| Ioana12p a întrebat:

Bună tuturor! Îmi poate da cineva câteva sugestii de cărți de literatură în engleză pentru începători, VĂ ROG. Am început să citesc "The thirty-nine steps" la sugestia dnei cu care fac pregătire, dar mi se pare prea greoaie, din toată pagina pot să traduc cel mult 2-3 propoziții, mai mult citesc în engleză decât traduc (și chiar m-am chinuit să știți pentru că îmi este rușine față de dumneaei șă mă duc cu cartea citită pe jumătate). Menționez că am 15 ani și DAA, știu că la acestă vârstă ar trebui să fiu capabilă să citesc o asemenea carte dar am fost leneșă și inconștientă (iar acum când m-am trezit la realitate zic eu că este prea târziu). PS: dau fundă. Lăsând la o parte clișeele, vă mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| EvilMayDie64 a răspuns:

Poti sa incerci carti mai usoare, gen "Persuasion" de Jane Austin; "Madame Bovary", "The Great Gatsby" sau chiar "The Jungle Book".
Mai mult, ca sa ajungi la un nivel decent in limba engleza, iti recomand sa te uiti la filme cu subtitrare si sa inveti versuri din melodiile pe care le asculti in engleza, sa folosesti internetul sa comunici in engleza. Nici eu nu stiam mai nimic la 15 ani, dar am inceput sa fac toate astea si, intr-un an stiam destul de bine.

2 răspunsuri:
| Horus35 a răspuns:

Există cărți bilingve, special pentru începători. Sunt și ele pe dificultăți. Unele pot fi mai ușoare, iar altele puțin mai grele (din punct de vedere al vocabularului), dar, in esența, toate sunt pentru începători. Eu am una romană-franceza. Poți comanda online o carte romană-engleza.