| GinaBlackMira a întrebat:

Ce parere aveți de părinții permisivi?

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

O părere proastă.

| Xox0 a răspuns:

Fraieri.

| Dragobeta a răspuns:

Gresesc.

| Harlequinha a răspuns:

Nu-mi plac.

| frizzyhair a răspuns:

O foarte mare greseala. Am pe cineva in familie care a fost extrem de permisiv si a confundat a fi parinte cu a fi prieten cu copilul. Astazi nu are nicio autoritate in fata copilului, care face numai ce vrea. Inclusiv, un pshiholog i-a spus despre copii ca acestia imping regulile la maxim pentru ca, in subconstient, sunt in cautare de reguli. Bineinteles, nu este bine nici sa fii foarte autoritar, copiii au nevoie de o oarecare independenta, trebuie sa experimenteze unele lucruri singuri si sa fie lasati sa greseasca. Din greseli inveti cel mai mult, din reusite - mai putin. Ca in orice lucru din viata, trebuie sa existe moderatie.

| frenkie a răspuns:

Cam aceeași părere ca și despre părinții mult prea autoritari. Adică ce e prea mult strică. În tot procesul ăsta în care copilul crește și se dezvoltă, e bine ca părintele să mențină un echilibru între permisivitate și autoritate. La un moment dat (mai ales adolescență), copilul va începe să-și dorească să exploreze lumea, va intra în anumite anturaje etc, care fie îl vor influența în bine, fie în rău, iar acum e momentul în care și părintele are de furcă, pentru că trebuie să țină în frâu copilul dar fără să îi îngrădească de tot libertatea. Iar dacă un părinte este mult prea permisiv în aceste situații, ei bine, riscă să „piardă" controlul asupra copilului său, iar mai târziu, să-și piardă de tot autoritatea în viața copilului. Ceea ce, cu siguranță, nu este bine.

| Alinacretu a răspuns:

Cred ca un copil are nevoie de libertate, casa vadă cum este lumea de afara dar înainte sa vada cum este trebuie sa il înveți tu cum sa se comporte in societate si care sunt riscurile acesteia. Copii care au avut prea multa libertate in multe cazuri (nu toate) au loat niste strazi greșite si urate, din vina ca părinți nu le-a pasat de loc de riscurile care poate aduce viata. Deci cred ca e bine sa fii permisiv dar cu limite si atenție mereu.

Întrebări similare