| Rozenn a întrebat:

De ce artiști precum Prince, Whitney Houston sau Michael Jackson sunt considerați unici și geniali d.p.d.v muzical și ca artiști?
Eu sunt născută în 2001, nu în timpul în care aceștia erau "pe val".
Am ascultat câteva melodii de ale lor, sunt bune, dar ce îi deosebește mai exact pe cei 3 de Beyonce sau Jennifer Lopez, de exemplu?
Atât J.Lo cât și Beyonce au melodii și clipuri bune dar tot nu sunt considerate geniale.

Răspuns Câştigător
| Eireann a răspuns:

Cei trei mentionati de tine (si altii) au venit cu inovatii, au introdus noi standarde, au redefinit musica si influenteaza multi artisti din zilele noastre. Beyonce spune ea insasi ca sursa ei de inspiratie a fost Tina Turner. Dansul lui Michael Jackson a fost o revelatie la vremea aceea - lumea nu mai vazuse asa ceva de la Elvis incoace plus MJ a fost primul care a realizat videoclipuri de calitate cinematografica (plus efecte speciale, story-like, coregrafii) deci televiziunile muzicale isi datoreaza oarecum existenta. Lady Gaga, Britney, Christina Aguilera si inca 100 care nu au ajuns asa departe au calcat pe urmele lui Madonna. Jennifer Lopez a fost si ea influentata de Tina Turner, Diana Ross, Janet Jackson si Selena. Mariah Carey nu neaga ca un vis de al ei din copilarie a fost sa cante cu Whitney Houston. Prince este la baza pentru tot ce este "pop meets R&B" - de la Usher la Justin Timerlake si mai tarziu Bruno Mars si Jason Derulo. A experimentat - nu doar muzical ci si ca imagine publica. La perioada respectiva muzica lui era considerata extrem de explicita si asta a creat multe controverse.
Sunt multi artisti talentati - si atunci si acum - dar putin care si-au pus amprenta pe muzica.

4 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Compara "I will always love you" a lui Whitney Houston cu oricare piesa a lui J. Lo, si vei vedea diferenta. Sau "Heal the world" a lui Michael Jackson, cu care, cred eu, el si-a depasit stilul, caci cele mai multe melodii ale lui sunt in alt stil, si asta putini artisti pot face. Beyonce sau J. Lo mai au pana sa ii depaseasca.
Acum, daca nu ai deict putina cultura in ce priveste muzica, poti vedea in manelele lui Guta ceva mai bun decat muzica lui Michael Jackson, pentru ca doar atit te duce cultura ce o (n-)ai. Cind ai cultura dezvoltata, poti face diferentele de calitate, ca sa recunosti muzica cea mai buna, chiar daca poate nu iti place. Uite, de exemplu, la noi, Smiley cinta foarte bine, consider ca e unul din artistii cei mai buni din Romania, dar, mie personal nu imi place stilul lui, insa nu pot sa nu recunosc calitatea muzicii lui. Piese ca "Vals" (in care si el isi depaseste stilul) sau "Acasa" sunt la fel de bine cotate pentru mine ca si alte piese bune din stilurile care imi plac foarte mult.

| wildthing a răspuns:

Mie Michael Jackson si Prince nu mi-au placut niciodata, dar nici J. Lo si Beyonce. Whitney Houston mi se pare insa o mare voce, vezi "I will always love you". Mai mult decat ea insa, mi-a placut Mariah Carey, a carei melodie "Without you" mi se pare una dintre cele mai frumoase din toate timpurile! happy

| Hammurabi a răspuns:

Cred că atât J.Lo cât și Beyonce vor fi considerate geniale după ce se vor întâlni dincolo cu Michael Jackson, Prince și Whitney Houston. laughing

| cristi202 a răspuns (pentru Hammurabi):

Crezi ca o sa le fure ceva talent, si vin inapoi sa se reinventeze? laughing