Pey ca este vb de cocalarie adica lauda de sine : " am bani, am femei, am masini " cam asta ma scarbeste la manele
fa diferenta asculta gutza si apoi un richard clayderman cred ca se va observa diferenta
de asemenea versurile de genul " ghici cine s-a intors " sau " eu sunt smecheru nr. one " sunt mai mult decat penibile
in fine nu vreau sa intru in polemica cu fanii de manele asa ca fiecare e liber sa asc ce vrea
Tot ce are legatura cu fenomenul manelelor imi face scarba, versurile sunt de o vulgaritate incredibila (exemplu romeo fantasticul) si chiar daca unele manele au versuri placute de dragoste cu un oarecare inteles, melodia este distrusa de linia melodica urata si in cele mai multe cazuri plagiata; si desigur acea voce stresanta pe care o au manelistii de parca ar avea prune in gura cand canta. Ar mai fii si stilul lor de a fii, acel stil gretzos si parsiv care iti provoaca epilepsii numai cand ii vezi; si desigur nu au nici un pic de gust la cum se imbraca (ex:trening cu pantofi cu varf
Nu...nu gresesc niciodata gramatical pentru ca: 1:limba romana e limba mea materna si ar fi rusinos sa nu fiu capabila sa o vorbesc si 2:site-ul. in marea lui intelepciune, imi ofera posibilitatea sa revad ce am scris si sa corectez eventualele greseli de tastare.
Este un gen de muzica oricum
. nu le consider inculura dar cu siguranta este o muzica de protest nu ti se pare? "am bani nu stiu ce mor dusmani
asa e si nu e o muzica facuta cu suflet inspirata din sentimente adevarate e o muzica de comert pusa pe o linie melodica lenta "ca sa te unga la suflet" cica
spun sincer niciodata nu am ascultat manele doar la majuri petreceri si intamplator cand ii suna telefonul cuiva
deci mie atat mi-a fost de ajuns ca sa stiu ca nu imi plac manele adevarul e ca am crescut cu alt gen de muzica de aceea manele nu ma impresioneaza
tu asculti manele?
Manelele sunt cantece de factura tiganeasca in care instrumentatia nu tine cont de nici o logica si urletele sunt asociate cu simtirea.sunt incultura pentru ca 1-sunt interpretate de oameni fara pregatire muzicala serioasa(in afara de lautarii care fac parale bune dar cel putin ei canta...lautareste,ei sunt muzicanti si stiu prea bine ca manelele sunt muzica tiganeasca,)2 ele se sdreseaza oamenilor fara cultura, adica instructie, aceasta categorie de oameni nu trebuie invinovatiti pentru starea jalnica a instructiei lor. nu au avut de unde invata, simplu.
Ei bine eu nu m-am uitat cum am formulat intrebarea, si din cate vad dintr-o neatentie, ma judeca 3 persoane de pe site.
Dar eu stiu foarte bine ca lumea a inteles intrebarea, si ca cei destepti au tacut. spor
Gen de muzica care provaca stres psihic si face pe totii copii niste zombi care disturg si se fac violenti, se drogeaza, fura, fumeaza. Acesta este o arma a tiganilor de a cuceri intreaga lume x_X
Manelele eu una le urasc! Cu siguranta incultura, pentru ca absolut toti manelistii se lauda(am multi bani si sunt cel mai tare)Le urasc! Artistii adevarati scriu despre sentimentele lor, despre viata, si avem ce invata! Nu de la manelisti
Cred ca este o incultura pentru ca manelestii stiu sa spuna numai despre bani femeisi etc
Este o incultura pentru ca manelistyy stiu doar sa zica de bani femei si bautura fa diferenta dintre nelyy furtado si salam
Mah parerea me este k exista si manele foarte faine. dar exista si manele d tot rahatu.scuze d cuvant da asa este...eu ascult si manele...si chiar imi plac unele... poate ca v-ar placea si voua daca ati incerca sa ascultatzi unele versuri. voi cand vedeti guta sau copilu de aur sau salam.deja stingetzi mel.nu e asa asculta unpik si dupa aia zici daca iti place sau nu...decat hip-hop care te invata sa bei, sa fumezi si sa te droghezi.mai bine ascultzi acolo cum se lauda aia
Dupa parerea mea sunt un gen muzical. Ca in orice gen muzical este bine sa faci o selectie. Pentru ca nu stiu daca cineva asculta absolut toate melodiile unui gen muzical. As vrea sa contrazic putin partea cu zonele slab dezvoltate. Totul depinde de starea sufleteasca a fiecaruia: pe unul il sensibilizeaza mai mult Richard Calyderman pe altul mult mai putin ii atinge sufletul o manea, dar pentru el este suficient. Asa ca parerea mea aceste manele sunt ascultate de foarte multa populatie datorita mesajului lor concret pur si simplu trait in banalitatea de zi cu zi. Credeti-ma alte genuri implica in versurile lor si in substanta sonora un abstract pe care nu il intelege oricine. Nu as spune chiar ca promoveaza incultura deaorece nu putem fi toti muzicieni, doctori, ingineri si sa ascultam toti Mozzart. Pe pamantul asta exista diversitatea pe care o inteleg intr-o anumita masura. Un gand bun tuturor celor de pe TPU. Sunt nou dar tratati niste subiecte super (o parte dintre voi) Felicitari si sa fiti fericiti.
Incultura-piraterie...clar...
mereu aceleasi teme...
si nici macar cantate de priceputi...in fiecare zi se mai lanseaza cate unu'
Incultura, pentru ca promoveaza un mesaj penibil(cuvinte ca bani, masini, aur, femei fiind prezente in toate "melodiile") si versurile in sine dau dovada de incultura(dezacorduri, exprimari gresite). Eu personal nu pot considera maneaua un gen de muzica.
Pentru ca:
#1.Sunt o imitatie jalnica de muzica orientala
#2.Pentru ca se vorbeste numai despre "bani si dusmani"
#3.Promoveaza incultura, s-a terminat limba romana la acesti
#4.Melodiile sunt "compuse" din acorduri furate de ici de colo sau...si mai jalnic se repeta 2-3 sunete identic,
stresant pana la sfarsitul melodiei
#5. Vocea acetor "cantareti" lasa mult, mult de dorit semanand cu niste vaicareli jalnice sau behaieli de la stana(nu am nimic cu animalele)
Daca m-as mai gandi as mai gasi si alte motive dar nu mai vreau!
anonim_4396 întreabă: