| Mariobmb a întrebat:

Salut, i-a venit lu' tata o executare silită din anul 2006 de la un credit BCR de câteva sute de lei, de care tata nu stie sa fi făcut nimic, nici o banca, a venit de plata 8000 de lei, pus sechestru pe masina, nu a plătit sau recunoscut vreo plata de atunci și sunt 19 ani, se poate prescrie daca fac contestație în astea 15 zile? Mulțimesc

4 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Ioandelasal îți poate da un răspuns corect. De prescris cam greu daca a avut continuitate acțiunea. Dar dacă tatăl tău nu a făcut într-adevăr acele credite, atunci asta este și mai complicat. Ideal ar fi să vizitați un avocat.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Scuze, scoate credite din context.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tatal tau sa faca o contestatie la executare la judecatoria de care apartine cu domiciliul.
In primul rand sa invoce faptul ca nu a luat nici un credit de la BCR si, in subsidiar, ca a intervenit prescriptia. avand in vedere ca aceasta poate fi de maximum 6 ani, daca aduni prescriptia dreptului la actiune cu prescriptia dreptului la executare, fiecare fiind de cate 3 ani.

| farcry444 a răspuns:

Nu știu sigur, da’ 2006 e cam de mult, cred că s-a prescris sau ceva. Mai bine întreabă un avocat, zic și eu.