| StrongHeart a întrebat:

Presedintele nostru cuminte si ascultator a fost la Odesa sa discute despre sprijinul fata de Ucraina in razboi.
Cum ramane cu sprijinul fata de romani?
Sau romanii nu sunt asa de importanti?
Nu s-a discutat nimic legat de felul foarte ostil in care sunt tratate minoritatile(inclusiv romanii) din UA.
La atitudinea pe care o are fata de romani si prin felul in care raspunde la intrebarile jurnalistilor fara sa zica nimic concret, presimt cativa ani buni in care liderul Romaniei se va plimba prin Europa si va reprezenta interesele strainilor.
https://www.youtube.com/watch?v=pRzBkUhnNsM

19 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Altul care habar nu are despre prerogativele președintelui României și prea retorica de 2 lei aurista.

Citește Constituția, ai sa afli că principala prerogativa a președintelui în Romania e politica externă și securitatea țării. Era absolut logic și normal in contextul in care avem un război la granița ca noul președinte pro-european al României sa ofere sprijin Ucrainei și să participe la întâlniri despre securitatea în zona.

Președintele României nu face politica interna. Asta e treabă Parlamentului. Ba chiar Dan sa implicat suficient în medierea cu partidele pentru alcătuirea guvernului. Și dacă Bolojan va ajunge premier e doar meritul lui.

| MihaitzaItza a răspuns:

Stirea zice ca problema a aparut din cauza ca biserica respectiva apartine de patriarhia de la Moscova (stii tu, tara aia cu care Ucraina e in razboi)... tu cumva ai tras concluzia ca e vina lui Nicusor Dan. Bravo, felicitari

| minrest a răspuns:

Ca stat, sprijinim Ucraina, nu ne costa mai nimic, si ne tine departe de Rusia expansionista. Romanii sunt tratati bine in Ucraina, dar sigur ca un aurist ca tine trebuie sa preia retorica lui Putin.

| minrest a răspuns:

Cuminte si ascultator ar fi fost Calin Georgescu al vostru, fata de Putin. Nicusor Dan este un presedinte foarte demn, care nu se caciuleste in fata lui Trump si a lui Putin, asa cum fac Calin Georgescu si Georgica Che Gargara.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru minrest):

De costat ne costa, sa fim seriosi. Dar cine sa cheltuie pentru siguranta noastra daca nu noi prima data?

| minrest a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Daca ai ceva timp, si crezi ca merita, vezi cat ne-a costat efectiv, cat am primit inapoi de la state europene dezvoltate, cat am primit gratuit de la europeni si americani in mod expres ca compensatie, ce am primit pentru aparare avand in vedere pozitia noastra in conflict, si vei vedea ca ne-a costat surprinzator de putini bani. Noi ii ajutam pe ucrainieni cu actiuni care nu ne costa bani, iar ei sunt foarte multumiti. Asta e situatia si cu celelate tari din Est.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru minrest):

Nu am negat un moment ca nu suntem pe plus din motive de UE. Ziceam doar ca ne costa sa ne aparam si sa ajutam Ucraina.
Cotizam la UE pentru aparare, cotizam la Nato pentru aparare. Costa asta. Dar, inca odata, noi trebuie sa cheluim primii pentru aparerea noastra

| minrest a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Da, cumparam armament, asta cotizam. Sigur, trebuie sa cheltuim pentru aparare.

| StrongHeart explică (pentru MihaitzaItza):

Aa deci e normal ce se intampla, bravo cap sec.

| StrongHeart explică (pentru suntserios):

Lasa vrajeala, omu nu a raspuns concret la nicio intrebare m-am uitat la toata conferinta. Da raspunsuri care nu zic nimic concret si nu da nici macar o asigurare ca o sa isi tina cuvantul de anumite chestii cum ar fi scumpirea tva. Un papagal, asta am votat si toti prostii sunt multumiti ca e un sclav ascultator.
Bravo, neam de sclavi suntem.

| StrongHeart explică (pentru minrest):

Cat de prost ai raspuns. Macar de veneai cu argumente, ma faci aurist cand nu am zis ca sustin alt partid, pur si simplu vad ce se intampla, dar asa e cand ai ochelari de cal.
Si daca vrei sa stii du-te in Cernauti si informeaza-te cum sunt tratati, nu de la digi24.

