| StrongHeart a întrebat:

Presedintele nostru cuminte si ascultator a fost la Odesa sa discute despre sprijinul fata de Ucraina in razboi.
Cum ramane cu sprijinul fata de romani?
Sau romanii nu sunt asa de importanti?
Nu s-a discutat nimic legat de felul foarte ostil in care sunt tratate minoritatile(inclusiv romanii) din UA.
La atitudinea pe care o are fata de romani si prin felul in care raspunde la intrebarile jurnalistilor fara sa zica nimic concret, presimt cativa ani buni in care liderul Romaniei se va plimba prin Europa si va reprezenta interesele strainilor.
https://www.youtube.com/watch?v=pRzBkUhnNsM

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Altul care habar nu are despre prerogativele președintelui României și prea retorica de 2 lei aurista.

Citește Constituția, ai sa afli că principala prerogativa a președintelui în Romania e politica externă și securitatea țării. Era absolut logic și normal in contextul in care avem un război la granița ca noul președinte pro-european al României sa ofere sprijin Ucrainei și să participe la întâlniri despre securitatea în zona.

Președintele României nu face politica interna. Asta e treabă Parlamentului. Ba chiar Dan sa implicat suficient în medierea cu partidele pentru alcătuirea guvernului. Și dacă Bolojan va ajunge premier e doar meritul lui.

| MihaitzaItza a răspuns:

Stirea zice ca problema a aparut din cauza ca biserica respectiva apartine de patriarhia de la Moscova (stii tu, tara aia cu care Ucraina e in razboi)... tu cumva ai tras concluzia ca e vina lui Nicusor Dan. Bravo, felicitari

| minrest a răspuns:

Ca stat, sprijinim Ucraina, nu ne costa mai nimic, si ne tine departe de Rusia expansionista. Romanii sunt tratati bine in Ucraina, dar sigur ca un aurist ca tine trebuie sa preia retorica lui Putin.

| minrest a răspuns:

Cuminte si ascultator ar fi fost Calin Georgescu al vostru, fata de Putin. Nicusor Dan este un presedinte foarte demn, care nu se caciuleste in fata lui Trump si a lui Putin, asa cum fac Calin Georgescu si Georgica Che Gargara.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru minrest):

De costat ne costa, sa fim seriosi. Dar cine sa cheltuie pentru siguranta noastra daca nu noi prima data?

| minrest a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Daca ai ceva timp, si crezi ca merita, vezi cat ne-a costat efectiv, cat am primit inapoi de la state europene dezvoltate, cat am primit gratuit de la europeni si americani in mod expres ca compensatie, ce am primit pentru aparare avand in vedere pozitia noastra in conflict, si vei vedea ca ne-a costat surprinzator de putini bani. Noi ii ajutam pe ucrainieni cu actiuni care nu ne costa bani, iar ei sunt foarte multumiti. Asta e situatia si cu celelate tari din Est.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru minrest):

Nu am negat un moment ca nu suntem pe plus din motive de UE. Ziceam doar ca ne costa sa ne aparam si sa ajutam Ucraina.
Cotizam la UE pentru aparare, cotizam la Nato pentru aparare. Costa asta. Dar, inca odata, noi trebuie sa cheluim primii pentru aparerea noastra

| minrest a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Da, cumparam armament, asta cotizam. Sigur, trebuie sa cheltuim pentru aparare.