| oanaana14 a întrebat:

Am un bebe de 11 luni si jumatate, de 2 saptamani nu-i mai dau suzeta, dar cand il culc plange muult pana adoarme fie in brate fie in pat langa mine, cand avea zuzeta il puneam singur in patut si adormea singur fara sa-l leagan. Ce sa fac, ma ia groaza cand vine ora de somn...sa ii dau inapoi suzeta, de ce face crizele alea de plans, totusi au trecut 2 sapatmani de cand nu i-am mai dat-o?! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| sundi a răspuns:

Judecand teoretic poate fi un pic devreme pentru a renunta la suzeta. Cel mai sanatos si important este sa renunte singur la ea, dar pentru a face asta trebuie sa aiba peste 2 ani. Eu sunt educatoare si iti zic din propria experienta. Foarte multi copii peste 2 ani folosesc suzeta la somn. Multi dintre ei au renuntat la ea cand aveau peste doi ani pentru ca pot constientiza lucruri iar parintii inventeaza diverse povestioare. De exemplu o fetita a renuntat la ea pentru ca mama ei i-a spus ca vine Mos Craciun sa o ia insa de Craciun ii va aduce un cadoul mareee. Mama unei alte fetite ii taia treptat din ea pana a ramas fara partea de bagat in gura si gata s a terminat.
Daca a ajuns la 11 luni cu suzeta eu sunt de parere ca trebuie sa o mai lasi, mai ales daca au trecut 2 saptamani si tot plange.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dai suzeta inapoi, e prea mic sa renunte acum. Sunt copii care se lasa la 2-3 ani.bine nici asa tarziu dar e curand pentru el.

| PanaDeIdei69 a răspuns:

Pai normal sa planga daca i-ai luat suzeta.