|

Pedofilia este o tulburare psihologica, o boala psihica.
Intrebarea este: ei pot fi ajutati, pot fi vindecati?

De obicei, in urma oricarui proces, pedofilul/pedofila ajunge sa primeasca sentinta inchisorii. Si din cate stiu, este ilegal sa bagi la inchisoare un bolnav psihic, pe motiv ca nu are capacitate de gandire limpede, nu are discernamant si, in loc sa fie bagat la inchisoare, trebuie internat intr-un ospiciu/spital, pentru a urma un tratament medicamentos/terapie cognitiva etc. In cazul pedofililor, care-s bolnavi psihic, nu se acorda asta, ci direct inchisoare.
Pedofilii sunt, de fapt, victime sau agresori, daca ei insisi au o problema psihica? Este corect din punct de vedere social, juridic etc?
Nu apar pedofilii, cum poate multi ar sugera laughing, dar cred ca intrebarea mea e logica pentru persoanele 'in tema'.

56 răspunsuri:
| a răspuns:

De obicei pedofilia nu se vindeca.

Atat ca: multi pedofili n-au abuzat niciodata copii, iar multi dintre cei care au abuzat copii nu sunt pedofili.

| explică (pentru doctorandus):

De acord, multi pedo doar au fantasmazat.
Dar ce sunt cei care au abuzat copii, daca nu pedofili?

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Ti-am dat un raspuns in comentariul catre Holiday.

| explică (pentru anonimg):

Apreciez daca esti o persoana spirituala, dar te rog, incearca sa nu mai induci altora principii/idei religioase, sa intelegi ca fiecare este diferit si daca o persoana nu crede in entitatea in care crezi tu, nu inseamna ca ea este rauvoitoare, pentru ca fiecare are calea lui, cu sau fara confesiune religioasa.
Mai bine ai vorbi de iubire sincera, de empatie, rabdare, intr-ajutorare, sacrificiu si lipsa egoului. Umanitate. Acestea sunt lectii nepretuite de oferit copiilor si adultilor deopotriva. Multor oameni le lipsesc. Sunt cele mai palpabile si necesare lucruri de care multi nu au parte si nu stiu cum sa le ofere. Sunt simtaminte extraordinare care inalta fiinta si o deosebesc de animale. Si acestea pot insemna 'Dumnezeu'. Daca un copil invata toate astea, poti fi sigur ca este 'intru Dumnezeu', precum spui.
Ghideaza oamenii nu dupa principii religioase si zei, ci dupa calitati si valori morale si spirituale reale, precum cele enumerate mai sus.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Aia doar au profitat de ocazie.

| a răspuns:

Majoritatea pedofililor nu sunt bolnavi, doar oameni rai. Sunt oameni capabili de a avea o viata aparent normala si de a crea relatii duradere cu oameni de varsta lor. Nu cred ca pedofilia poate fi tratata sau vindecata; oamenii astia se pot preface ca si-au imbunatatit situatia dar poate fi ceva total ireal.
Mie personal imi e imposibil sa ii vad ca victime, sincer.

| a răspuns:

Pedofilia este ca si lgbt-ul si viciile : unora le plac copii, altora le plac persoanele de aclasi sex, altora le plac sa fie de alt sex decat sunt, altele le place tutunul, altora alcoolul, etc. Toate sunt tulburari psihologice, la fel ca si viciile pe care le avem. Stim ca nu sunt sanatoase, dar tot le practicam. Iar cand ajungem sa spunem ca un lucru nesanatos este sanatos, atunci este o problema mai mare.
Bineinteles, criteriile societatii nu sunt intotdeauna cele mai bune. Dar este si normal ca sa aderam la toti aceia care ne sustin cauza.
Revenind strict la subiect, statul judeca intocmai dupa legile care le-a dat.
De exemplu, pedofilia este interzisa la noi in tara; dar nu si in tarile musulmane sau triburile din Africa, unde la 10-12 ani copii deja se marita cu acordul -mai bine zis cu forta- parintilor.
Dar fiecare stat face cum doreste. Dar si Dumnezeu pedepseste statul respectiv dupa cum si El doreste. Pentru ca unde este calcare de Lege trebuie sa fie si pedeapsa.

| a răspuns (pentru anonimg):

"Pedofilia este ca si lgbt-ul si viciile..."

Nu are nici o legatura una cu alta. Daca in cazul pedofiliei actiunea este indreptata catre o persoana fara un discernamant clar conturat, un copil in speta, relatiile homosexuale sunt intre doua persoane cu discernamant si sunt liber consimtite.
Mai degraba pedofilia e asemanatoare practicilor religioase care inoculeaza tot felul de idei traznite copiilor care nu au inca discernamant suficient pentru a intelege despre ce e vorba de fapt.

| explică (pentru anonimg):

'Revenind strict la subiect, statul judeca intocmai dupa legile care le-a dat.
De exemplu, pedofilia este interzisa la noi in tara; dar nu si in tarile musulmane sau triburile din Africa'

Pedofilia interzisa... Cum sa fie interzisa daca ea exista si oamenii sunt bolnavi, unii nu se pot abtine?
E ca si cand ai spune: anxiosii sa fie pedepsiti! interzisi!
Pedofilia ar trebui DEPISTATA si tratata! Si toti ce care au simturi de genul asta sa fie avertizati sa mearga la psiholog, pentru ca nu esti pedofil pana nu o comiti, nu? Ca nu stie nimeni ce gandesti.
Nu prea imi place cum se exprima mediul juridic. sad
Chiar daca pedofilul e constient de actiunile sale, e o BOALA care a survenit din cauza unor nepotriviri genetice + un mediu propice imbolnavirii psihice.