Presedintele are datoria sa isi reprezinte tara si sa apere drepturile romanilor din tara si diaspora, ai scris mult si nu ai zis nimic. In toata conferinta omul nu a zis absolut nimic si nu a promis ca se va tine de cuvant. Mai avea putin si lesina la 1:01:12 in care a facut o pauza de 15 secunde sa zica absolut nimic. E jale.
Printesa Bolojan joaca un rol foarte scarbos in toata treaba asta.
E un joc de-a soarecele si pisica, cine nu s-a prins e ori fraier ori robot.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Președintele nu mărește sau scade TVA. Asta e treaba guvernului. Încă odată. Învață prerogativele președintele și învață ce votezi. Ai votat președinte nu premier. Neam de needucați suntem, asta suntem. Credem că votam președinte va să facă treabă de prim ministru și la alegerile parlamentare ne băgat genunchii in el de vot.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru StrongHeart):

Deci confirmi ca nu ai inteles nimic din stire ci doar cauti un motiv sa dai vina pe Nicusor Dan. Am inteles.

| goguPatent a răspuns (pentru StrongHeart):

Si care e jocul mai exact, ca vad ca tu te-ai prins. ne luminezi?

Guvernul si presedintele trebuie sa mearga in aceeasi directie, sa fie ambele parti de acord cu deciziile care se iau, daca vrei sa functioneze statul, altfel avem inca 10 ani de stagnare in care presedintele se plimba si pozeaza in diplomat, in timp ce in tara este haos.
Degeaba te dai destept ca ai niste argumente foarte slabe.
Tu zici ceva de genul, presedintele e pus acolo sa dea mana cu mamica Ursula si cu fratioru Zelensky si cam atat.
Si sa iasa bine pozele de grup.

| StrongHeart explică (pentru goguPatent):

Jocul e simplu. Nicusor, care banuiesc ca are intentii bune, motiv pentru care l-am si votat, este pus la zid si fortat sa mareasca tva.
De ce se tot amana desemnarea premierului?
Nicusor a facut niste promisiuni in campanie, iar acum vede ca nu are scapare pentru ca printesa voastra mult laudata cu sprancene mari si 3 fire de par nu ii da de ales.
Te poti informa singur si sa iti pui intrebari fara sa iei tot ce zic eu de bun, dar daca nu ti se pare aiurea ce se intampla, e trist. Inseamna ca traim toti intr-o bula in care nu putem critica conducerea, putem sa avem doar opinii extreme, cum mi-a demonstrat userul minrest cu 'auristule' cand eu nu am adus in discutie acest partid aur sau orice alt partid.
https://spotmedia.ro/......lt-premier

| StrongHeart explică (pentru MihaitzaItza):

Ce sa inteleg omule? E normal ce se intampla in Cernauti?
Acolo nu sunt rusi, sunt romani ca tine.
Hai sa iti citesc un comentariu de la stirea respectiva.
Astept sa zici ca e scrisa de boti rusi, dar din pacate informatiile se pot verifica.
"Eu sunt din regiune, iar catedrala din Cernăuți e făcută de străbunicii noștri români bucovineni la anul 1882. In Ucraina exista 2 Biserici Ortodoxe, cea Ucraineana care pana in 2022 ținea de Moscova, apoi s-a rupt, din cauza razboiului, si Biserica Ortodoxa a Ucrainei care este foarte agresivă. Ei bine, acestia au vanat de multa vreme Catedrala si au incercat in repetate randuri sa puna mana pe ea, sa o profaneze si sa o închidă. Sa nu se mai faca slujbe in ea, numai cand vor vrea ei. Închipuiți-vă ca lumea a venit de pe toate satele si comunele Bucovinei de Nord sa își apere Biserica si pe Ierarhul ei, iar ucrainienii au dau buzna, au prapadit mobilierul si ce au mai putut, iar pe Episcopul locului l-au trantit cu capul de beton, dar Romania sta si se uită..."

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StrongHeart):

Guvernul si parlamentul trebuie sa mearga in aceeasi directie.
Chiar vad ca nu stii deloc cum sunt separate puterile in stat in Romania. Mai studiaza putin.