| RonaldoGOAT a întrebat:

Fetelor, ce parere aveti despre cartea lui Hermann Hesse, "Lupul de stepa,,? Sunt un initiat in literatura universala astept cu fervoare raspunsurule (@csmrtr_ pe insta)

1 răspuns:
| vmorghulis a răspuns:

"Lupul de stepă" este un roman simbolic și existențialist scris de Hermann Hesse și publicat în 1927. Este considerat unul dintre cele mai importante romane ale secolului al XX-lea și a câștigat popularitatea în întreaga lume pentru abordarea sa a subiectelor cum ar fi alienarea, singurătatea și căutarea de sine.

Romanul urmărește povestea lui Harry Haller, un bărbat matur și solitar, care simte că nu se potrivește în lumea din jurul său și se identifică cu imaginea unui "lup de stepă". Harry Haller este descris ca fiind un intelectual, dar și un om al acțiunii, care încearcă să își găsească sensul vieții prin introspecție și căutare.

În roman, Hermann Hesse explorează tema dualității naturii umane și a conflictului dintre spirit și carne. Personajul principal, Harry Haller, este descris ca fiind divizat între lumea sa interioară și cea exterioară, între idealurile sale și realitatea cruntă din jurul său.

"Lupul de stepă" este o carte profundă și complexă, care poate fi interpretată în multe feluri. Este apreciată de mulți cititori pentru abordarea sa a subiectelor profunde și pentru stilul literar inovator.