anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Dragi cititori ai sitului TPU, aș dori din suflet să imi spun povestea poate, poate este cineva de acord cu mine sau vreun sfat, ajutor..etc si vă rog, sunt terminată psihic, nu am nevoie de comentarii răutăcioase..Nu vă pot spune prin ce am trecut prin viată, fiecare dintre noi avem căte o poveste. Menționez că am doi copii, premianți, am muncit fără carte de muncă vreo 10 ani pentru a le asigura un trai decent (de la meditații si pănă la) stau in casa părinților mei și țin să spun că plătesc jumătate din utilitați si asigur si hrana tuturor. I-am crescut singură fiindcă sunt divortată de 10 ani! Acum trei ani cel cu care am copii s-a intors. Am zis pentru copii, zis și făcut.
Ulterior, acum 13 săptămăni sa aflu ca sunt insărcinată, a fost un amalgan de sentimente... evident spunăndu-le, crezănd că vor fi bucuroși si de atunci a inceput calvarul..am fost dată afar din casă, dorm la muncă, am fost criticată de asa zisa mamă si catalogată ca fiind cel mai nenorocit om, spunăndu-mi că dacă nu am casă si masină sunt un nimic si că am nenorocit viețile copiilor căt si lor..Trăiesc in teroare zăpăcindu-mă incăt am cedat, am ajuns să cred pentru ce trăiesc, pentru ce m-am chinuit, vor să fac avort să scape de problemă """ și mai nou să imi fie rușine.

Vă intreb de ce toți s-au aliat impotriva mea? Cu ce am greșit? Copilul meu cel mic imi spune că este normal să se ințample asa..Serios? Pe cine am omorat? Si nu știu ce să fac, unde să mă duc, la muncă trebuie sa renunt, in stradă, parcă nici nu mai imi pasă, dar m-au făcut de asa natură incăt nu mai știu cine, sunt strig si nu mă aude nimeni. Oare totul se rezumă numai la bani? Vă multumesc frumos

Răspuns Apreciat de Editori
| comyne a răspuns:

Nici eu nu am inteles prea bine, insa un lucru stiu sigur:
Ca femeie, mama ta ar trebui sa fie cea care sa te sprijine. Daca as vorbi cu ea, eu as incepe sa tip la ea sincer insa tu sa nu o faci. Nu ii poti spune unei femei ca este un nimic fara masina si casa. Femeile ar trebui sa fie unite, iar tu nu trebuie sa o lasi sa te demoralizeze. Nu inteleg cum le-ai distrus viata copiilor tai totusi. Din moment ce ai un loc de munca si castigi suficient incat sa le asiguri hrana nu ar trebuie sa iti spuna asemenea lucruri. Ei bine asta e lumea in care traiesc femeile, in loc sa ne sustinem reciproc ne criticam unele pe altele.
Parintii tai ar trebui sa devina pensionari, daca nu sunt deja, asa ca lasa-i ceva timp sa se chinuie singuri si poate o sa vada ca au gresit. Daca nu ai unde sa locuiesti intreaba vreo pritena sau ruda daca te poate ajuta. Esti o femeie muncitoare si ar trebui sa le inchizi gura din moment ce ai crescut singura doi copii. Aratai mamei tale ca prin faptele tale tu esti o mama mai buna decat a fost ea vreodata. Eu mi-as fi pierdut respectul fata de ea dupa ce a spus. E copilul tau si e dreptul tau sa avortezi. In tari unde femeile au mai putine drepturi sunt parade care se zbat pentru acest drept, iar tu poti alege singura.
Deja m-am enervat... Daca tu iti poti creste singura copiii atunci tu decizi. Gandeste-te la cate sacrificii poti duce si apoi decide pentru tine. E alegerea ta. E dreptul tau. Esti majora, esti deja un adult. Dupa spusele tale, nu te intretin parintii din moment ce contribui cu bani. Ei nu au niciun drept sa iti faca asta. Nu ai gresit cu nimic. Daca tu ai fost bucuroasa pentru copil asta e tot ce conteaza.
E decizia ta, nu te lasa influentata de ei. Gandeste-te la cati oameni au ales sa faca ce au vrut si au ajuns sa fie mandri de decizia lor. Poate ca intr-o zi copilul va creste mare si va deveni mandria ta. Promiteti tie insati ca vei fi o mama mai buna decat a fost mama ta. Nu lasa pe nimeni sa iti dicteze viata doar pentru ca esti femeie si ai ramas insarcinata. Viata nu ti se va sfarsi acum, pur si simplu trebuie sa treci peste aceasta perioada cu capul sus. Nu lasa stresul sa iti influenteze copilul.