| a răspuns (pentru Holiday):

Fara educatie se ajunge la:
-pedofilie(care este un fetishism)
-lgbt
-vicii
-alte practici de natura sexuala abominabile.
Pentru ca daca astazi copii nu sunt educati sa capete o moralitate fina, maine ei vor ajunge s afaca fapte pecare astazi le consideram abominabile; mai mult, ei vor da o lege in care ne vor interzice sa spunem ca ce fac ei este rau.
Demnitatea copilului trebuie pastrata, protejata, indiferent de mediul in care traieste sau isi desfasoara activitatea. Pentru ca un copil abuzat ajunge sa abuzeze si el de altii, in mod poate chiar "inofensiv". Sau o ia pe partea lgbt-ului sau a viciilor, indiferent ca a fost abuzat de alti copii sau de adulti, nu neaparat sexual.

| explică (pentru anonimg):

Ce inseamna educatie in viziunea ta?
Mai bine spus, in sanul unei familii si intr-un mediu cat mai putin traumatizant, adica placut, echilibrat, copilul nu risca sa ajunga betiv, drogat, agresor etc. Pedofilia e o tulburare patologica, nu un fetis. Fetisuri putem avea si sa controlam simturile, sa fim sanatosi la cap, nu sa incepem sa avem erectie daca vedem sosete rosii. laughing
Inainte de moralitatea fina de care zici, copilul trebuie sa aiba parte de IUBIRE, sprijin din partea ambilor parinti, atentie si ingrijire!
Apoi vorbim de moralitate.
De obicei agresorii sunt foste victime ale mediului/familiei din care provin si nu sunt in totalitate vinovati.

| a răspuns (pentru anonimg):

De fapt credintele in spiridusi sunt fetisuri.

"fetiș2 sn [At: MIREA, C. II, 31 / Pl: ~uri, ~e / E: fr fétiche] 1 Obiect căruia i se atribuie proprietăți magice benefice Vz amuletă, talisman. 2 Idol (cioplit grosolan) al popoarelor primitive. 3 (Fig) Idee, principiu etc. care constituie obiectul unei adorații oarbe, nejustificate. 4 (Psa) Obiect sau parte a corpului nonsexuală care poate deveni obiect al sexualității."

Punctul 3 li se potriveste perfect.

Educatia e cu totul altceva si nu are legatura cu fetisurile voastre. Ba mai mult, aceste hobby-uri ale voastre sunt o piedica in calea educatiei.
Introducerea in "meniul" copiilor a povestilor religioase, e tot un abuz. Practica asta, de a profita de lipsa de discernamant a copiilor pentru a-i transforma in adepti ai povestilor voastre, cu toate problemele ce apar de aici, e veche si greu de eradicat. Depinde foarte mult si de gradul la care parintele a ajuns cu imbolnavirea psihica data de povesti. Cu cat e mai "dus", cu atat copilul va fi mai abuzat si va avea mai mult de suferit.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Singura solutie pe care o incurajez este educatia. Educatia unei constiinte fine, sensibile, care sa vada lucrul acesta ca o imfamie. Pedofilia trebuie vazuta de orice om in felul acesta: "Mai bine ma omor singur decat sa fac un rau atat de mare si sa distrug un copil!"
"Ar fi mai de folos pentru el sa i se lege o piatra de moara de gat si sa fie aruncat in mare, decat sa faca pe unul din acesti micuti sa pacatuiasca." (Luca.17:2)
Parerea mea este ca in ziua judecatii lui Dumnezeu este mai ferice de om care a blestemat pe Dumnezeu decat de unul care a abuzat de un copil.
Educatia incepe de a nu ne ingadui sa avem ganduri nesanatoase. Daca acest principiu nu este zidit in copil, atunci parintii au trait degeaba, si ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi dat nastere la copii.
Nu exista alta solutie decat educatia.

| a răspuns (pentru Holiday):

Fara Dumnezeu nu putem sa vorbim decat de o educatie precara, sumara: adica cei 7 ani de acasa in care este inclus doar respectul si politetea.
In cei 7 ani de acasa, copii nu sunt invatati sa iubeasca oamenii. Si oricat de mult am ocoli o astfel de discutie, fara Dumnezeu oamenii nu pot sa iubeasca pe alti oameni. Cel mult, pe aceia pe care ii cunosc, pe cei apropiati.
De aceea omul nu trebuie sa ramana doar la educatia celor 7 ani de acasa. Ea este mai inalta de atat, si de aceea nu trebuie sa ne multumim cu mai putin. Mai mult, ca si educatia scolara, si ce-a a celor 7 ani de acasa trebuie dezvoltata continuu, chiar pe tot parcursul vietii. Si inca va continua sa se dezvolte pe parcursul veacurilor vesnice.

II raspund pe aceasta cale si lui sopranaCadaverica: fara dragoste nu se poate vorbi de educatie, si fara educatie nu se poate vorbi de dragoste. Amandoua sunt impletite impreuna cu Dumnezeu, si formeaza in om un caracter vrednic pentru societatea in care traim, dar si pentru cea a ingerilor sfinti.
Recomand in mod deosebit cartea "Minte, caracter si personalitate". Acolo se explica mai pe inteles ce este educatia. Odata cititta o astfel d ecarte, veti ajunge la cunostinta gandului ca nu exista in lume o carte cu o cunostinta mai inalta si mai bogata. In acea carte, pricipiile biblice sunt explicate pe intelesul nostru modern. In acea carte vom intelege ca nu exista o educatie mai buna, mai inalta, -care innobileaza fiinta umana- decat aceea pe care Dumnezeu ne-a lasat-o noua oamenilor.
Link-uri:
https://www.viatasisanatate.ro/minte-caracter-personalitate-editie-completa
https://m.egwwritings.org/ro/folders/216
https://play.google.com/......ps/details
https://apps.apple.com/ro/app/egw-writings-2/id994076136?l=ro

| a răspuns (pentru anonimg):

"Fara Dumnezeu nu putem sa vorbim decat de o educatie precara, sumara: adica cei 7 ani de acasa in care este inclus doar respectul si politetea."

