| HarleyQuinn a întrebat:

Fani Stephen King: V-a plăcut filmul bazat pe IT (Orașul BântuIT)? Este fidel romanului?

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu stiam ca exista asemenea film

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

Felicitări?

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Omule nu exista orasul bantuit film de groaza facut de el

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

IT, tradus drept "Orașul BântuIT" în română, este un roman horror scris de Stephen King. Recent, s-a făcut un film după acest roman, având numele IT. A avut premiera la noi acum 2 zile.
Ce-i cu tine?

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

"2017 It (based on the 1986 novel)" - Fix ce am zis și eu.

| RAY a răspuns (pentru HarleyQuinn):

Am inteles eu gresit, macar am ce vedea http://www.cinemagia.ro/filme/it-994067/reviews/

| RAY a răspuns (pentru HarleyQuinn):

E din 2016

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

Aha, am înțeles.winking

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

Ăla e alt film. N-are treabă cu cartea lui Stephen King. Filmul făcut după carte a apărut recent.

| HarleyQuinn explică (pentru RAY):

Ăsta e filmul de care zic eu: http://www.cinemagia.ro/filme/it-487500/

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Nu am mai avut niciodată prieteni precum cei pe care i-am avut când aveam doisprezece ani", spunea
Stephen King în "Stand by Me".

"It" este promovat drept un film horror, dar surprinzător, cele mai bune părți ale filmului sunt tocmai cele în care filmul reușește să fie un film despre copilărie și despre acei prieteni pe care ți-i faci la vârsta la care se crează cele mai strânse legături. Cei șapte copii din film joacă excelent și este foarte ușor să te atașezi de ei. Cumva, fiecare reprezintă un tipar din viața reală și e aproape imposibil să nu te regăsești într-unul din ei și să nu îți amintești și de copilăria ta.

De ce reușește "It" să surprindă atât de bine copilăria? Pentru că, spre deosebire de alte filme cu protagoniști copii, aici sunt prezentați mult mai apropriați de realitate.

Trei dintre cei șapte copii au ieșit în evidență.

Richie Tozier, interpretat de Finn Wolfhard din "Stranger Things", înjură într-una și face mișto de oricine, orice, în orice situație, Beverly Marsh e la vârsta la care, deși se vede că are ceva aparte și cumva îi atrage pe toți băieții prin felul ei de a fi, este încă băiețoasă și nu s-a maturizat total, iar Ben Hanscom e puștiul grăsan, timid, dar care de când apare prima dată în cadru se vede că are un suflet bun și te atașezi de el.
Toate interacțiunile dintre copii mi-au adus aminte de perioada din viață când ești lipsit de griji și ai încă viu spiritul de joacă, de aventură, imaginația și energia aceea care din păcate mereu se estompează când ne maturizăm. Aș putea zice că ăsta a fost cel mai reușit aspect al filmului și datorită acestei verosimilități a prieteniei dintre copii a putut să funcționeze și partea horror/thriller a filmului.

Și acum, despre aspectul horror. Urmărind filmul, nu au fost momente care să mă sperie, să mă facă să tresar sau să îmi fie frică să mă uit la ce urmează să se întâmple. Nu e genul acela de film, ci are mai mult un aer de adventure-movie cu elemente horror. Ce a reușit însă filmul, la fel ca și romanul lui Stephen King, a fost să îmi lase în cap niște imagini care devin mai înfricoșătoare abia după ce ieși din sala de cinema.

Scena în care chiuveta din casa lui Beverly împroșcă cu sânge mi s-a părut realizată extrem de bine și mi s-a întipărit în memorie.
Prima apariție a lui Pennywise, sau It, este o altă scenă memorabilă și are ceva nepământean. Felul în care Pennywise vorbește, își mișcă spasmodic capul, își lasă saliva să i se scurgă de pe buze, dă de înțeles că nu este o ființă obișnuită, că e mai mult decât un simplu claun înfricoșător.

Ce nu mi-a plăcut la film?

Faptul că s-au folosit un pic prea mult de jump scare-uri și de "in your face" horror. Cu toate că a avut suspans, cred că dacă monștrii sub forma cărora apare Pennywise ar fi stat un pic mai în umbră, cât doar să îi întrezărești, dar să nu îți sară pur și simplu în față, ar fi fost mai înfricoșător.

Alt aspect, pe care l-au observat poate mai degrabă cei care au citit și cartea, este că nu a reușit să arate în totalitate cine este Pennywise. Acesta a părut mai mult un monstru tipic filmelor horror decât ceea ce este el în carte. Sper însă că, în partea a doua, în care personajele vor fi adulți, natura adevărată a lui It va fi dezvăluită și poate va pune în altă lumină și partea întâi.

Recomand să nu urmăriți "It" setați pe ideea că vedeți un film horror sau că vreți să fiți speriați. S-ar putea să fiți un pic dezamăgiți. Este un film în care aspectul horror nu face decât să catalizeze o prietenie între personaje, iar această prietenie și înfrângere a fricilor sunt adevărata sclipire a filmului.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sincer, de cate ori am vazut o ecranizare DUPA ce am citit cartea, am fost dezamagita.
Citesc Stephen King la greu, dar, in afara de Misery, inca n-am avut curajul sa caut filmele. Prefer sa nu fiu dezamagita.