Nu spui cum le-a fost luat terenul de catre alta verisoara.
Problema este foarte incalcita, asa ca sa se adreseze unui avocat, cel mai bine unul specializat pe asemenea cazuri.
Angajezi un avocat el stie legea si el stie daca voi mai aveti dreptul sau nu la acel pamint, odata ce tatal vostru la vindut nu mai aveti dreptul voi la nimic.
În primul rând, trebuie cunoscut cine anume a achitat impozitul anual pe acel teren. Dacă e vorba despre copii verișorului „cumpărător", e bine.
Vorbiți cu un avocat, vă va indica pașii ce trebuie urmați.
Tatal tau a primti terenul de la aprintii lui cu acte, sau tot asa fara acte?
Daca taicatu are acte, atunci tu esti proprietarul acum, sau tu cu mama ta daca mai traieste.
Cel mai bun este sa mergi la un notar, nu te costa nimic, consultatia este gratuita, notarul stie ce sa te intrebe, dar si tu trebuie sa stii cine are acte pe acel teren, nu merge asa pe banuite.
Daca taicatu a avut acte de la parinti lui, atunci tu cu mama ta fratii tai daca mai ai frati sunteti proprietari, nu verisorii nu verisoara de care spui.
Tatăl meu a primit terenul de la părinții lui fără acte. Tata a avut 3 frați și 3 surori, deci au fost 7 copii. Nu s-a făcut dezbaterea moștenirii după ce au murit părinții lui.
Mama mea a decedat în 2021. Nu am frați, nici surori.
Mai sunt doar două mătuși în viața și 17 verișori, între care și eu.
Verișorul care a cumpărat fara acte pământul de la tata e de gradul al doilea. A decedat și el. Acum copiii lui ar trebui să se folosească de acel teren, dar nu au acte pe el.
Verisoara mea a aflat că ei nu au acte și a plătit ea impozitul pe acel teren.
Simplu, mergi la notar, o consultatie este gratuita, spui exact ce ai spus si aici, si notarul o sa va lamureasca exact a cui este terenul.
Asa din ce spui tu, terenul respectiv ar fi al celor 2 matusi care mai sunt in viata, si a celor decedati, la care au drept copiii lor.
Mai simplu spus si tu ai acolo bucatica ta de teren. Dar sa intrati in posesei trebuie sa dezbateti mostenirea. Fara sa dezbateti mostenirea, nu aveti acte nimeni, terenul respectiv il poate folosi oricare din voi, cei care aveti acolo drept.
Avind in vederte ca verisoara ta plateste taxele pentru acel teren, moral trebuie sa il foloseasca ea nu altcineva.
Dar, desi ea plateste impozit ce spui, nu este proprietar, adica faptul ca plateste acel impozit nu ii da mai multe drepturi legale.
Nu o obliga nimeni sa plateasca., deci o face de buna voie, iar daca cineva din voi vrea sa foloseasca terenul respectiv o poate face, verisoara respectiva nu poate sa nu va dea voie, asta legal.
Deci au fost 7 frati corect?
-Pina acum ai fost clar in cazul tau, esrti singurul copil, deci ai partea lui taicatu tu, toata.
-Cele 2 matusi au si ele fiecare cate 1/7.
Spune despre cei 4 frati care au murit, citi copiii au fiecare.
Cei 4 frati morti au si ei fiecare cate 1/7 care revine la copiii lor.
Deci au legal dreptu doar cei 7 frati sau copiii lor, in cazul celor decedati.
Acte nu are nimeni acum, iar fara sa dezbateti, mostenirea nici nu va avea careva acte din voi.
Puteti dezbate mostenirea, cei care nu sunt curiosi de teren pot sa renunte, deci nu platesti nimic, vorbiti intre voi care vrea sa ia terenul, ala sa plateasca dezbaterea mostenirii, restul renuntati si cam asta e tot.
Este încâlcită rău situația. Să meargă la un avocat. Dacă verișorul a plătit impozit pe acel teren și l-a trecut în registrul agricol se poate face proces de uzucapiune.
Daca l-a vandut fară acte tatal tau atunci tu detii mostenire de la tatal tau acel pamant.
Pai, situatie naspa Fara acte, e cam ***... Parca ar trebui sa dovedeasca ca au lucrat pamantul ala ani de zile, posesie continua, daca se poate. Sa mearga la un avocat specializat in drept funciar, poate prin prescripție acquisitivă? Dar na, greu fara acte. Sfatul meu? Încerci o înțelegere cu verisoara, altfel o sa coste mult la tribunal. Pacat ca n-au facut acte cand era vremea