| Dragomir_Cristian_1981 a întrebat:

Salutare!
Am urmatoarea situatie:
Un prieten foarte bun a decedat in data de 16 august intr-un spital din Brasov,eu sunt din Braila,omul nu mai are pe nimeni, au decedat toti cei dragi, 2 sotii, fiul si apoi parintii iar omul a locuit singur ani de zile. Unde ma pot interesa de cine se va ocupa de inmormantarea lui si cele necesare? Pot suna pe undeva sa aflu cauza decesului sau informatii privind starea lui din ultima vreme? Va multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Informatii de genul celor indicate le poti afla de la spital si de la primaria localitatii de domiciliu, desi este mai greu, tu nu esti ruda cu decedatul.
Si de inmormantare, in asemenea cazuri, se ocupa primaria.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poti cere informatii de la acel spital unde a decedat. Daca vine cineva sa ii ridice trupul neînsufletit. Mai ales ca spui ca nu mai are pe nimeni, nu ai de unde cere informatii.

| mihai69 a răspuns:

Legea GDPR te împiedică să obții astfel de informații în lipsa unui acord scris din partea persoanei respective, autentificat de un notar.

| romeo78 a răspuns:

Știu că au existat cazuri de oameni fără rude, decedați, pe care oameni binevoitori, i-au înmormântat. Pur și simplu, vei merge la primăria din Brașov, dacă va rămâne acolo pentru înmormântare și vei cere să te îndrume să poți să îl scoți de la morgă, să îl înmormântezi. Problema este că vei avea de umblat, căci vei ajunge și la primăria, evidența populației din Brăila, care să confirme că defunctul nu mai are rude.
Da, există posibilitatea legală de înmormântare, dar va trebui să umbli.

| Cipi1212 a răspuns:

Te interesezi la spitalul din Brașov. Dacă nu mai are pe nimeni va avea nevoie de ajutor de înmormântare.