| anonim_4396 explică:

Ideea este că i am intreținut dar ce mai pot lucra doar 2 luni apoi sursa de bani sa dus...Acasă nu chirie cu ce naiba o iau. Susținere nu

| Catrice a răspuns:

Legal, îți poți lua concediu de maternitate.

| anonim_4396 explică:

Am fost acasă crezănd ca totuși sa scbimbat cv si mau privit ca pe un găndac.Iar cel cu, care am rămas insărcinată(nu l pot numi altfel)mi-a zis ca am stricat armonia casei si că nu isi mai dorește copil si să mă descurc fiindca i am stricat viitorul. Judecati voi, eu nu mai am putere. Poate singura soluție este sa nu mai trăiesc, nu stiu ce am făcut atat de grav, ajutor nu am din partea nimănui, unde să ma duc.Nu am unde.

| Teo29 a răspuns:

Citeste ce am scris mai sus, in comentariu

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai fost până acum o luptătoare, meriți o medalie de mamă eroină.
Nu ai greșit cu nimic, când ești pe cale să dai viață altui copil.
Părinții tăi se poartă ciudat și rău acum.
Soluția pentru dta este acum acolo în relația cu părinții tăi. Vorbește cu ei zilnic până vor înțelege asta, Copii tăi, și cel care este pe drum, sunt continuarea vieții lor pe pământ. Mergi la asistența socială și cere ajutor acum. Să vină ei să vorbească cu părinții tăi, acum. În mesaj privat, transmite-mi numărul lor de telefon mobil acum, să vorbesc eu cu ei. Dacă frecventezi o biserică, roagă pe preot, pe pastor să vină să vorbească cu ei.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Credeti mă nu ii imteresează! Am fost ieri acasă zicănd că poate poate, numa reproșuri.Stiți ce mesaje mi-a dat cel care ma lăsat insărcinată? Că i am distrus viata și ca noi am vb sa fac avort cănd naiba am zis eu avortEl a hotărăt cu cei de acasă! Repet dacă nu le duc bani asta contează pentru ei banu.Stiți căt am fost criticată de a lungul vietii? Si pentru ce? i-am spus aseara prin mesaje evident celui că nu mai am pentru ce trăi, știți ce mi-a răspuns ca ma victimizez si dacă asta consider asta să fac.Citez,ce consideri u mai bine să faci! Nu am niciun ajutor, am ajuns efectiv in strada, bine momentan dorm la muncă apoi Domnu cu mila!

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu așa am fost învățat. Pe copii lui, Dumnezeu îi ajută să aibă ceva de mâncare pănă seara și apoi un adăpost deasupra capului când se culcă. Dta ai acum unde să dormi. Până trebuie să pleci de la acest serviciu, rezolvăm cazarea de noapte a ta. Eu am un principiu. Totul se întâmplă așa cum trebuie, totul are un scop. Învață de la Isus. Prin tot ce a făcut, el a trecut de la moarte la nemurire.
Să îți explic ce fac eu când te ajut. Nu pe tine te salvez, pe mine mă salvez. O să te învăț și pe tine să faci la fel.

| mihai69 a răspuns:

