| CatatinSTF a întrebat:

Cum ar fi dacă limba română ar fi limba globală a lumii în loc de engleză, ar putea toată lumea să o învețe sau este o limbă prea grea?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
| TechPain a răspuns:

De ce dintre toate limbile fix româna?

| Mmaannuu111 a răspuns:

Limba română este destul de grea

| AlexMh a răspuns:

Daca limba romana e grea te invit sa incerci finlandeza, rusa, vietnameza, mongoliana, ungara, etc... si astea sunt decat top 5, nici nu am ajuns la japoneza. A noastra nu e nici macar in top 25. Deci nu, nu e grea.

| AlexMh a răspuns (pentru JicaContra):

DOOMul e problema in cele mai multe cazuri. Nici nu pot să îți enumar cate modificări au fost făcute de-a lungul timpului. Daca ne uitam cum se scria acum 80-100 de ani, am sta și ne-am întrebat dacă noi suntem analfabeți sau ei erau. Am consultat cel puțin 5 topuri, și pot să îți spun cu siguranță că nu e o limbă grea deloc. Cunosc personal printre colaboratori, chenzi și indieni care vorbesc vorbesc fluent limba romana cât și pe a lor. Cel mai bine ar fi sa te interesezi în multinaționale și organizațiile de studenți. Iar cat despre ritmul vorbirii, de exemplu indienii au anumite inflexiuni ale vocii, pun mai mult accent pe finalul propoziției. Aruncă tu un străin în România, sau invers, și intrerupe-i orice contact cu persoanele apropiate de aceeași naționalitate, sa vezi cum ți-o vorbește la perfectie. Sa nu intram și în regionalisme, că și acolo e poveste. Stimă!

| supadeceapa a răspuns:

E ușoară până ajungi la gramatică laughing. Ar fi oribil. Prefer engleza, e mai expresivă.