|

Ce societate evoca Ion Druta in dramele "Pasarile tineretei nostre"

"Casa mare", si "Frumos si Sfint" dau fundatie

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Este adevarat ca Ion Druta e un scriitor care prin miliardele de cuvinte a incercat sa ne aduca intotdeauna mai aproape de natura, frumusete, adevar, fericire si libertate.Asemenea personae sunt o raritate, zic aceasta nu pentru ca oamenii obisnuiti, n-ar fi in stare sau nu sunt atit de competenti, in aceea ce priveste exprimarea tuturor trairilor si emotiilor.Sunt multi cei care au ceva a spune, doar ca nu toti au descoperit acel izvor din care ideile se nasc fara de pacat.
Ion Druță s-a născut pe 3 septembrie 1928, în satul Horodiște, județul interbelic Soroca, Regatul României (în prezent în raionul Dondușeni, Republica Moldova). A absolvit școala de silvicultură și Cursurile superioare de pe lângă Institutul de Literatură "Maxim Gorki" al Uniunii Scriitorilor din U.R.S.S. Din 1960 locuiește la Moscova, Rusia.
La 26 august 2008 i-a fost acordat Premiul de Stat pe anul 2008 și titlul de „Laureat al Premiului de Stat" pe anul 2008, pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii și literaturii naționale și universale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează