| FlorinSalamNr1 a întrebat:

Imi puteti explica ce a facut guvernul de a inceput toata lumea sa iasa la proteste? Am inteles doar ca au modificat codul penal, dar nu stie ce au modificat in el si in ce fel au facut-o.Nu le am cu politica, deci funda celui mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Psd, partidul care e la guvernare acum, vrea sa modifice diverse puncte din codul penal.

printre care sa permita in unele limite abuzul in serviciul si sa ofere gratieri si amnistii pentru anumite infractiuni sub pretextul ca inchisorile din Romania sunt supraaglomerate.

Populatia si institutiile cu expertiza in ceea ce priveste codul penal nu sunt de accord cu aceste modificari si mai ales cu modul in care ele incearca sa fie adoptate.

Cu toate acestea asta noapte (la ora 11 noaptea) guvernul a aprobat modificare codului penal prin care abuzul in serviciul nu mai este incriminat... lucru care va scapa multi politicieni de urmarire penala si le va da dreptul legal sa faca o groaza de magareli. Unul dintre cei care vor avea de castigat de pe urma acestei modificari este chiar presedintele PSD Liviu Dragnea care are probleme cu justita fix in domeniul asta al abuzului in seviciu si care ar fi ajuns la inchisoare daca era gasit vinovat.

| Doarunaltutilizator a răspuns (pentru suntserios):

Ce sistem politic avem!
Vai de tara noastra, cum a ajuns sa fie! Pacat!
Si totul datorita unor jigodii!

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Daca prejudiciul se recupereaza cum ti se permite sa furi? Singura problema este plafonul putin cam mare si pedeapsa prea mica.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Una e sa furi cand stii ca singurul lucru pe care il poti pati e sa dai banii inapoi, alta e sa furi stiind ca te asteapta ani de parnaie

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Si preferi sa pastrezi banii dar sa stai cativa ani la puscarie?

30 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Oamenii sunt mai mult dezinformați. Grațierea se face doar pentru un număr foarte restrâns de categorii și asta doar pentru condamnări până în 5 ani iar cei care fac parte din acestea au obligația să plătească un prejudiciu(deci nu scapă nepedepsiți), prejudiciu care trebuie plătit într-un an. De asemenea dacă în următorii 3 ani mai comit vreo infracțiune vor relua și pedeapsa anterioară. De asemenea vor fi privați de anumite drepturi în societate. Suprapopularea închisorilor nu este o poveste, se vor plăti bani grei în urma sancțiunilor de la CEDO. Nici legea asta nu rezolvă problema ci doar o mai ameliorează.

| suntserios a răspuns (pentru T0T):

Eu,ca si platitor de taxe, sunt deaccord sa dau si 5% in plus taxe si impozite doar sa platim amenda la CEDO numai sa nu vad vreun jeg de politician eliberat din parnaie

| johnnny123 a răspuns (pentru T0T):

Să înțeleg că tu ești informat? De unde te informezi, de la Antena 3, Romania TV sau direct de la circulara PSD?

Toată presa internațională, toți partenerii noștri strategici, Uniunea Europeana (care discută taierea fondurilor pentru Romania și anularea dreptului ei de vot), toate ambasadele statelor civilizate care cer guvernului să abroge ordonanța, toți intelectualii care au ieșit pe stradă, toți sunt dezinformați, mai puțin tu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

Eu nu vad nicio referire la ordonanta in raspunsul de mai sus.laughing

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-i nimic, nici nu mă așteptam să vezi.

Dar dacă ai avea un singur dram de rațiune, ai înțelege că atunci când 200 000 de oameni ies spontan în stradă la -10 grade și nu cer nimic pentru ei, ar trebui măcar să-i asculți. S-ar putea să fie în stradă pentru drepturile și libertățile tale. Cu placere!

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

Stii cat inseamna 200.000 de voturi? Cam jumate din voturile necesare pentru realizarea pragului electoral.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

:-)))) Mă lași cu argumentele astea "de la Dragnea cetire"?

Dacă au ieșit 200.000 de oameni, asta înseamnă că toți cei care nu au ieșit sunt pro-PSD și susțin ordonanțele?

Pentru cultura ta generală, la revoluția din 1989 au participat efectiv în stradă un număr de oameni comparativ cu cel de la protestele actuale. După logica ta și a lui Dragnea, asta ar însemna că toți ceilalți 21 de milioane de români erau pro-Ceaușescu, iar cei care au ieșit în stradă nu ar fi trebuit să fie băgați în seamă.

Si tot pentru cultura ta generală (pe care mă obosesc degeaba să o îmbogățesc), află că în domeniul afacerilor există un instrument de calcul numit "Aisbergul plângerilor". Se referă la faptul că pentru fiecare client care își exprimă o nemulțumire există încă 25 de clienți care au aceeași nemulțumire, dar nu și-o exprimă. Iar acești 26 de clienți influențează încă cel puțin 10 persoane fiecare.

