|

Hei, vă rog îmi poate spune cineva cum se cântă la aparatele de DJ? Sunt foarte curios să știu cum își mixează propria muzică la concerte, festivaluri etc.toți DJ-ii(Marshemello, Armin van Buuren, Martin Garrix etc.). Știu că trebuie să folosești unul sau mai multe beaturi și să bagi sample-uri pe ele. Dar cum pui un simplu beat pe o condolă DJ? Și dacă apeși pe butoanele alea pui sample-uri sau cum? Și vă rog să nu îmi trmiteți link-uri dun acelea despre cum să mă promovez ca artist. Mai întâi învăț și apoi mă promovez.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Prima oara dai play beat-ului, la BPM-ul pe care il vrei (nu iti imagina ca poti sa le modifici foarte mult BPM-ul original, va suna aiurea). Apoi aplici ce efecte vrei, scratch, etc. Sample-urile la o consola simpla le ai cu butoane, le apesi la momentul potrivit (pe masura 1), poti adauga efecte si la ele.
Poti folosi sample-urile atunci cand treci dintr-o piesa in alta. De exemplu ai un refren pe un sample, il pui in coada unei piese, intre timp faci crosfade spre alta, si iese un fel de mash-up.
Daca n-ai inteles nimic, cauta tutoriale cu termenii aia.
https://www.youtube.com/watch?v=O-pdaMnOJBQ

| explică:

Dau plat la beat pe un calculator sau cum?

| explică:

Ca am văzut ca unii DJ au beatul direct pe consola

| explică:

Ca nu i.am văzut pe Yamato sau van Buuren având vreun calculator cu ei.