Dumnezeu nu educa, e doar un personaj. Educatia data de povestile al caror personaj este Dumnezeu, desi unora le pare in regula, de fapt e fara valoare, ba chiar daunatoare.
Din pacate in Romania a ramas obiceiul asta cu "7 ani de acasa", care de fapt nu sunt ceea ce trebuie in conditiile in care majoritatea parintilor fie n-au abilitatea necesara de a educa un copil, fie sunt prea prosti ei insisi, fie au gargauni in cap, gen povesti cu spiridusi. Educatia, de mic copil, ar trebui facuta de persoane pregatite pentru asta. Din pacate in Romania nu avem prea multi pregatiti pentru a transmite corect informatii copiilor mai mici sau mai mari si de aici lacunele in educatie. Peste asta se suprapun si credinte tampite in spiridusi si dupa aia ne miram ca suntem unde suntem.

"Odata cititta o astfel d ecarte, veti ajunge la cunostinta gandului ca nu exista in lume o carte cu o cunostinta mai inalta si mai bogata."

De fapt e doar o carte de apologetica crestina, care, ca orice carte de genul asta, pornind de la premize false, e absolut fara nici o valoare educativa.

| a răspuns:

Mă impresia că voi sunteți mult mai bolnavi decât multi pedofilii in general.
Un pedofil nu agreseaza și nu are gânduri perverse fata de copii, e un sentiment mai mult parintesc, să aibă grijă de ei, mai mult romantic decât sexual.

https://youtu.be/J8SBM-yXULc

| a răspuns (pentru Clint):

Pedofilie sf [At: DN3 / Pl: ~ii / E: fr pédophilie] Atracție sexuală a oamenilor maturi față de copii.

sursa: MDA2 (2010) adăugată de LauraGellner acțiuni
PEDOFILÍE, pedofilii, s. f. (Med.) Atracție sexuală față de copii (indiferent de sexul lor). – Din fr. pédophilie.

sursa: DEX '09 (2009) adăugată de blaurb. acțiuni
PEDOFILÍE, pedofilii, s. f. (Med.) Atracție sexuală față de copii. – Din fr. pédophilie.

sursa: DEX '98 (1998) adăugată de valeriu acțiuni
PEDOFILÍE s.f. (Med.) Atracție sexuală pentru copii, care se manifestă mai ales la bătrâni. V. pederastie. [Gen. -iei. / < fr. pédophilie, cf. gr. pais – copil, philein – a iubi].

sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni
PEDOFILÍE s. f. atracție erotică morbidă pentru copii, mai ales la bătrâni. (< fr. pédophilie)

"
Pedophilia, also spelled paedophilia, also called pedophilic disorder or pedophilia disorder, in conventional usage, a psychosexual disorder, generally affecting adults, characterized by sexual interest in prepubescent children or attempts to engage in sexual acts with prepubescent children."
https://www.britannica.com/topic/pedophilia

Nu apare "sentiment mai mult părintesc".

| a răspuns (pentru Jus7t):

Sunt și care se identifică că child-lovers laughing exista organizații destule pe aceasta tema. Pentru că majoritatea își imaginează un "pedofil" fiind un narcisist psihopat care vrea să facă rău copilului sau sa profite, dar majoritatea nu fac distincție între un violator de copii și un "pedo", ce sa zic de un hebefil sau ephebofil.

| explică (pentru Clint):

Ce intelegi tu prin child-lovers? Ca iubeste asa mult fetita de 10 ani, incat se casatoreste cu ea pentru ca o considera singura care il intelege, ca e universul lui sau ce? Crezi ca aia e iubire pura?

Impulsul sexual e acelasi, mai, chiar daca agresorul se ataseaza de victima. Atasamentul emotional e ca un acoperis al frustrarilor, pornirilor si fanteziilor lui sexuale.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Da,de ce n-ar fi iubire pura? Că doar nu o sadomasochizeaza, cel puțin nu la început, chiar și copii simt nevoia de afecțiune și contact sexual, dar binenteles ca nu sunt pregătiți psihic pentru un act de genul prea devreme.
Pedofilia e întâlnită atât la oameni cat și la animale, un corp mai tânăr are șanse să de-a viața unor copii mai sănătoși din toate punctele de vedere. Că societatea blamează chestiile astea, e partea a doua.
Nu prea ai cum sa zici că pedofilia e boală mintală și homosexualitatea e o normalitate(doar pentru că nu corespunde cu ideile tale că nu e normal să fwti și să atingi fetițe de 10 ani), și homosexualii cei ce sunt in lgbt suferă de probleme într-o anumită măsură la fel ca și pedofilii, sunt destule studii care confirmă că pedofilia este o orientare sexuala, dar o sa mai trebuiască mulți ani până o sa devina o normalitate, la fel cum a durat cu homosexualitatea.

| explică (pentru Clint):

Eu nu vorbeam despre homosexuali, nu stiu de ce aduceti in discutie asa ceva, ca nu au nici o treaba cu pedofilia. Atatia oameni, atatea pareri - cum am mai zis, sunt mii de studii contradictorii, e normal sa lasi la atitudinea individului ce opinie va avea despre homosexualitate, sa CITEASCA si sa inteleaga ce vrea, ce poate, oricum nu se stie adevarul absolut despre subiect, daca e normal sau anormal. Nu suntem oameni de stiinta si nici nu vom deveni pe TPU.

