|

Vreau sa ma apuc sa citesc niste carti de Jules Verne si am mai avut cateva incercari de a citi pe la clasa a III -a si a IV-a dar nu am reusit. Acum chiar vreau sa citesc mai multe carti ale acestui autor si v-as ruga daca mi-ati putea zice cateva din cartile lui, dar pe care le-ati citit si v-au placut. Vreau cateva recomandari. Multumesc.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Toate cărțile lui Jules Verne, absolut toate, sunt DE EXCEPȚIE.
Dar, pentru că spui că ai început ( cu cîțiva ani în urmă) și n-ai reușit să termini, a fost, foarte probabil, ceva în care autorul pregătea cumva pe cititor, cu unele detalii de atmosferă, și nu intra direct în miezul acțiunii.
Sunt totuși unele dintre cărțile sale ( din chiar primele pagini) sunt mai aproape de spiritul aventurii și atunci îți vor deschide gustul către acest mare scriitor al literaturii universale.
Încearcă mai întîi cu aceste titluri care s-ar putea să te captiveze chiar de la început.
Deci...
„Copiii căpitanului Grant" și apoi „Insula misterioasă ( a doua în continuarea primei); „Mathias Sandorf", „Doi ani de vacanță", „Căpitan la 15 ani", „Ocolul pămîntului în 80 de zile" și „O călătorie spre centrul pămîntului".
Și apoi le cauți și pe celelalte.
În limba română s-au tipărit cel puțin vreo 40 de titluri din scrierile sale.
Lectură plăcută!

1 răspuns:
| a răspuns:

Insula misterioasa, copiii capitanului grant, ocolul pamantului in 80 de zile, capitan la 15 ani (superba povestea), calatorie spre centrul pamantului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează