GamingSoloInRetea explică (pentru johnnny123):

Da, este relevant după părerea mea! Sau ești agnostic?

| johnnny123 a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

De ce este relevant? Ce importanță are dacă sunt ateu, credincios sau agnostic? Ce este mai important, cum te declari sau cum te comporți?

| RAY a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Ca crestin nu poti fii rasist, facist, nazist

| StoicAnalysis a răspuns:

Eu unul sustin liberalismul si progresismul pentru ca asa mi se pare mie normal si corect din punct de vedere moral.
Cui crezi ca-i convine sa fie cenzurat, si tinut blocat in timp?

In schimb nu sunt ateu, ci sunt agnostic.

Nu sustin USR-ul, ci sunt ingradit spre a-l prefera, pentru ca nu am ce alt partid sa sustin, din moment ce restul partidelor care au fost la putere pana acum, au facut mai mult rau decat bine.

| mODIN a răspuns:

Oamenii isi cam iau toate opiniile la pachet in loc sa le analizeze punctual si in detaliu.

| eliancodrut a răspuns:

Eu nu sunt USR-ist, dar sunt ateu. Daca nu s-ar fi sustinut progresismul de-a lungul secolelor, am fi in epoca de piatra.

| DandG2304 a răspuns:

Pentru ca daca te uiti in istorie s-au facut mai multe crime in numele "religiei" decat poti sa-ti imaginezi. Sunt numeroase articole, dovezi, studii, etc care sustin ca noi eram in prezent mult mai avansati daca religia nu ardea carti pe considerentu ca "raspandesc vorba diavolului" cand iti spuneau sa te speli, contineau formule matematice, invataturi medicinale + altele. Numai inchizitia spaniola a ucis in prostie in numele "domnului". Uite o mica sursa din multitudinea care exista.
https://adevarul.ro/......41597.html

Pe scurt: s-a folosit atat de mult "religia" pentru a arunca cu ura si a justifica crime incat efectiv s-a ajuns la religie = inapoiere.

| GeogG23 a răspuns:

Poate pentru ca mai nou te duci la biserica si iti spune popa sa votezi cu X (care e fix ala de la care a primit spaga). Progresul vine daca renunti la atitudinea de ura, iar religia cam pe asta se bazeaza (cel putin cea spusa peste tot de cei care se numesc "crestini")

| Bombasar a răspuns:

Ateu adica ca nu crezi in basme si zane si spiridusi?
adica ca esti sincer si deschis la minte, si nu pui botu sa crezi orice

| stampex a răspuns:

Daca nu existau progresisti unde si la ce scriai tu acum?
Daca nu exista frica de iad,judecata poate erai mancat de mult!
Desigur ca oamenii nu sunt capabili de o viata echilibrata si au nevoie mereu de cineva intelept sa ai ghideze!
Oamerirea trebuie sa bage la cap ca avem mare bunavointa din partea creatorului,din partea naturii etc sa traim pe aceasta planeta minunata,stabila,de durata, cu tot ce trebuie sa ne bucuram, iubim, acceptam indiferent de crezurile personale! Eu pot sa fiu un om radical, ma rog de 7 ori pe zi dar dupa trebuie sa pot respecta,accepta, ajuta, oameni de alte credinte, convingeri etc. Daca asta nu putem suntem primitivi indif ca suntem atei, crestini etc!