Dar sa crezi ca pedofilia nu este anormala si e doar blamata 'pentru ca societatea e turma'... este o afirmatie foarte periculoasa. laughing
Esti in eroare, ca sa nu zic incult si sadic, poate bolnav.
De sute de ani se studiaza, testeaza si observa ca sexul cu pre-puberi traumatizeaza, ingreuneaza dezvoltarea ulterioara a persoanei din toate punctele de vedere si vine un neica-nimeni de pe TPU sa-mi spuna cat de normal e si ca trebuie acceptata maladia, venind cu 'argumentul' ca si homosexualitatea e acceptata. Esti in varful piramidei fuduliei extreme.

Ar fi cazul sa mergi la un control, cu tot respectul.
Si sa iti mai speli creierul de ignoranta, mass-media, pseudo-cultura si 'corectitudine politica' (intr-o zi poate veti accepta sa mancati si fecale; de ce nu, daca nu mai aveti provizii).

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Pentru că se încadreaza în aceeasi sfera, fie că îți place sau nu.nu sunt singurul care încearcă să-ți deschidă ochii pe tema asta.
Tocmai eu sunt sadic nu cei care vor sa le taie puta la pedofili, și să -i bage la ospiciu, ipocrizie mai mare n-am văzut.

Nu am zis nici unde că e normal să lași însărcinate fetite pre-pubere, ai înțeles greșit, ci adolescente.

| explică (pentru Clint):

Iti doresc sa ajungi tatal unei fetite de 11 ani si sa afli ca are o relatie sexuala cu un barbat de 30-40 de ani. Poate folosind subiectivitatea iti vei reformula raspunsul cretin de mai sus.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Daca știu de relația lor sexuală și îl cunosc pe acel bărbat și știu că îi place de fiica mea și ea la fel, nu are ce sa mă afecteze. Nu sunt atât de cretin încât să-l judec. As avea ceeasi reacție și dacă ar avea 14 ani și dacă ar avea 40.

| a răspuns (pentru Clint):

Bine ca nu ești atat de cretin încât sa-l judeci rolling on the floor Sigur vrei sa ai copii?

| explică (pentru Hecate):

E deraiat rau, saracul. Sper sa fie infertil. De aia n are nici acum prietena si nu o sa aiba. Zice ca e ok relatie intre fata de 11 ani si tip de 40. Si cand postasem o intrebare zicand ca am 22 si plac pe unul de 40 a sarit sa ma faca nesanatoasa...

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Mi-e indiferent dacă crede ca e ok o relație între o fata de 11 si un tip de 40.Si eu cred multe chestii care i-ar face pe altii sa vomite.Dar una e teoria si alta e când e vorba de copilul tau. Oricat de convinsă as fi eu de ceva, nu i-as baga asta pe gât si copilului meu.

| a răspuns:

Nu bagi la închisoare un om pentru ca este pedofil, ci pentru viol.Sa pedepsești pedofilia ar însemna sa pedepsești un gând, o senzație, o intentie.Nu o fapta.Deci da, nu e aceeași.Pentru ca se considera ca in timp ce un schizofrenic poate nu știe ce face si asculta de vocile din capul lui, un pedofil doar simte atracția "interzisă", dar dispune de controlul necesar pentru a nu recurge la fapte. Dpdv legal nu e nicio diferenta între un barbat care violează un copil de 5 ani si un alt bărbat care violează o femeie de 30. Fapta e aceeași, difera doar preferințele violatorului.

| explică (pentru Hecate):

Ba da, pentru pedofilie, ea are consecinte legale, exista LEGI care vizeaza strict pedofilia (fie ca se manifesta prin viol, agresiune, vatamare corporala/psihica), nu doar 'violul' in sine. Documenteaza-te putin.
Nu, pedofilia, in acest caz de care am spus - nu este doar un gand, pentru ca in intrebare vorbeam despre o agresiune, nu de un onanist care are ganduri cu copii. De obicei, cand vorbim de pedofili, gandeste-te la oameni care sunt atrasi sexual de pre-adolescenti (care nu sunt dezvoltati fizic si mental).
Ba este o mare diferenta. Cel care violeaza o femeie majora, de exemplu, este de obicei violent si afemeiat, puternic atras sexual de respectiva, si sufera de un complex de putere, el vrea autonomie sexuala si il incita ideea ca straina respectiva il va respinge, se va zbate, se va impotrivi. Ei nu au nici un pact, femeia poate gandi pentru ea, se revolta.
Pe cand la pedofilii agresori, cei mai multi copii nu reactioneaza din teama, nu se zbat, pot fi pacaliti cu usurinta si formeaza un pact cu respectivii copii - practic, ii atrage inocenta si odata ce prind gustul faptei, o pot comite de nenumarate ori, in tacere.
Asa ca nu e vorba doar de 'preferintele' violatorului. Ei actioneaza si gandesc foarte diferit, subiectii fiind extrem de diferiti.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Nu,nu pentru pedofilie.Tot nu sesizezi diferenta? Da, exista legi(lege mai
bine zis)care vizează strict protecția copilului si sancționează orice forma de abuz, fie ca se manifesta prin viol, agresiune, vătămare fizica/psihică si ce ai mai insirat tu pe acolo.Plus multe alte exemple.Ideea e exact aceeași.Sanctionezi faptele.Violul era cel mai evident exemplu, de aia ți l-am dat.Pedofilia privită ca simpla atracție fata de copii nu are absolut nicio consecință. Cand atracția se materializează in fapte, atunci intervine legea.Inca n-am ajuns la stadiul ăla atat de "evoluat" in care sa pedepsim gandurile unei persoane.
"De obicei, cand vorbim de pedofili, gandeste-te la oameni care sunt atrasi sexual de pre-adolescenti (care nu sunt dezvoltati fizic si mental). " Atracția nu e suficientă. Fara fapte, nu reprezintă un pericol.
Poți considera abuzul unui copil mai grav decât cel asupra unui adult si îl poți pedepsi mai aspru, dar in esenta pedepsești aceeași fapta.Victima influentează prea puțin ecuația.Da, primesti câțiva ani in plus.Dar ideea era ca nu pedofilia in sine e pedepsita.

