| Eu66 a întrebat:

Este normal ca un polițist din alt oraș să îți ceară informațiile personale la telefon?

M-a sunat un domn polițist din alt oraș pentru o postare pe care am făcut-o în care mi-am spus strict experiența mea (fără jigniri) legată de un serviciu cumpărat de la firma respectivă (doamna a depus plângere probabil pentru că a fost nemulțumită).

Am șters postarea și mi-a spus să nu se mai repete "ca să nu ajungem ca Germania".

Domnul respectiv mi-a cerut informațiile personale de câteva ori și de fiecare dată când am întrebat dacă trebuie să i le ofer nu a spus nimic.

Este normal ca un polițist să îmi ceară informațiile personale prin telefon? Nu i-am oferit nimic, avea numărul meu de telefon și numele meu, nu știu ce informații personale dorea și pentru ce.

6 răspunsuri:
| Eu66 explică:

Plus, domnul polițist nu mi-a spus de la ce secție de poliție este. Trebuia să îmi spună?

Toată convorbirea telefonică a fost ciudată. Nu mi-a dat informații despre plângere, punea foarte mult accentul pe faptul că să îi dau informațiile mele personale.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este normal si banuiesc ca respectivul nici macar nu era politist.
In cazul ca este nevoie de datele personale la politie atunci te invita printr-o instiintare/citatie la organul de politie sau se prezinta personal un agent la domiciliu.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Eu66):

Trebuia sa-ti spuna numele, gradul, organul de politie si sa te invite la organul de care apartine, indicand ziua, ora si motivul invitatiei.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Iar tu de unde stii ca ala era politist si nu doar un scammer care avea numarul de telefon si numele tau?

| angel6lust a răspuns:

Nu este normal. Era scammer.

| Furnicuta000 a răspuns:

El poate sa-ti ceara orice ca poate fi oricine la capatul celalalt al firului dar tu nu esti obligat sa ii dai nimic, nici macar sa vorbesti cu el