| AlexGGH a întrebat:

Neata, TPU! As vrea sa urmez prima facultate in regim de taxa, insa ar fi cateva probleme de ordin financiar. Daca parintii mei lucreaza la negru si traim destul de bine, doua case, 3 masini, atunci daca fac cerere pentru bursa sociala, ar putea sa avem probleme cu ANAF-ul? Nu se ocupa cu ilegalitati majore, adica vanzare de droguri, presupunand ca munca la negru este ilegala. Tatal meu este constructor pe cont propriu, iar mama mai merge uneori in tarile calde.

Plus, nu vreau sa le cer prea multi bani pentru facultate.

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Bursele sociale sunt pentru copiii defavorizați, nu pentru ăia cu două case și trei mașini ai căror părinți au venituri dar nu le declară. Și cred că niciun cetățean onest plătitor de taxe nu vrea ca banii lui să ajungă la oameni ca tine.

Deja părinții tăi au mari șanse să aibă probleme cu ANAF-ul, pentru că nu au cum justifica averea pe care o dețin. Dacă mai întinzi coarda și tu, sporesc și mai mult șansele.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dupa ce ca ai tai trag teapa statului vrei sa tragi si tu o teapa mica nu?

Pentru bursele sociale se fac anchete sociale. Nu e ok sa minti in acte oficiale, e caz penal

| paletedestele23 a răspuns (pentru johnnny123):

Corect! Mi se pare jenant că cei care fură statul mai au și tupeul să ia locurile copiilor defavorizați

| Dragosstpu a răspuns:

Din cate stiu, pentru bursa sociala iti trebuie adeverinta de venit pentru fiecare parinte de la Anaf. Si pe documentul de bursa sociala trebuie sa scrii venitul net al fiecarui parinte. Iti asumi riscul pentru declaratii false (sa fii exmatriculat si sa restitui banii primiti, poate chiar despagubiri).

| johnnny123 a răspuns (pentru paletedestele23):

El vrea bursă socială care este suportată din banii oamenilor care plătesc taxe, în timp ce părinții lui refuză să plătească taxe.

Partea tristă este că nici măcar nu realizează ironia.

| paletedestele23 a răspuns (pentru johnnny123):

Într-adevăr este trist

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să încerci la buget.

| Yurisa a răspuns:

Scuză-mă, dar de ce vrei bursă socială? laughing