| explică (pentru Hecate):

Pai si fapta sau faptele, cum zici tu, cand vin din partea unui bolnav psihic (pedofilul - ca fapta e savarsita de o minte care nu gandeste limpede, pentru ca atunci cand violeaza, stie ca nu e bine, dar TOT nu se poate abtine - ceea ce nu e normal, vine din placerea patologica), e corect si moral ca acel bolnav sa fie intemnitat si mustrat? E ca si cand iei un schizofrenic si il bagi la inchisoare pentru ca a comis ceva cand nu gandea clar.
Sistemul juridic nu ar trebui sa aiba alta abordare? Pentru bolnavi - psihoterapie, tratament medicamentos, examinare continua etc. si nu inchisoare. Asta era controversa.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Societatea functioneaza după principii etice, nu morale.Si nu-s cea mai potrivită persoana pe care s-o intrebi dacă e moral.
Ba da, ar trebui o cu totul alta abordare.De aici si comparațiile mele între pedofili si alți oameni bolnavi(de boli fizice sau psihice).Nu poți pedepsi un om pentru ca este bolnav.Nu e etic, corect, moral si asa mai departe.Dar aici depinde.Tu judeci fapta extrasa din context. Daca ai avea certitudinea ca acel pedofil ar viola 3 copii si tu închizându-l preîntâmpini aceste fapte, atunci lucrurile se schimba, nu? Devine etic, pentru unii.De ex susținătorii utilitarismului ar afirma ca este etic in acest caz.Numai ca nu ai acea certitudine. Daca vrei un răspuns de genul "asa e corect", n-ai sa primesti unul.Nu poți judeca o situație gri cu speranța ca vrei reuși s-o incadrezi in una din cele 2 categorii, alb sau negru, corect sau incorect.
Oricare ar fi părerea ta, exista contraargumente.
Dar dacă ma intrebi pe tine, sunt de acord cu tine privind pedepsele cu închisoarea.

| explică (pentru Hecate):

Da, exact, un om bolnav se stie ca este 'fara aparare', el este victima in primul rand, nu agresor. Devine agresor din cauza intunecimii ratiunii din motive neurologice/psiho...
Dar acum ma gandesc cum ar fi sa am eu un copil si sa il stiu traumatizat pe viata din cauza unui pedofil care l-a urmarit si molestat. As fi extrem de mahnita, nu cred ca m-as mai gandi la aspectele teoretice cum ca el e bolnav, ca si el a suferit, si el a fost victima probabil s-a.m.d.
M-as gandi doar la copilul ala 'nou-nout', ca o pagina curata, pe care l-am crescut cu iubire si grija, ca mai apoi sa vina un bolnav, sa creeze iar un cerc vicios din care copilul meu sa ia parte. Sa ajunga si el traumatizat, victima in continuare sau agresor, cine stie.
Familiile 'patite' sufera enorm si probabil considera ca un copil traumatizat e o mai mare pierdere (deci e mai important) decat un barbat bolnav (pedofil), si el in suferinta, fara sa realizeze. Si sistemul juridic actioneaza in sensul asta.
Lumea asta jegoasa e toata un cerc vicios al suferintei.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

"Dar acum ma gandesc cum ar fi sa am eu un copil si sa il stiu traumatizat pe viata din cauza unui pedofil care l-a urmarit si molestat"E normal sa te afecteze diferit când e vorba de tine.Dar asta nu înseamnă ca îți schimbi părererile si convingerile pe care le-ai avut pana atunci.Adica devii conștientă ca judecată ta din momentul asta e subiectiva si îți asumi asta. Eventual vrei sa te răzbuni.Dar tot ar trebui sa fii capabilă sa cantaresti lucrurile la rece.
Nu toți copiii traumatizați ajung la rândul lor agresori. Unii reușesc sa depășească intr-o măsura destul mare trauma suferită.
Cuantificarea suferinței nu ar trebui făcută de o persoana implicată subiectiv

| a răspuns:

Ar trebui sa te intereseze mai mult necrofilii, daca ar fi sa ne luam dupa username-ul tau.

| a răspuns:

Sunt deviatii sexuale, la fel ca, gay
marea majoritate a oamenilor le-ar place sa faca sex cu o persoana cat mai tanara, insa cand persoana e prea tanara se pot abtine
dar la pedofili problema e ca nu pot face sex decat cu copii si sunt unii care nu se pot abtine
ideea e ca sunt in acelasi timp si victime ale naturii, ca asa s-au nascut, si predatori, cei care actioneaza in directia asta

nimic nu e alb sau negru in lumea asta, o tona de nuante de gri happy

| explică (pentru JicaContra):

Homosexualitatea este o preferinta sexuala, nu o deviatie.

