|

Salut,

aș dori să achiziționez cartea "Ghid pentru o viață rațională" de Dr. Albert Ellis pentru prietena mea pentru a putea trece mai ușor de unele fix-uri din trecut, pentru a stăpâni prezentul, pentru a avea mai multă încredere în sine și pentru a putea să-și mai lase din inhibiții acasă. Credeți că e o idee bună? Știe cineva dacă e bună de ceva?

Link : http://www.librarie.net/......bert-Ellis

Mulțumesc.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ellis a revolutionat psihologia cu abordarea lui. Abordarea lui e valabila si azi cu toate ca teoria ABC (comportament-gand-emotie) este de fapt un pic pe dos (emotie-gand-comportament), cf. cercetarilor facute dupa aparitia teoriei lui. Pe vremea lui nu exista tehnica necesara, dar omul a intuit binisor legatura.

Numai fanaticii religiosi il vorbesc de rau pentru ca a scos "The Encyclopedia of Sexual Behavior" in 1961, in care printre altele a zis ca si homosexualii sunt oameni si a indraznit sa vorbeasca despre planificare familiala sau masturbare.

Merge sa schimbi emotiile si comportamentul cu ajutorul gandirii rationale. Cartea e foarte buna.

Terapia rational emotiva este in esenta o (auto)terapie "aici si acum", dar poate fi folosita si ca abordare istorica (de unde se trag gandurile negative). Are un capitol despre cum sa depasesti influentele din trecut, fara sa puna accent prea mare pe trecut.

Cat de buna e ideea numai tu poti stii happy. Depinde cum iti prezinti cadoul. Daca ai dubii poti sa o citesti tu si vei stii ce sa faci in caz de nevoie.

Numai sa nu folosesti argumente rationale cand te certi. Le folosesti doar cand atmosfera e calma.

| explică (pentru seth2016):

Un răspuns de la tine așteptam! happy
Pe site apare cum că are 332 de pagini, însă am găsit o variantă pe scribd (https://ro.scribd.com/doc/47414308/Ghidul-unei-vieti-rationale) pe care aș vrea să o citesc întâi, dar nu sunt sigur dacă e aceași și dacă e în exemplar full. Tu ai citit cartea? Are 332 de pagini sau 125?
Mulțumesc pentru răspuns și pentru sfaturi! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru OMFGConrad):

Cartea are 2 sau 3 editii. Nu cred ca sunt diferente mari intre ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru seth2016):

Cartea in engleza are 230 pagini. Asta in romana nu stiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru seth2016):

Ok, mersi pentru răspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri: