| Florincrap a întrebat:

Ce parere aveti de faptul de a scrie o carte? Una buna sau una rea? Poate schimba o carte viata unui om? Daca ati fi in postura de scriitor,ce v-ati dori sa scrieti? Ce genuri literare va pasioneaza? Ati scrie sub nume propriu sau sub pseudonim (fie el si strain)? Un pseudonim strain este capabil sa atraga cititori din Romania (si nu numai) prin prisma faptului ca romanii cred ca un scriitor strain este mai cunoscut si scrierile sale sunt mai frumoase din punctul lor de vedere?
Argumentati,va rog.
PS:Si eu sunt un scriitor. Opera la care scriu este "Orasele Blestemate",scrisa sub numele de Sigmund Schmidt, care este si opera mea de debut.
Scuzati categoria (daca e gresita).

14 răspunsuri:
| Duucu a răspuns:

Am început și eu să scriu o carte fantasy de mult, dar mi-am dat seama că nu e de mine treaba asta.Nu-ți urez nimic, totul depinde de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu scriu carti. Acum ceva timp scriam carti gen "Jurnalul unui pusti", dar am trecut de faza aia. Acum scriu romane triste, fara poze. Am inceput recent unul si inca lucrez la el. Nu scriu sub pseudonim, n-am de ce sa-mi ascund numele. Pe mine nu ma intereseaza parerile celorlalti, ma intereaza doar parerea mea, doar ea conteaza. Faima nu vine de la pseudonim, vine de la sentimentele pe care le aveai cand scriai, pentru ca atunci cand scrii iti exprimi gandurile, ideile si sentimentele. Daca scrii si tu, bravo! In vremea asta, copiii nu apreciaza cartile ca inainte.

| Florincrap explică (pentru anonim_4396):

Bine,dar de ce multi scriitori maghiari au ales sa isi aleaga pseudonime straine?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Florincrap):

Nu stiu si nu ma intereseaza.

| Λndrei a răspuns:

Singura carte care poate schimba viata unui om nu are pagini ci zile.Nu cred ca ar trebui sa ma las purtat de gandurile altora...

| Sergiu1996 a răspuns:

Nu esti concisa, multe intrebari, o carte poate schimba destinul unui om, exact si as scrie o carte despre psihologia vietii, caci aceasta amplifica cunoasterea destinului uman.

| OnlyTheScript a răspuns:

Eu as scrie un roman politist, inspirat din viata societatii. uneori stau si privesc un bloc, iar imaginatia mea curge ca un rau, gen : "Ma dar asta e un bloc normal, dar daca in spatele lui se ascunde un criminal care este pe punctul de a comite o crima si daca acel criminal este de fapt unchiul meu dar care si-a schimbat identitatea deoarece la varsta de 14 ani mi-a omorat prietena." laughing

| dodo1530 a răspuns:

Cred ca o carte poate modifica modul de gandire a cititorului si felul de a privi viata.Imi place o imbinare dintre realist si fantastic; misterul starneste curiozitatea oamenilor si le capteaza atentia.Intr-o carte merge bine si o scanteie de dragoste, dar cel mai important este lucrul in jurul caruia se tese actiunea, o poveste veche a unui oras e genial, chiar vreau sa citesc cartea aia.

Imi place literatura straina si asa e, o carte de un autor strain pare mai interesanta, dar. totodata, si literatura noastra trebuie promovata. Am citi o carte chiar foarte draguta, scrisa de o fata, care era printr-a 8a, cred "Lilly of the valley", cam asa ceva...

Si app, categoria e corecta.

Bafta cu romanul!

| CatalinaMaria17 a răspuns:

Si mie imi place sa compun si poate voi scrie si o carte laughing Succes!

| LadyDeeXx a răspuns:

Si eu sunt pasionata de scris. Mi se pare corect sa scrii o carte, daca vrei sa devii sau esti deja scriitor. Fiindca o carte este ceea ce e ne defineste. Arta care ne aduce la un loc, un loc plin de farmec. Literele sunt hrana unui scriitor iar pagina este farfuria unde isi pune scriitorul literele, respectiv hrana. O carte poate schimba gandirea unui om, ii schimba ratiunea, il duce in lumea fictivului. Eu scriu tot felul de chestii, am un blog.Nu plac toate cartile. In general citesc carti legate de copilarie, romantice si cele cu citate. Astea ma atrag cel mai mult.Nu imi folosesc numele propriu ci scriu sub pseudonimul Lady Dee♥. Romanii au diferita pareri, unii suntem atrasi de literatura straina, altii de cea romaneasca. Eu in general sunt de ambele parti... in literatura romana am favorit pe Eliade, pe Octavian Paler si pe Ion Luca Caragiale. Uneori, avem nevoie si de alte lucruri in afara de cele traditionale. Eu sunt de parere ca nu numele atrage neaparat cititorul, ci continutul.
Chiar as vrea sa aflu mai multe detalii despre opera pe care o lucrezi. E un nume interesant. M-am gandit de mai multe ori sa scriu si eu o carte, dar inca nu sunt pregatita. Mai ma cultiv putin happy.
Sper ca te-am ajutat, si te-am indrumat. puppy dog eyes

| Florincrap explică (pentru LadyDeeXx):

E o carte care imbina mai toate genurile. La inceput,un fel de fictiune,dar care se petrece intr-un loc real (vestul Europei),apoi realitate (uraganul Sandy),iar fictiune (in Spania se petrece,de data asta),SF,blestemul Munchenului,un taram secret al Vosgilor (a nu se confunda cu poporul istoric numit tot vosgi),despre independenta acestora,aratarea lui Nibiru,inundatiile de luna aceasta de pe Dunare, accidentul din Muntenegru, regimul comunist opresiv, melodii ciudate, un anume calator pe nume Andy...dar inca mai este. Am ajuns la pag.95.

| LadyDeeXx a răspuns (pentru Florincrap):

Suna interesant. Sa ma anunti cand termini. Mi-ar placea un exemplar big grin.

| GeorgeBeny a răspuns:

Eu sunt scriitor si cred ca e importanta imbogatirea literaturii romane. Fiecare cultura are opere specifice ei. In literatura romana - in basme - intalnesti zmei - lucru care strainilor li se pare interesant, deoarece ei nu au asa ceva. De exemplu, englezii au centauri, elfi, vrajitori – lucruri care ii pasioneaza pe romani. Eu as incuraja folosirea unui pseudonym, dar sa nu fie strain. Sa cunoasca strainii – si romanii– ca noi, scriitori romani, putem crea opera care sa fascineze lumea intreaga. Imi doresc din tot sufletul ca romanii sa inceapa sa scrie carti. Bravo tie si sper sa-ti pot citi cartile. Bravo!