Atractia fata de acelasi sex e inerenta (nu stii daca s-a dezvoltat in timpul pre-adolescentei si adolescentei, si nici daca exista o predispozitie genetica) si comparand-o cu pedofilia (si alte parafilii precum fetishismul, voyeurismul, frotteurismul, sadismul, masochismul), homosexualitatea NU este periculoasa, NU poate afecta fizic/psihic participantii, relatiile pot avea o latura romantica, iar actele homo sunt savarsite in acord COMUN, trasaturi total opuse parafiliilor mentionate mai sus.

Asa ca e o tampenie sa compari asa ceva.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Homosexualitatea ESTE O DEVIATIE SEXUALA!
nu vrei sa admiti asta atunci traieste in propria ta lume

https://www.alphadictionary.com/articles/philias.html
"homophilia - homosexuals or homosexuality"

FAPTUL ca vezi doamne in ziua de azi gay e acceptat, nu inseamna nici ca e acceptat pe peste tot, nici ca nu a fost ostracizat serios in trecut, nici ca NU l-au omorat pe cel mai mare erou al umanitatii - Alan Turing care este parintele calculatorului si a scurtat ww2 cu ani buni decodand transmisiile germane, si pe care l-au otravit cu, castrare chimica pentru ca era gay!

BUN VENIT PE PAMANT!

| explică (pentru JicaContra):

Acolo nu e o lista de parafilii, confunzi borcanele.

Sunt sute de 'filii' laughing acolo, neinsemnand boli neaparat, ci pasiuni, placeri, interes pentru un anumit subiect. E un dictionar! De exemplu pluviophilia (iubirea pentru ploaie) sau phronemophilia (pentru gandire) nu sunt parafilii. Sunt si cateva parafilii acolo, gen zoofilia, dar nu inseamna ca toate sunt la fel. Site-ul e un dictionar, nu un tratat stiintific documentat si citindu-l nu poti sa vii sa imi spui ca homosexualitatea e o boala...
Poti citi mai multe carti pe acest subiect inainte sa vorbesti. Carti stiintifice scrise de autori notabili.
E un subiect foarte stufos si oricat ai cauta 'adevarul' despre ei, nu vei reusi, ca sunt foarte multe studii si opinii, dar poti avea parerea ta cat mai obiectiva doar citind mult din ce am zis.

Ai grija de unde te informezi, poti sa i bagi in eroare si pe altii.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Nu confund nimic, iar faptul ca acum e acceptat si vin unii ca tine care acum considera ca nu mai e deviatie, dar pe vremea cand era blamat era considerat deviatie... nenorocita, ma amuza serios pentru ca oamenii in loc sa vada realitatea, vad numai ce le place sa vada!

si sa nu ma faci anti-gay, cum spuneam omul pe care il consider cel mai mare erou al umanitatii era gay!

| a răspuns:

Nu știu voi, dar eu aș face parteneriat cu o clinică veterinară si pe cei condamnați pentru pedofilie i-aș supune operației de sterilizare.

De ce veterinară? Vor întreba unii. Pentru că veterinarii au experiență în așa ceva, efactuează constant astfel de operații.

Ce sterilizare chimică? Cum te asiguri că ia medicamentele prescrise? rolling on the floor

| a răspuns:

Un pedofil nu este neaparat bolnav psihic, exista pedofili in toate domeniile (afaceri, biserica, invatamant, politie, jandarmerie, industria muzicala, moda etc.) Un pedofil este constient de actiunile lui negative.

| explică (pentru LifeOreally):

Orice psiholog, daca este intrebat, va spune ca pedofilia este un caz patologic. Da, de acord, sunt oameni care traiesc cu asta, au o familie, o slujba, o situatie, niste teluri in viata, dar sunt urmariti de ideea sexului cu minori. De obicei, pedofilia vine la pachet cu alte tulburari - de anxietate generalizata, schizofrenice, histrionice (e narcisist), tulburare obsesiv-compulsiva etc. Deci nu poti spune ca sunt normali.
Sunt unii foarte perversi care se abtin, care constientizeaza, dar isi adancesc aceasta placere, nu doresc schimbarea - sunt foarte putini.
Altii, insa, nu sunt constienti de asta PE MOMENT, apoi regreta enorm fapta sau considera ca este normal sa te gandesti sexual la un copil. Aici e cheia.
Din moment ce ai inclinatii pedofile si problemele asociate de mai sus (incepand cu anxietatea) esti bolnav! Un bolnav nu constientizeaza.

| a răspuns:

Sunt persoane care nici prin cap nu le-ar trece să facă așa ceva, li s-ar părea deplasat doar să se gândească la asta și simplul gând li s-ar părea inuman.
Iar altele fac asta și se gândesc la asta fără nicio problemă.

De ce acele persoane SIMT să facă asta și altele NU SIMT e o întrebare, iar răspunsul meu e pentru că nu au în interiorul loc ceva să îi facă să simtă asta (poți căuta studii, vezi acolo denumiri medicale și explicații medicale dacă există).
Soluția ar fi să existe un tratament ce aplicat lor să îi facă să aibă repulsie și de gândul de a face așa ceva.

