Nu este nevoie de o Constitutie, UE are tratatul de la Maastricht din 1993, modificat prin cel de la Lisabona din 2009. Acestea contin prevederi aproape ca o Constitutie.
De o Constitutie ar fi nevoie doar daca UE ar deveni un stat federal si este posibil sa devina, doar ca nu in viitorul apropiat.
Si actualmente nu se poate interzice iesirea din UE, avand in vedere ca si aderarea a fost benevola.
De ce crezi asta?
Nici nu consider ca e nevoie de argumente...
După părerea mea sunt foarte multe țari unde euresceptismul a crescut și asta este singurul mod în care ar scădea
In primul rand, fiecare stat din UE este independent, deci nu i se poate impune asa ceva. In al doilea rand, ai vazut ce s-a untamplat cu URSS, chiar daca era o federatie, deoarece sunt o groaza de concepte care difera de la statr la stat.
Nu vad cine ar fi de acord cu asa ceva.In momentul cand o uniune este formata din tari diferite, limba, cultura economie etc, ce spui tu esti departe la ani lumina.
Iara parlamentul UE ce este? Atita timp cit UE este condusa doar de un parlament, doar de o mina de oameni din acele parlament no sa fie nimeni de acord cu ce spui tu.
Cine o sa-i poata controla? Daca exista doar o gasca care taie si spinzura, cinei va opri, cine va controla? Este complicat, natiuni diferite nu poti fi fortate, no sa accepte asa ceva.Scepticismul ce spui, apare atunci cand uniunea se clatina cand cei din uniune vad in ce **** au intrat, cand vad ca au intrat si nu au nici un cuvint de spus, cand vad ca de fapt uniunea este condusa de niste analfabeti, de niste tilhari, de niste oameni care considera uniunea ca fiind mosia lor.
Cind or exista mai multe puteri, care sa fie alese independent, sa se controleze legal una pe alta, atunci da, poate ar exista ceva mai moral, oameni mai cinstiti, dar asa sa intru singur la puscarie apoi sa nu mai pot iesi, pfff Tu nu ai vazut ca sunt niste personaje care conduc acea uniune? Aia conduc, restul is umplutura, deci sistemul ala este de tip mosieresc
feudal cum imi place mie sa spun.
Iti garnatez ca acea gasca care conduce UE in mintea lor, ei sunt convinsi ca UE este mosia lor, iti garantez asta.
Orice stat care ar iesi din uniune ar avea o scadere economica catastrofala, cum a avut UK. De aceea, cei pe care ii numesti eurosceptici nici nu mai propun iesirea din uniune. Daca un stat cade in ghiarele extremei drepte in asa mare masura, incat sa vrea sa iasa din uniune, nici nu avem nevoie de un asemenea cal troian; sa iasa linistit. Uniunea Europeana este o alianta de democratii. Daca s-ar face ce propui tu, tocmai asta ar da apa la moara extremei drepte, care ar spune ca uniunea e impusa cu forta; daca au majoritatea in parlamentul lor, oricum pot iesi din uniune, orice ar prevede actele acesteia.
Pentru prima intrebare:
Nu. Aici deja se incalca insasi democratia. Nu ar mai exista libertatea de alegere a unui popor, asta ar fi ceva demn de vremea regilor din perioada medievala. Sau mai bine zis a imparatilor care nu permiteau ca un rege sa isi retraga regatul din imparatia domnitorului suprem ale acelor meleaguri.
Pentru a doua intrebare:
Ce numesti tu "eurosceptici"? Te referi la cei care au impresia ca daca vine Simion spre exemplu la presedintie, iese Romania din UE? Daca da, atunci probabil ca da, ar scadea ca numar de vreme ce noile reguli n-ar permite unei tari sa iasa din alianta doar pentru ca solicita acest lucru. Daca te referi la altceva prin "eurosceptici" atunci intai lamureste-ma si pe mine si apoi iti zic ce cred eu.
De ce vrei sa ieșim din UE? Noi suntem o țară mica! Nu crezi ca ar fi plictisitor sa ne izolam și sa ieșim din țară doar cu pasaport!
Esti cumva agramat functional de nu intelegi doua idei pe care ti le-am scris si ai interpretat tu altceva de unul singur? Unde am scris eu ca vreau sa iesim din UE? Ai citit cu ochii inchisi?
Au spus în repetate rânduri și Smion și Georgescu ca vor sa ieșim din UE
1. Da-mi ma si mie link sa vad unde au spus in repetate randuri asa ceva ca astea sunt doar aberatii ce zici tu acolo. Pur si simplu NU este adevarat. Nu mai face propaganda de fake news ca nu castigi nimic.
2. Si chiar daca ar fi zis asa ceva, ce mama naiba de legatura avea ce au zis aia doi cu intrebarea ta? De ce o dai din fanta in sprite si nu te rezumi la ceea ce ai intrebat?
3. De ce nu esti coerent in idei? Odata vii cu o intrebare, apoi minti cu nerusinare ca am zis eu ca vreau sa iesim din UE desi in raspunsul meu care e mai sus nu scrie asa ceva nicaieri, ca au zis Georgescu si Simion ca vor sa iesim din UE (lucru total fals).
Din UE nu se mai poate iesi decât dacă iti achiți toate imprumuturile făcute de câțiva ani incoace. Crezi că putem face asta?
Deci, ce vorbim?
Nu ai spus asta! Simion a spus mai demult,, unii romani sunt Roexit! " Nu cred ca el agreaza prea mult UE!
Nu vorbi asa! Eu nu te-am jignit! Doar vreau sa te informezi despre ce au zis anumiți politicieni
Totala ineptie, imposibil de realizat.
Eventual, prezinta tu niște motive pentru care, o țară nu ar putea sa paraseasca UE. In afara desigur a datoriilor si a altor contracte care ar trebui, in mod just, sa fie onorate.
Cheers
Mariaa întreabă:
LanguageMaster întreabă: