Redu putin cate putin timpul petrecut pe net.Stiu ca greu. Eventual conditioneza asta cu ceva care sa faci in casa; treburi gospodaresti.Citeste.Dar inainte de toata ocupate-te cu toata seriozitatea de scoala.Vei vedea ca vei avea tot mai putin timp pentru net.
Stai linistita, cand am ajuns in clasa 5, si eram si la o alta scoala, si eu m-am confruntat cu aceeasi problema.IN 1-4 fusesem the best, dar aici scazusem.
Asa ca pe semestrul 2 am hotarat sa nu ma las si sa invat mai mult, si asa am urcat 4 locuri.de pe 12 pe 8, plus ca imi cumparasem si calculator in anul ala.Crezi ca elevul/elevii care sunt pe locul 1 nu stau pe facebook sau nu se uita la televizor? Probabil ca fac mai putin, dar nu deloc.
Daca nu te apuci acum de invatat o sa se adune multe lectii si o sa iti fie ENORM ENORM de greu. Nu e timpul pierdut! Eu totusi cred ca tu ai ceva in capu' ala ...doar erai cea mai buna din clasa, acum poate ai pierdut cateva notiuni si ar trebui sa le inveti.
Nici eu nu pot sa traiesc fara calculator. Stau pe net in fiecare zi,dar cand vin de la scoala primul lucru pe care il fac este sa ma apuc de teme si de invatat.
Dupa cum ai spus si tu, nu poti sa te lasi de PC dar trebuie sa "cantaresti" ce iti doresti mai mult :sa stai pe net, sau sa ai note bune la scoala, sa fi desteapta, sa ajungi la un liceu bun ..etc Alegerea este doar la tine! Degeaba scoti tu cablul de la calculator daca tu vei sta cu gandul tot la PC si nu vei fi concentrata asupra materiilor.
La majoritatea materiilor trebuie sa inveti constant, in fiecare zi, mai ales la matematica si la romana care sunt discipline de examen. Nu o sa poti sa ai medii de 10 daca inveti din doua'n doua lectii.
Oricum nu e timpul pierdut, cu un pic de ambitie poti deveni din nou cea mai buna din clasa, cu siguranta!
1. Scoate internetu/cablul de la cal pentru alimentare sau alte posti ca sa le pui cand chiar ai nevoie! Si eu eram dependent... Dar am reusit nu am intrat la PC un an... Ca sa inveti iar bine trebuie sa iti iei caietele din clasa a 5 si sa repeti absolut tot! Ca sa reintri!
Conteaza foarte mult sa inveti la geografie, bio. istorie. Mai intai preocupa-t de astea. La romana poti sa intrebi parintii. Daca nici ei nu inteleg fa pregatire la romana. Cu calculatorul fa-ti un program. Dupa ce ai terminat de facut temele si ai invatat tot, atunci te poti juca.
Pentru invatatura mai bine ai face meditatii, iar ca sa te lasi de PC, spune la parinti sa iti puna pe calculator o parola care tu sa nu o stii.Asa mi s-a intamplat mie
Si eu din clasa 5 am scazut, pentru ca este mai greu si incepe sa te preocupe si alte chestii. Daca chiar doresti sa iei doar medii de 10 vei renunta de bunavoie la pc si te vei pune pe treaba.Pe mine nu ma afecteaza sa am note mici, dar am note mari pentru ca imi doresc si stiu ca ma ajuta. Poate tu esti obisnuita doar cu notele cele mai bune si poate asta este nivelul pe care ti-l doresti, dar poate mai mult din dorinta de a fii cea mai buna.Nu mi se pare asta ok>nu zic ca e asa, dar e posibil si pana la urma sa nu mai ai doar medii de zece si sa nu-ti convina nu e sfarsitul lumii, e meritul muncii tale, poate fii chiar o fita.
Prin vointa launtrica, draga mea... Poti incepe prin a iti scoate cablul de internet din calculator, sa iti faci temele, sa inveti, sa rogi pe cineva din familie sa te asculte la lectii si cand persoana respectiva este convinsa ca tu stii bine lectia, poti sa deschizi calculatorul.
Crede-ma, aceasta metoda sigur te va ajuta!
Intr-o vreme si eu eram dependenta de PC, dar intr-o zi chiar daca vroiam foarte mult sa intru, n-am facut-o. Am incercat sa fac altceva: gen sa ies afara cu prietenii, sa citesc ceva interesant, sa ascult muzica... sau pur si simplu sa imi fac teme.
Dupa cateva zile de rezistat tentatiei de a intra pe PC, pur si simplu nici nu mai vroiam sa ma apropriu de el Nu ma mai interesa
Mai intram daca aveam nevoie sau daca nu aveam nimic altceva de facut
Daca vrei sa fii din nou printre cei mai buni o sa fie cam greu. Va trebui sa inveti si sa fii foarte atenta la scoala zi de zi la materiile cu probleme, pentru a te reobisnui sa le inveti.
Va fi mai greu la inceput, dar dupa ceva timp ( mie mi-au trebuit 2 saptamani) totul va fi ca inante.
Si sincer, daca de la 10 a cazut la 9 mie chiar nu mi se pare ca " ai scazut teribil" la invatatura.
In ultimul rand ar trebui sa recapitulezi lectiile pe care le-ai "pierdut", nu de alta, dar pot fi fondamentale pentru o lectie ce o vei studia in viitor.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Ciao.
In clasele 5-8 e mai greu, dar nu-ti face griji.Atunci candy nut stii ceva
întreab-o pe profesoara sau pe parinti. Încearca sa stai într-o camera
unde nu ai laptop sau prea mult internet.O sa te plictisesti si o sa te
apuci de învatat.Mi s-a întamplat si mie