Până se găsește tratamentul și se aplică trebuie să stea departe de societate.
Problema e CĂ SIMTE să facă asta, de acolo pleacă tot.

| a răspuns (pentru Jus7t):

Din ce stiu castrarea chimica a pedofililor s-a dovedit eficienta, dar problema este ca trebuie aplicata permanent.

| explică (pentru Jus7t):

Da, alte persoane fac asta si chiar ii excita ideea.
Dar sunt si pedofili care doar GANDESC, nu actioneaza, si se gandesc atat de mult si des, incat ei nu inteleg ca e o problema, subconstientul sapa si se trezeste unul intr-o zi sa agreseze sexual un copil. Apoi II PARE RAU. Remuscare. Asta ce numesti? Perversitate? Eu zic ca e boala si intr-un fel sau altul, nu e vinovat. (bolnavii sunt bolnavi si atat)
Da, departe de societate, de acord! Dar in inchisoare? Asa vindeci bolnavii? Biciuindu-i si oropsindu-i?
De terapie cognitiva, comportamentala, prin medicatie etc. nu prea aud in randul pedofililor. Eu cred ca imaginea lor este si foarte demonizata (in sensul ca ei sunt raul absolut, sunt pur si simplu perversi) pentru ca e un subiect sensibil si lumea e mahnita. Inteleg asta. Dar nu vedem substratul - ca oamenii aia sufera si nu stiu inca. Sunt bolnavi si lumea propune 'castrare' doar pentru ca medicina nu e in stare sa gaseasca o solutie/tratament pentru afectiunile psihice complexe. laughing Evul Mediu.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Și faptul că se gândește la asta e o problemă, că îi place, că se simte excitat la gânduri de genul.
Are și conștiință, de aia îi pare rău.
Doar că e prea puternică atracția față de copii și unii dintre ei nu se pot controla și până la urmă fac asta.
Când ești dependent de droguri bagi în tine și apoi regreți, vrei să te lași dar nu poți pentru că există ceva ce îți cere asta mai puternic decât voința ta, decât ce îți spune conștiința după ce faci asta.
De aia cei dependenți de heroină au nevoie de spitalizare, în cazuri grave e extrem de greu să scapi singur de așa ceva, depinde de mai multe dar e grav oricum.
La oamenii ăștia nu e problema drogul, dar nici ei nu se pot abține pentru că li se inhibă anumite emoții.
Dacă omul nu are în el ceva ce noi îi cerem de unde să ofere?
Dacă s-ar găsi ceva să îi facă să simtă diferit, să nu mai existe acea cerere interioară ca să o numesc așa, atunci ăla ar putea să fie numit tratament.

Ei nu au ce căuta în societate, nici metodele existente pentru orice altceva nu sunt bune, dar nu o să trăiesc eu până o să se facă schimbări de genul ăsta laughing
Mai ales pe aici.

| a răspuns (pentru Jus7t):

Faptul ca se gândește la asta nu e o problema in sine.Tu n-ai niciun gând "interzis"? Gandurile sunt inofensive cât rămân la stadiul de gânduri.Sa zici ca nu are ce caută in societate doar pentru ca ii plac copiii e ca si cum ai zice ca nici homosexualii nu au ce caută in societate.Sau bolnavii de cancer.Toti care functioneaza diferit, fizic sau psihic.Care sunt "bolnavi".
Problema nu e ce gândește.N-are decât sa aibă fantezii 24/24 cu copii.Se pune problema dacă dispune sau nu de controlul necesar.Si sunt destui care afirma ca da, dispune de acel control.Teoretic.In cazul asta e ca la loterie. Daca sansele ca un pedofil sa violeze un copil sunt egale cu sansele unui om "obișnuit " sa violeze un adult, atunci nu e nici un motiv pentru care ai izola pedofilul. Daca intr-adevar se dovedește ca ei dispun de mai puțin autocontrol, atunci da, poți lua anumite măsuri.

| a răspuns (pentru Hecate):

"doar pentru ca ii plac copiii", eh haide că sună prea inocent, trebuia să zici mai direct "doar pentru că vrea să **** copiii" laughing
Eu cred că are o problemă și că se gândește la asta, că îl excită asta, nu e tocmai un gând interzis din ăla pe care toți îl au câteodată.
Dacă ar exista un tratament ar trebui să îl ia imediat ce are gânduri de astea, dar nu există din câte știu(nu m-am documentat prea bine de asta).
Și ai dreptate, eu mă refeream doar la cei care fac sau care au avut tentative de genul ăsta, dacă se pot controla perfect atunci nu sunt un pericol.

| a răspuns (pentru Jus7t):

Voiam sa fiu mai diplomata, in caz ca s-ar fi simțit cineva pe aici...dar totuși, cred ca vor mai mult decât sex.Atractia lor e complexa, nu e numai sexul la mijloc.Sunt si sentimente pe acolo, pe undeva.Probabil.
Nu,nu e un gând interzis din ăla pe care îl au toți odată.Dar crezi ca asta îl face mai grav, doar pentru ca e alt gen de gând interzis? Tot gând e. Poate-s gandurile tale sunt prea inocente thinking
Legat de ce ai zis tu de tratament, depinde.Si gay-i ar trebui sa ia un tratament? Da, știu ca nu e același lucru, dar s-ar intelege ca prin acel tratament tu vrei sa-i readuci la normalitate.Si nu știu cât de îndreptatiti suntem sa consideram ca traiul cu care ne-am obișnuit noi este demn de titlul de "normalitate". Multe practice care acum sunt tabu in trecut erau la ordinea zilei.Chiar si pedofilia. Faptele nu s-au schimbat, s-a schimbat doar percepția. Oricum, sunt de parere ca dacă nu sunt un pericol(in sensul ca dețin autocontrol), nu-i poți obliga sa ia un tratament.

| a răspuns (pentru Hecate):

Da, le-aș da și lor tratament, dar nu i-aș obliga să îl ia.
Să încerce și dacă nu le place le dau altă poțiune și iar îi fac gay.
Am cunoscut persoane gay și lesbi și m-am înțeles bine, erau oameni ok și mi-au plăcut, nu îi consider inferiori sau ciudați.

