| Visrass a întrebat:

Am fost oprit de catre politie... m-a pus sa suflu in etilotest, dar nu mi-a dat mustuc sigilat, am dreptul sa refuz sa suflu?

Răspuns Câştigător
| pufulescu a răspuns:

Mda, ca tot ziceai de romani si mentalitati, invata-l tu sa stea in pozitia ghiocel in fata oricarui militian care vrea sa-si faca planul de amenzi, ca ii va fi bine! Mai ales de acum inainte, cand bugetul tarii este gol si trebuie storsi bani de oriunde prin orice mijloace.
Uite, imi retrag cuvintele, sunt un bou si nu trebuie sa ma ascultati, continuati linistiti sa dati banii la stat ca doar de-asta v-ati nascut!
Rectific, sunt un MARE bou daca incerc sa trezesc romanii, de 70 de ani ei dorm in bocanci!

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai dreptul sa refuzi. Refuzul recoltarii de probe este consiuderata infractiune. Aveai insa dreptul sa ceri un mustiuc sigilat sau recoltarea de sange la spitalul cel mai apropiat

| ywar a răspuns:

... si ai dreptul sa ceri sa ti se prezinte verificarea metrologica a mijlocului de masurare sau echipamentului de masurare si monitorizare. Asta e metrologie nu e joaca.

| nouatigaraelectronica a răspuns:

Sunt obligati sa puna la dispozitie mustucul! Daca nu ofera mustuc se poate refuza testul.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru nouatigaraelectronica):

Da ne te rog si articolul de lege care reglementeaza ce zici tu.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru ywar):

Nu ai niciun drept sa ceri documentele de care zici decat in instanta daca contesti procesul verbal

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai dreptul sa refuzi dar si politia are dreptul sa te acuze de refuzul probelor biologice, conform Codului penal, citez:
"ART. 337.Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

| pufulescu a răspuns:

Trebuia sa refuzi sa sufli in etilotest nu din motive de igiena ci fiindca mustiucul poate fi contaminat cu substante straine, in cazul acesta alcool, poate chiar alcool sanitar care va aparea in reactivul din fiola.
La fel la spital, cand ti se ia sange pentru proba de alcoolemie, spune-i asistentei sa nu stearga locul unde face injectia cu tampon cu spirt medicinal, fiindca si acesta poate aparea la analiza sangelui.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pufulescu):

Nu ii mai da sfaturi din astea... o idee paranoica trantita pe un forum de cineva care habar nu are de legislatie o sa ii aduca intr-o zi un dosar penal. O sa isi aduca aminte ca cineva i a zis pe un forum ca politia vrea sa ii insceneze o poveste ca in filmele americane si o sa refuze recoltarea de probe.

suntserios

Esti total pe dinafara prietene. Ce treaba are amenda cu scenariile paranoice pe care le zici tu. Auzi la tine ce zici acolo, scuze ca sa nu se respecte legea. Nu conteaza ca scoti niste aberatii pe gura... i a pus alcool pe mustiuc... lol. Mai conteaza, asta e sportul preferat al romanilor sa caute orice portita de scapare.

| pufulescu a răspuns (pentru suntserios):

Tu te auzi ce balarii vorbesti? Unde l-am invatat eu cum sa scape de amenda? Arata-mi! I-am spus ca are si drepturi, nu numai obligatii cand e oprit de militian pe strada. Trezirea taica, omul are si drepturi in UE asta care iti place tie atat de mult, nu doar obligatia sa stea capra!
Dupa mintea ta... daca te-a oprit politia sigur ai facut ceva, trebuie sa accepti automat amenda si sa ii mai si pupi mana burtosului in cauza. Presupun ca si bataia la politie o aprobi, ca doar daca te-a luat militia ai facut ceva, cum sa te ia degeaba, stie ei ce stie!

suntserios

Nu discutam de amenda... nicaieri nu a fost discutia de amenda.

politia te opreste si te verifica daca ai consumat alcool. E de obligatia soferului sa se supuna testului cu alcooltestul. Nebunii de genul... eu nu suflu ca a fost deschisa acum 30 sec folia de pe mustiuc si ca poate cineva a turnat alcool pe ea ca sa imi faca mie rau e doar o scuza penibila.

Pun pariu ca tu esti de parere si cand te opreste radarul ca trebuie sa ceri pe loc neaparat dovada video / foto ca ai mers cu viteza.

Prietene, una e sa iti aperi drepturile atunci cand sunt cu adevarat abuzate si alta e sa nu respecti niste obligatii invocand motive stupide si care nu au nicio treaba cu legislatia.

Da, am inteles, ca am mai citit din intrebarile de aici! Lupta verbala cu exemplare casate ca tine nu isi are rostul.
Cand or sa crape toti hodorogii cu noroi comunist in creier vom avea si noi drepturi, nu numai obligatii!
Esti super-civilizat si deosebit de matur cand numesti tinerii " putori nesimtite ".

Poftim politistii tai dragi ce tampenii indruga prin scoli :
http://www.tpu.ro/......cineva-ca/

suntserios

Pai ce merita putorile alea care nu sunt instare sa lege 3 cuvinte si sa ia un minim 5 la bac alt apelativ? Nici macar respect nu merita, facebook, tigari si alcool atat stiu atat fac.

suntserios

Dupa cum ti am spus si mai sus, vorbesti fara sa cunosti legea si interpretezi dupa voia ta.

Ce tampenii au indrugat respectivii?

Pune mana, citeste legea educatiei, articolul 360 cu trimitere la asticolul 86 si ai sa te lamuresti. Uite iti dau si citatul:

"ART. 360
(1) Urmãtoarele fapte constituie contravenþii ºi se sancþioneazã dupã cum urmeazã:
a) nerespectarea dispoziþiilor art. 86 alin. (3), din culpa pãrintelui sau a tutorelui legal instituit, cu
amendã cuprinsã între 100 lei ºi 1.000 lei ori cu muncã echivalentã în folosul comunitãþii, prestatã de pãrinte sau de tutorele legal;"

ART 86
(1) Unitãþile de învãþãmânt încheie cu pãrinþii, în momentul înscrierii antepreºcolarilor, respectiv a
preºcolarilor sau a elevilor, în Registrul unic matricol, un contract educaþional, în care sunt înscrise drepturile ºi obligaþiile reciproce ale pãrþilor. Contractul educaþional-tip este aprobat prin ordin al ministrului
educaþiei, cercetãrii, tineretului ºi sportului ºi este particularizat, la nivelul fiecãrei unitãþi de învãþãmânt,
prin decizia consiliului de administraþie.
(2) Nerespectarea prevederilor contractului educaþional-tip de cãtre unitatea de învãþãmânt este sancþionatã de inspectoratul ºcolar, în conformitate cu prevederile metodologiei aprobate prin ordin al
ministrului educaþiei, cercetãrii, tineretului ºi sportului.
(3) Pãrintele sau tutorele legal este obligat sã ia mãsuri pentru ºcolarizarea elevului, pe perioada
învãþãmântului obligatoriu.
(4) Pãrintele sau tutorele legal rãspunde pentru distrugerile materiale din patrimoniul ºcolii, cauzate
de elev."

Repet, daca nu stii legea nu iti mai da cu parerea. Mi se pare normal ca repectivii politisti sa le aduca la cunostinta ca exista sanctiuni pentru chiul. Dar pentru tine aparent noua generatie e o minune a epocii si trebuie purata in puf...