| crsmbac2003 a întrebat:

Buna seara!
Astazi am intrat in camera fiicei mele de 19 ani pentru a lua un obiect de pe masa (ea imi da voie mereu sa intru in camera ei, nu am dat buzna) si am gasit din greseala telefonul acesteia deschis in aplicatia galerie. Ceea ce am vazut m-a lasat putin nedumerita: numai femei in diferite pozitii indecente, goale sau in costumatii provocatoare. Acum nu stiu ce reactie sa am. Fiica mea era in alta camera in acel moment, asa ca nu i-am spus inca nimic din ce am gasit in telefonul ei. Nu mi-a zis niciodata ca i-ar placea femeile, dar, pe de alta parte, nici nu am auzit-o vorbind despre barbati, zicand mai mereu ca nu este interesata. Nu pot spune neaparat ca sunt dezamagita, la varsta pe care o are nu am niciun drept sa o judec pentru ca se gandeste la sex. Ce parere aveti? Credeti ca ii plac femeile? Cum considerati ca as putea sa aflu fara sa para ca incerc sa o controlez?
Va multumesc anticipat.

Răspuns Apreciat de Editori
| FreddieM a răspuns:

E necesara o corectie aici. Orientarea sexuala nu se,, invata'' de la parinti prin asa zisa educatie sexuala.

Până când copilul nu vine și va spune că este sau ca ar putea fi LGBT, nu puteti ști. Încercati să nu faceti presupuneri și lasati fata să vină și să vă spună la timpul potrivita. Creați un mediu propice în care copilul dvs. se simte liber să vă vorbească despre orientarea ei sexuală. De exemplu, spuneți lucruri pozitive despre persoanele LGBT atunci când sunt la televizor și nu permiteți altora să spună lucruri negative in prezenta ei sau a dumneavoastra.
Dacă vă uitați împreună la televizor sau la un film și apare un personaj LGBT, profitați de ocazie pentru a-i afirma copilului că acceptați și sprijiniți persoanele LGBT si chiar ii cereti pererea despre treaba asta. Ii transmiteti prin asta ca ati deschis un canal de comunicare si ii castigati increderea.
In societatea actuala, acest subiect inca este tabù, esti marginalizat si constrans sa te ascunzi si sa suferi in tacere. Macar acasa ar trebui sa gaseasca suportul si protectia familiei.
Mult succes

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sa-mi fie cu iertare, dar ce ati facut pana a ajuns fata la 19 ani?
Oare nu ar fi trerbuit sa-i faceti educatie generala si sexuala, inca de cand a intrat la pubertate?
Nu ne intrebati pe noi ce preferinta sexuala are fata, ca noi nu avem cu ghici asta.
Este destul de mare sa poti avea o discutie deschisa si clara cu propriul copil, mai ales ca-i destul de tarziu sa-i recapeti increderea, pe care nu i-ai arat-o niciodata, dar cu tact si bunavointa, se poate restabili o relatie buna.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Daca fata ar place fetele, nu e nici o problema, sanatoasa fi fericita sa fie, in rest nu conteaza.
Si daca afla ce? Sa zicem ca afla ca fata ei e lesbi, oricum nu conteaza.

| Mosotti a răspuns:

Si daca i-ar place femeile ce? Nu e nici o problema, las-o asa, nu ai de ce sa-i spui ce ai vazut, ca o sa te ia la trei ca de ce te-ai uitat pe telefonul ei poate.

Nu mai afla nimic, ca oricum nu are nici o importanta daca afli sau nu, ca place barbatii, ca femeile, e acelasi lucru, conteaza doar sa se simta bine.

Si pana la urma e mai bine daca i-ar place femeile pentru ca oricum se intelege mai bine cu ele decat cu barbatii, la discutii, pasiuni, gandire, etc=.

| Alverto a răspuns:

Salut
Ești tatăl său mama ei?
Oricum ar trebui în felul următor: o întrebi ce părere are despre placerea față de același gen. Daca spune că e de acord sau nu spune mai nimic ci răspunde sec sigur ii plac fetele. Daca spune că nu e de acord înseamnă că nu îi plac fetele. Dar cel mai probabil ii plac fetele fiindcă e foarte ciudat ca o fata să aibă poze cu femei dezbrăcate, poate cu băieți, dar nu cu fete.
Dar e trist că a ales calea asta, tot mai mulți tineri le place pe dos, e îngrijorător. Trebuie sa discuți cu ea după ce o întrebi ce părere are cum ca i-ai văzut pozele din telefon, daca nu pe moment lași să treacă un timp și după ii spui.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Discută cu ia personală doar voi doua mama fica alt sfat nu știu

Probalil dacă eram in locul tău eram șocat și asi fi rămas fără cuvinte și Iași fi spus mamei iei despre ce am văzută

| SeniGo a răspuns:

Lasa fata in pace, chiar daca ii plac fetele, nu prea ai ce sa mai faci sa rezolvi, nu e ca si cum i-ai putea spune "DE AZI INAINTE NU-TI MAI PLAC FETELE" si dintr-o data sa nu-i mai placa rolling on the floor. Asta este, accepti ca este atrasa de fete, si o iubesti in continuare asa cum ai iubit-o si pana acum, pentru ca este copilul tau pana la urma. SI sa nu aduci mereu vorba despre faptul ca-i plac fetele, vei incepe sa-i displaci cu timpul, si apoi o sa te intrebi ca de ce nu mai vorbeste copilul tau cu tine.

| Patriotul2689 a răspuns:

"De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei, ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor, neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă; aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac." (Romani 1; 24-32)

| Mosotti a răspuns (pentru Patriotul2689):

Si tu esti prostit de religie?

| MirceaStoicaStefan a răspuns:

"al doilea pasaj, despre homosexualitate apare în Leviticul 18:22: „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune". Al treilea pasaj, Leviticul 20:13: „Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor

Deci nu lasa copilul sa fie gay

| Mosotti a răspuns (pentru MirceaStoicaStefan):

De ce sa nu lase copilul sa fie gay? Lasa sa fie daca asa e el, nu e nici o problema, lasa tu scrierile propagandistice din biblie scrise de bogatasi ca sa subjuge fraierii creduli.

Si nici nu ai cum sa nu-l lasi sa fie gay, ca daca e, asa va ramane.