| explică (pentru Hecate):

Gandurile sunt inofensive cat raman la stadiul de ganduri.
'N-are decat sa aiba fantezii24/24 cu copii'
Tu ai zis-o. Total gresit.
Imagineaza-ti ca omul da frau liber imaginatiei in fiecare zi, si nu asta e singura lui problema. Poate sufera si de anxietate sau sindrom posttraumatic. Poate e si depresiv. Poate e si inadaptat social. Sociofob, antisocial. (deci nenumarate alte tulburari nedescoperite)
Si el continua sa isi imagineze - nu face altceva decat sa lase subconstientul sa sape o groapa unde se vor dezvolta niste 'demoni sexuali' care mai devreme sau mai tarziu vor iesi la suprafata (agresiune, fapta in sine). Va simti o urgie enorma de a face, de a incerca. Asta in timp. Nu realizezi cat e de periculos daca omul nu constientizeaza ca ARE o problema?
Jus7t a spus ca pedofilii care comit fapte nu au ce cauta in societate, pentru ca nu are nimeni un scanner cu care sa te controleze pe tine daca ai fantezii cu baietei de 5 ani, deci nu se stie.
Este superficial sa ii compari cu homosexualii sau bolnavii de cancer. Homosexualitatea este o preferinta sexuala, pana la urma, e irelevant ce origine are, DAR NU DAUNEAZA NIMANUI in mod direct. Ei cauta consimtamantul persoanei de langa ei, nu actioneaza impulsiv, precum violatorii si pedofilii!
Orice om care are o atractie deosebita pentru copii, fantezii cu asa ceva, ar trebui examinat, tratat si pus sub urmarire, parerea mea. Nu poti spune ca e o loterie. De obicei, ei se ascund foarte bine, asta e problema.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Cred ca am zis pe undeva ca factorul decisiv e capacitatea de autocontrol. Daca teoretic capacitatea lui de autocontrol e aceeași cu a unui om "obișnuit", nu ai niciun motiv sa-l pui sub urmărire sau sa-l izolezi sau orice altceva. Fara fapte nici măcar n-ai cum sa-l reperezi.
"Poate sufera si de anxietate sau sindrom posttraumatic. Poate e si depresiv. Poate e si inadaptat social. Sociofob, antisocial" Hai sa presupunem ca nu i s-a deschis cutia pandorei in cap.
Tu zici ca "demonii" aia vor iesi la un moment dat la suprafața.Si dacă nu o fac? Daca e capabil sa se controleze? Arunci gandurile lui rămân la stadiul de gânduri si imaginația lui nu afectează pe nimeni.
Este periculos dacă nu conștientizează ca are o problema.Dar supraîndatorat, el chiar poate conștientiza.Nu-i o regula generala.
"Jus7t a spus ca pedofilii care comit fapte nu au ce cauta in societate, pentru ca nu are nimeni un scanner cu care sa te controleze pe tine daca ai fantezii cu baietei de 5 ani, deci nu se stie."Recitește fraza si vezi pe unde ai pierdut logica.El a spus doar prima parte, justificarea îți aparține tie si nu are absolut nicio legatura cu afirmația inițiala. Daca cei care comit fapte nu au ce caută in societate, atunci tie îți trebuie un scanner care sa-ți indice cine a comis fapte, nu cine are fantezii.Din nou, același semn de egal pus între gând si fapta.
E superficial doar dacă nu consideri pedofilia o orientare sexuala.Atunci nu e.
Nu toți pedofilii molesteaza copii.Nu-s niște monștrii, cum ai tu impresia.

| explică (pentru Hecate):

Raman la parerea ca nu sunt sanatosi nici oamenii cu asemenea fantezii, dar care 'se controleaza', precum zici, pentru ca la un moment dat tot vor izbucni. Tocmai ce vorbeam de groapa aia cu demoni.
Sunt tatici care se gandesc sexual la fetitele lor de 9-10 ani... si chiar se excita.

Tine totul, pana la urma, de ei insisi. Daca sunt sinceri cu ei si vad ca acele fantezii le dau tarcoale tot mai des, mai mult de 6 luni (asta e termenul pentru depistarea posibilei parafilii), POT sa faca ceva, sa se schimbe, mergand la psihoterapeut. De asemenea, cei din jur pot sa dea un semnal de alarma daca vad ca exista schimbari in comportament - sa vorbeasca cu el.

Daca le e teama, frica, din cauza stigmei (tot induse de societate) ei vor putrezi impreuna cu acele ganduri si vor ajunge din ce in ce mai rau, pana cand nu se vor mai controla. Dar aici e interesant. Cand faci distinctia dintre 'am o problema' si 'imi place foarte mult sa ma gandesc la asta'? Ei poate uita de acea problema teoretica si se axeaza doar pe propria placere egoista. Ma rog, e mult de 'filozofat' aici.

| a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Da,sunt.Si dacă se excita ce? Poti spune un tata care își iubește fetita,are grija de ea, o duce la Disneyland, se joaca cu ea, o invata chestii etc dar când nu e ea de fata se mai si excita gândindu-se la ea este un tata "rău"? Sunt prea multe nunate.
Extrapolând, tot societatea e de vina. Mereu societatea e de vina.
Tu crezi ca poți face distincția între "normal" si "problema"? Distinctia o faci reportându-te la majoritatea.E o problema dacă ceilalți considera ca este.E o problema dacă toți merg spre dreapta si tu o iei spre stanga.Cam asa iti dai seama.

| a răspuns:

Cred că pedofilii sunt atât victime, cât și agresori. Victime ale păcatului, cel mai grav tip de cancer, care ucide sufletul.