| MissRebeca a întrebat:

Cât timp am la dispozitie, de la nasterea copilului, pentru a depunde dosarul de alocație? Menționez ca fetița are deja o luna și auzisem că în termen de o lună de la nastere am timp sa depun dosarul pentru alocație. Daca a trecut o luna si 3 zile îl mai pot depune? Risc să nu mai prinesc alocație? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| LasleaIoan1972 a răspuns:

Nu exista timp,
oricum ei aproba doar dupa cateva luni cererea ta,
dar primesti din urma toate alocatiile

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.61/1993, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 6.(1)Stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii se face pe baza cererii şi a actelor din care rezultă îndeplinirea condiţiilor de acordare a acestui drept.
(2)Cererea se face, în numele copilului, de către persoanele prevăzute la art. 4 alin. (1) -(3).  
(3) După împlinirea vârstei de 14 ani, cererea se poate face şi de către copil, cu încuviinţarea reprezentantului său legal.  
(4)Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
(5)În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni."

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi maine la primărie cu actele si întreaba acolo ei au raspunsul corect.

| Emma30555 a răspuns:

Probabil vei primi alocație din data în care faci cerere. Dacă depui mult mai târziu posibil sa nu primești bani pentru luna sau lunile în care nu e făcută cererea

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Emma30555):

Indiferent cand faci cererea primesti din urma asa am facut eu si am avut de primit din urma 4 luni

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Raspunsul meu este din experienta personala