În situația noastră, clienții care-și manifestă nemulțumirea pe stradă sunt în număr de 200.000 - 300.000. Te las pe tine mai departe să calculezi despre câți oameni nemulțumiți discutăm în realitate.

Dacă ești pasionat de statistică și studii sociologice, nu încerca să le înveți de la sculeri-matrițeri și baroni semi-analfabeți. Sunt științe serioase.

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

N-am nevoie de calculele astea, cert e ca Dragnea, cum, necum a obtinut cea mai mare victorie a PSD din istorie, iar strada nu o poate anula, acum sa ne amintim ceva:

Au mai fost candva 50.000 in strada, numai ca aia au tinut-o asa vreo 2 luni, pana la urma cine a castigat, ei sau PSD?

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai nevoie de calculele astea pentru că ori nu le ințelegi, ori le înțelegi dar te prefaci că sunt irelevante

Dragnea a obținut "cea mai mare victorie a PSD din istorie" cu 18% din numarul persoanelor cu drept de vot. De ce? Pentru că 60% din oameni nu au venit la vot, scârbiți de mizeriile întregii clase politice din ultimii 27 de ani.

Ceea ce tu și toți ceilalți PSD-iști numiți "o majoritate zdrobitoare" este în realitate o minoritate de 18% spălată pe creier și adusă la vot cu autocarele și sacoșa de făină.

Marea victorie a PSD-ului nu a fost aducerea la vot a 18% din alegători cărora le-a arătat primarul PSD unde să pună ștampila.

A fost aducerea a 60% din populație într-o stare de completă lehamite și de completă lipsă a speranței că vom avea vreodată o clasă politică cinstită.

Ei bine, acum același PSD a reușit să trezească și să scoată acești oameni din starea de lehamite. Nu asta a fost intenția lui, dar a reușit. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe.

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

De unde stii tu ce ar fi votat ceilalti? Eu vorbesc pe cifre exacte, dupa ce ati stat acasa la vot acum va plangeti, in plus, majoritatea studentilor nu au putut vota, asta nu cred ca e vina PSD-ului pentru ca nu ei au organizat alegerile. Totusi, o mai repet o data, protestele nu vor avea niciun rezultat.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai spun un lucru și am terminat cu această conversație care nu duce nicaieri. Oricum nu scriu pentru tine, scriu pentru eventualii oameni care au urmărit această discuție cu mintea deschisă.

Nu contestă nimeni că PSD-ul a câștigat alegerile.

Dar câștigarea unor alegeri democratice nu reprezintă un cec în alb care-ți dă putere deplină. Reprezintă doar un mandat de a acționa în interesele poporului. Eliberarea corupților și legalizarea furtului din banul public nu este interesul poporului, inclusiv al alegătorilor PSD.

Modul în care acționează PSD-ul și justificarea "am câștigat alegerile, avem dreptul să facem ce vrem noi" nu este unul democratic, este unul totalitar.

Un guvern a cărui primă grijă este paralizarea Justiției, și călcarea în picioare a principiului fundamental al separării puterilor în stat, nu este un guvern care acționează democratic și în interesul poporului. Este un guvern care pregătește un totalitarism abject.

Oamenii din stradă nu susțin că PSD-ul nu a câștigat alegerile
Oamenii din stradă susțin că modul în care PSD-ul își folosește puterea câștigată democratic este unul complet opus principiilor democrației.

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

CUM SE LEGALIZEAZA FURTUL? sunt de acord ca plafonul e prea mare si ca Dragnea si Iordache sunt cam aroganti, dar banii se recupereaza in intregime, asta nu inteleg multi. Uite si legea: http://www.codulmuncii.ro/titlul_4/capitolul_3/art_169_1.html

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sigur ca se recupereaza in intregime. Pentru ca prima grija a coruptului care a furat si nu mai poate fi atins de nimeni, este sa dea banii inapoi in intregime.

Asa cum i-au dat toti coruptii de pana acum, inclusiv cei care urmeaza sa fie eliberati de Dragnea.

"Domnule primar care ati cumparat un pix cu 40.000 de euro din banii primariei, legea nu va mai poate face absolut nimic. Dar nu vreti totusi sa fiti de gasca si sa dati banii inapoi?"

Poate am inteles eu gresit si tu de fapt vrei sa ma binedispui cu scenete comice. Din pacate nu prea am chef de ras.

