anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Familia mea are datorii la bancă; eu ca și copil al lor (de 18 ani) sunt curat. Se poate să treacă casa pe numele meu și să fie în siguranță de a fi luată? Sau are banca vreun drept asupra a ceea ce dețin eu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate sa-ti transfere proprietatea casei si sa nu fie probleme, cu o singura conditie: casa sa nu fie ipotecata pentru garantarea imprumutului. Daca este ipotecata banca are dreptul asupra ei, chiar daca tu esti proprietar.

| gogu220 a răspuns:

Dacă au făcut creditul pentru a cunpăra acea casă, deci creditul este ipotecar, casa este a băncii până termină ratele, deci nu o pot trece pe numele tău, iar dacă vor să o vândă, cupărătorul preia ratele la bancă.
Dacă pentru acel credit nu au garantat cu casa, teoretic o pot trece pe numele tău, dar practic e mai greu. Un bun care se vinde prin notariat şi depăşeşte suma de 10.500 euro transferul banilor trebuie făcut prin bancă, problema este că nu puteţi declara voi suma, toate notariatele din ţară au un catalog grilă din care reiese dacă imobilul este în centrul sau periferia oraşului, etajul, anul construcţiei şi alte câteva criterii care sunt luate în consideraţie pentru a determina taxa notarială. Deci dacă depăşeşte această sumă nu va trebui să justifici tu de unde ai banii să cumperi, dar ei vor trebui să explice ce au făcut cu banii, asta dacă la ora actuală sut la zi cu ratele şi nu au oprire pe venituri sau conturi. Situaţie în care chiar dacă vă înprumutaţi de la cineva doar pentru a face transferul pentru a dovedi notarului că s-a facut plata locuinţei, nu îi veţi putea scoate sau transfera celui de la care s-au înprumutat.

Ar fi o soluţie să ocoliţi, să nu fie nevoie de acest transfer bancar, dar ţi-l zic în privat.

Şi ar mai fi o idee, dacă zici că ai 18 ani. Te gândeşti să te angajezi şi să-i ajuţi cu ratele la bancă?
Ar fi cea mai avantajoasă şi simplă soluţie.

| j1NNNx a răspuns:

Depinde ce au pus in contractul cu banca.
cunosc anumite persoane care si-au facut abonamente la telefoane si primesc si acum hartii de ani de zile, insa le ignora si le arunca. nimeni nu le face nimic, doar avertizari
banuiesc ca banca nu este la fel de pacifista si mare mi-ar fi mirarea sa nu faca manevre ascunse la orice contract.
logic ar fi bine pentru voi sa faceti chestia asta, dar pune in calcul si varianta ca fiind incurcati sa nu poata muta

| RaduCPM a răspuns:

Trebuie sa îți fie greu la vârsta ta fragedă... Oricum, sugestia mea ar fi sa un număr pe internet al unui avocat la întâmplare să-i explici pe scurt situația și dacă nu îți va da un răspuns concret (pentru că asta ar presupune o plată) sa încerci la altul și să îți faci tu un răspuns din firmiturile date acești avocați. Trebuie doar dai găsești cuvintele potrivite cu ei

| xxtentatie a răspuns:

Daca tu nu esti trecut in datorie nu e nici o problema daca casa e trecuta pe numele tau nu au ce-ti face nici tie nici casei tale dar ei pot face puscarie pentru acea datorie sau munca in folosul comunitati ( in caz ca nu e mare datoria )