Întrebare recomandată | medana29 a întrebat:

Buna tuturor. Sunt noua in domeniul de mamica si as vrea sa va intreb ce as putea sa fac ca micuţul meu de un anisor sa nu se mai trezeasca noaptea? Se trezeste o data sau de doua ori sa bea suc (apa nu prea i-am dat noaptea), si bea destul de mult, deci nu poate fi o simpla sete. Ajutati-ma va rog. Mulţumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Sper ca nu-i dai bebelusului tau suc din comert! Pastrat mai multe ore, chiar si sucul preparat in casa sufera transformari/modificari de compozitie.Este motivul pentru care sucul se da copilului imediat dupa preparare!

Revenind la obiectul intrebarii tale, da-i masa de seara cat mai aproape de ora lui obisnuita de culcare.Un gris cu lapte, o mamaliguta cu branza, un piure de legume cu ficatel de pasare si, bineinteles, biberonul cu lapte integral( nu degresat caci are nevoie de calorii!).In acest fel, o masa consistenta de seara satisface nevoile chiar si ale celui mai mancacios bebelas! Pe parcursul noptii se va mai trezi o perioada de timp, conform prostului obicei---la trezire, da-i apa dar nu in biberon ci cu lingurita sau cu o canita speciala pentru sugari.Este foarte probabil sa faca "scandal" caci isi vrea alintul lui : biberonul cu suc! Nu-i ceda!--- lasa-l sa planga, nu-l lua in brate pentru a-l linisti dar vorbeste-i cu un ton linistitor si mangaie-i fruntea--- intr-un tarziu, obosit, se va linisti! Daca perseverezi cu aplicarea acestei "tehnici", intr-o saptamana vei reusi sa-l dezveti pe obiceiul trezirii noaptea --- eu am reusit! Te sfatuiesc sa perseverezi chiar daca nu vei reusi intr-o saptamana --- nu toti bebeii sunt la fel! Important este ca tu sa nu cedezi tentatiei de a-i satisface cererea --- tu esti mama, tu educi! Succes, la amandoi!

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu-i mai da suc. Da-i apa sau lapte (matern si nu de vaca). Sucul este dulce; si cu cat bea, cu atât va bea mai mult pentru ca îi trezește sete.
Chiar și dacă este natural, trebuie să stii ca este o concentratie mare de fructoză, mai mult decât este într-un fruct. Fructoza chiar dacă este naturală, in cantitate mare ii va afecta pancreasul. Acesta de pe urmă va trebui sa secrete o cantitate prea mare de insulină ca sa lupte cu excesul de zahăr (sau de fructoza -căci este același lucru) din organism. Astfel te vei trezi ca va face diabet. Si tu trebuie să ai o viată sănătoasă in toate privințele.
Este normal să se trezească noaptea și să ceară de mâncare. El are nevoie de multe mese pe zi si pe noapte.
Te sfătuiesc să mergi la un medic care te poate îmbogăți cu mai multe informații necesare și vitale.

| laurthelegend a răspuns:

Nu-i mai da suc.Da-i apa.

| medana29 explică:

Va multumesc pentru sfaturi. Am incercat sa-i dau apa aseara dar nu vroia si am cedat presiunii. ..auzisem ca de la un an ar trebui sa renunt la biberon dar nu intelegeam de ce. Multumesc inca o data. sper sa mearga..Va voi anunta in caz de progrese.