Si nici tu nu ar trebui sa ai, pentru ca daca protestele esueaza, vei plange in pumni exact la fel ca tot restul poporului asta. Diferenta este ca eu ma voi putea uita in oglinda fara sa-mi fie rusine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

Sunt de acord ca plafonul e mare, 40.000 de euro se recupereaza prea greu, dar banii li se iau din salariu, nu trebuie sa vii tu cu banii de acasa sa ii dai.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca in cazul tau nu mai este nimic de spus. O viata frumoasa iti urez.

| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

Nu se poate discuta cu cei ca tinehappy

| T0T a răspuns (pentru johnnny123):

Eu citesc legile. Am argumente, nu ca voi gloata. Eu beneficiez din plin de legile date de guvern student fiind. Nu mă uit la televizor, pot să mă informez singur direct pe lege. Pot să gândesc pentru mine. Cei care au ieșit și au un rang mai înalt au interese politice, gloata simplă e doar dezinformată.

| T0T a răspuns (pentru johnnny123):

Uite, drept dovadă că ești dezinformat. Timpul pentru care se pot plăti banii ăia este de maxim 1 an. Dacă nu se plătesc, se reia pedeapsa. Adică banii ori se recuperează(și altă grațiere nu vor mai avea) ori se reia pedeapsa.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, este foarte greu sa discuti cu cei ca mine, care iti dau toate explicatiile rationale posibile, in timp ce tu insisti obsesiv cu niste opinii puerile.

Anunta-ma cand s-au terminat de recuperat prejudiciile de zeci de miliarde de euro oprindu-le marilor corupti cate trei lei pe luna din salariu. Si mai anunta-ma si cine anume le-a oprit banii din salariu, din moment ce oamenii aia nu mai raspund in fata nimanui.

Deja nu-mi mai dau seama daca ai naivitatea unui copil de patru ani sau esti platit sa convingi tinerii ca nu niciun motiv sa iasa in strada. In orice caz, este trist.

| johnnny123 a răspuns (pentru T0T):

Ma bucur ca beneficiezi din plin de legile date de guvern.
Nu stiu la ce anume esti student, ce te prefaci ca inveti acolo si cum ai ajuns sa iei bursa. Dar daca tu consideri un guvern "bun" pentru ca ti-a crescut bursa cu 118 lei, atunci esti victima perfecta, mielul de vis al oricarui guvern totalitar.

Reflecteaza totusi asupra a doua lucruri inainte de a te mai lauda cu gradul tau inalt de informare:

1) Guvernul nu-ti da nimic din buzunarul lui, iti da din buzunarul poporului. Guvernul doar pozeaza in binefacatorul tau, dar nu este. In realitate eu sunt binefacatorul tau, eu cel care muncesc cinstit, produc bani si platesc taxele la buget. Mie si celor ca mine trebuie sa le multumesti pentru bursa ta marita, nu guvernului.

2) Guvernul nu-ti va mai da nimic atunci cand economia Romaniei va intra in colaps pentru ca lumea ne-a intors spatele, sectorul privat a incetat sa mai produca, trei sferturi din buget a fost furat si un sfert a fost cheltuit pe mituirea populatiei usor de mituit, din care faci si tu parte.

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Protestele au deja rezultate: demisii din guvern si din partid, critici interne, detasarea UDMR (partener de guvernare), pozitii critice din partea ambasadelor si UE, luare de pozitie din partea Bisericii, activarea (in sfarsit) a Avocatului Poporului, critici unanime din presa internationala, atitudine mai moderata din partea propriului aparat de propaganda (Antena 3) etc. PSD sufera un prejudiciu enorm de imagine la nivel global si care va persista mult timp. Presiunile sunt imense, si nu doar din strada sau de peste frontiere, ci si din interiorul partidului. Si asta e doar inceputul. Ne auzim peste cateva zilewinking

| T0T a răspuns (pentru johnnny123):

Beneficiez de mai mult decât beneficiam în guvernul precedent, asta contează. S-au mărit cumva taxele și impozitele odată cu impunerea acelor legi? Nu cred. Deci hai să nu o luăm pe arătură. Munca ta este transformată în beneficii pentru populație, iar acele beneficii trebuie valorificate de guvern. Modul în care aceste beneficii au fost valorificate s-a îmbunătățit, nici pe departe înrăutățit. Trebuie să fim tâmpiți să condamnăm progresul. Dar se pare că unii sunt suficient de tâmpiți încât nici atunci când li se dau bani nu le convine. Vă meritați sărăcia, păcat că atitudinea asta iresponsabilă ne afectează pe toți.

| T0T a răspuns (pentru johnnny123):

Și stai liniștit, nu mă prefac că învăț, chiar învăț. Iar verbul "a gândi" e indispensabil verbului "a învăța" și chiar mai important.

| johnnny123 a răspuns (pentru T0T):

Ai dreptate, este indispensabil. Tocmai din cauza asta puneam si eu sub semnul intrebarii faptul ca inveti ceva.

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce ziceam? big grin

| johnnny123 a răspuns:

Este simplu. Au modificat codul penal astfel incât furtul din banul public și corupția nu mai pot fi pedepsite.

Practic au spus: Din acest moment, țara asta și voi toți din ea ne aparțineți.