Poti lucra linistit, cat timp esti elev sau student nu pierzi pensia de urmas, ai dreptul sa cumulezi pensia cu salariul.
Doar varsta este o limita, respectiv sa nu depasesti varsta de 26 de ani.
Văzusem undeva ca poți pe minimul pe economie adică 4000 lei brut dacă depășești pierzi pensia
Nu stiu unde au vazut, dar nu este adevarat.
Conform L.360/2023, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART. 105
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri dintr-o activitate pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal, precum şi persoanele care desfăşoară activitate în calitate de prestator casnic, potrivit Legii nr. 111/2022, şi care datorează contribuţia de asigurări sociale, indiferent de nivelul acestora, cu excepţia:
a) soţului supravieţuitor beneficiar al unei pensii de urmaş care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d), mai mari decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată;
b) pensionarului, beneficiar al unei pensii anticipate, care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d)."
Păi, pot să mă angajez la un loc de muncă unde iau 3700 lei net, în mână…?
Ti-am spus ca poti, inca din primul raspuns, ti-am citat si prevederea din legea pensiilor care permite cumulul pensiei de urmas cu salariul. Ce n-ai inteles?