|

Nu doresc sa divortez, sotia vrea, dar eu nu vreau sa-i acord divortul pentru ca o iubesc nespus de mult si pe ea si pe copil. Ea poate obtine divortul?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Poate obtine divortul doar daca are motive intemeiate, respectiv daca este vina ta ca nu mai poate continua casatoria, altfel nu poate. Numai bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună.
Bineînțeles că poate și fără acordul tău.
Dacă o iubeai cu adevărat nu ajungea să gândească așa.
O femei nu este slugă la bărbat și niciun act oficial nu o poate ține lângă un bărbat dacă ea nu mai dorește.
O căsnicie nu se bazează doar pe iubire!
Uite-te înapoi și vezi unde ai greșit dacă vrea să te lase.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@ioandelasal lamurestene din punct de vedere legal ca cineva nu poate divorta daca celalalt sot nu vrea sau nu are nici o vina. Divortez cand vreau fara nici un motiv de acuza partenerul invocand dreptul meu la celibat, cine ma opreste sa traiesc singur si ma poate obliga sa stau casatorit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ea numai este fericita si tu zici ca o iubesti, ofera'i libertatea.Nu poti sa o tii cu forta langa tine. Daca vrea sa divortati e clar ca ceva nu merge bine si mai bine divortati acum decat sa mai stati ceva ani impreuna si sa nu va suportati deloc.Mai bine divortati frumos, fara scandal.Conteaza ce vrea si ea.Chiar daca n'ati divorta crezi ca va fi totul ca inainte? O sa o faci sa te urasca daca ai vrea sa o tii cu forta.Deci cel mai bine cadeti de comun acord si scapati si mai usor. Sper ca te'am ajutat>big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Divortul se poate obtine prin comun acord "noi doi vrem sa divortam" sau pe culpa celuilalt "m-a inselat sotul/sotia", deocamdata la noi nu se poate obtine pe culpa proprie "nu-mi mai iubesc sotul/sotia". Daca ea nu are motive serioase de divort, atunci actiunea ei nu avea nici un succes in instanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa fii constient de un lucru. Dragoste cu sila nu se poate. Daca ea nu te mai iubeste si a ajuns in situatia sa-si doreasca divortul, chiar daca tu nu esti de acord si vrei sa ramineti impreuna, e posibil sa nu faci altceva decit sa va distrugeti amindurora vietile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal ca poate, dar ce e drept, va fi un proces luuung de divort. In mod normal, cand ambii soti sunt de acord sa divorteze, procesul nu dureaza mult. La fel si cand divortul se declara din culpa unuia din soti. Insa cand divortul nu e acceptat de unul din soti si nu exista o culpa, va dura mult. Mai mult decat atat, in cazul oricarui divort se va trece printr-o incercare de impacare a sotilor, asa este procedeul, mai ales daca asa cum am mentionat nu exista o culpa, se va incerca intai impacarea, abia apoi se va trece la divortul propriuzis. Nu te-ai intrebat daca ai gresit tu cu ceva? Poate ar trebui sa vorbesti cu ea, sa ii spui ce simti, sa faci si tu niste eforturi! Poate ar fi bine sa mergeti la sedinte de consiliere a cuplurilor, poate va ajuta! Daca nimic nu da rezultat, nu ai ce sa faci, decat sa te urasca, sa stea din sila langa tine...ai grija totusi la custodia copilului. Daca esti vinovat tu, va fi mai greu sa o obtii. In general copilul ramane la mama dar daca mama e vinovata...se schimba situatia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

"Dacă o iubeai cu adevărat nu ajungea să gândească așa." Daca intr-o casnicie ar conta doar iubirea... cred ca ar muri de foame avocatii. De ce intotdeauna la divort se da vina pe barbat?
@hombre daca te crezi atat de celibatar, nu trebuia sa te insori. Nu poti cere dreptul de a trai singur, atat timp cat ai un copil. A pretinde acest drept se intelege a renunta la acel copil. Instanta nu e locul unde sa te duci sa faci tu circ ieftin ca ASA VREI tu.
Daca aveti copil impreuna treaba se complica, deoarece legea nu vrea sa desparta familia. Trebuie sa aduca dovezi, poate folosesti violenta, poate ai pe altcineva, poate ea are pe altcineva, iar in aceste situatii si multe altele se pronunta divortul. Altfel e greu, deoarece la mijloc e vorba de un copil. Judele o sa va tina un lung discurs despre ceea ce inseamna familia, dar importante sunt dovezile, fara ele nu se pronunta! Daca nu era copilul se pronunta si fara dovezi, intr-o luna erai divortat, asa o sa dureze, mai ales ca pe urma trebuie sa urmeze si un partaj.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează