Întrebare recomandată | Stefanescu_Mircea_1994 a întrebat:

E vreo lege ceva in care spune ca nu ai voie sa dai muzica tare in casa? si nu ma referer la ore tarzii. intre orele 14 - 19.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, exista Legea nr.61/1991, care considera contraventii si pedepseste cu amenda mai multe fapte de conturbare a linistii publice, indiferent de ora, citez:
"25) tulburarea, fãrã drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigãte sau larmã;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de cãtre orice persoanã prin producerea de zgomote, larmã sau prin folosirea oricãrui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinãtate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparaturã muzicalã la intensitate de naturã a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajãri sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;"

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Da, Legea numărul 61/1994 republicată care face referire la tulburarea liniștii publice!
Volumul mai încet că faci poluare fonică!
Pa, pa.

| qTe a răspuns:

Da este, ai grija cu muzicuta.

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu e o lege expresa, dar politia o incadreaza la tulburarea linistii publice.Am patit si eu o data cu amenda la 100Lei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legea, in ultima ei varianta, a scos perioada de la pranz, ramane doar cea de pe noapte. Dar asta nu scuteste omul de a fi nesimtit daca da muzica sa urle la ore la care altii poate se odihnesc. Stii, unii lucreaza on schimbul de noapte...

| tofanlucian12 a răspuns:

Da e dupa poluare fonica. acum nu stiu ce inseamna la tine sa asculti muzica tarelaughing. bafta!

| Teemo98 a răspuns:

Doar in jur de 12 -13 si seara du 20 in rest dai sa spargi boxele.