Acum... asta e. S-a întâmplat și ai văzut ce „furtună" ai iscat cu asta.
Nu e vorba aici despre „pe cine ai omorât", ci despre ce să faci să ieși din „rahat".
Ai mai multe variante - una ți-a fost propusă mai sus.
Alta este să pui (prin hotărâre judecătorească) individul la plată și pentru al treilea copil. Chiar dacă nu are venit, el tot e obligat să susțină creșterea copiilor. Asta e legea. E drept, e vorba despre o sumă infimă - dar principalul este să fie cât de cât responsabilizat. Nu de alta, dar în caz că nu respectă acea hotărâre, poate ajunge și la pușcărie.
Bun; mai departe: ai dovezi (chitanțe, facturi etc.) că tu ai plătit toate cheltuielile casei? le pui frumos în brațe și le explici că a venit vremea să nu mai fie javre și lipitori ci să pună și ei osu' să te ajute un pic, atunci când ai și tu nevoie.
Ai fost destul „cârpă" - e timpul să te ridici de jos și să mai mături și tu cu ei! Fii tare și nu te mai lăsa călcată în picioare!
Caută pe forumuri grupuri / asociații de sprijin și nu refuza ajutorul nimănui - cu excepția celor INTERESAȚI (în special grupări religioase obscure).
Ai doi copii, știi deja ce te așteaptă și în plus ar trebui să ai o parte din cele necesare creșterii unui al treilea. Chiar și fără un mare sprijin. Vei avea inclusiv parte de alocație pentru el - o picătură în ocean, e drept - dar e mai bine decât nimic.
Cât despre faptul că pentru copiii mai mari nu vei mai putea să asiguri posibilitatea de a studia mai departe ca să aibă un rost în viață - mie unul mi se pare total aiurea să punem problema așa. Ei trebuie să decidă dacă vor sau nu să meargă la facultate. Nu de alta, dar și cu studii medii (sau postliceale) se poate construi o carieră, poate chiar mai prosperă decât una academică.
Baftă și încă odată: FII TARE!

| anonim_4396 explică (pentru mihai69):

Îți mulțumrsc frumos pentru răspuns!

| Catrice a răspuns:

Stai sa înțeleg.
Te-ai împăcat cu fostul soț. Ai rămas însărcinată.
Cu el?!
În cazul asta unde e el? De ce nu se implica? Sau și el e împotriva?

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Si el este impotrivă, motivul sunt prea bătrănă si le stric viitorul celor 2copii pe care ii am

| Nilsson a răspuns:

E trist să văd lângă ce oameni ai trăit aproape o viață întreagă.
Copiii sunt cea mai mare avere a ta, inclusiv cel care urmează să vină, trebuie să lupți până în pânzele albe pentru ei.
Nu lasa pe nimeni să te descurajeze.

| Teo29 a răspuns:

Buna,

https://www.facebook.com/cutov.cristian

Contacteaza te rog acest om sau scrie pe pagina aceasta de Facebook : https://www.facebook.com/ProLifeRo/ si vei primi sprijin cum multe fete in situatii mai grave ca a ta au primit.

Lasa-mi mesaj in privat, sau da-mi cerere de prietenie daca doresti sa gasim impreuna o solutie.

Nu te speria, stiu ca situatia pare grea dar tu, ca mama, ai datorie si fata de copilul cel inca ne-nascut din burtica ta, care misca, ii bate inimia si care are sansa la viata.

Hai sa gasim solutii impreuna!

Ti-as oferi mai multe sfaturi dar vad si cred ca nevoia ta este de un ajutor practic!

| sadrian46 a răspuns (pentru Teo29):

Te felicit pentru acest răspuns.

| cuvant a răspuns:

Nu este ormal ce s-a intamplat si cum se comporta cu tine.
Cred ca se asteptau sa nu mai faci copii si doar sa accepti pe tatal copiilor sa fie acolo de forma.
Copiii nu ar trebui sa zica acest lucru deoarece cum ai spus i-ai sustinut in toate cele. Problema e ca adultii din casa scot vorbe si copiii tai aud asta.
Singurul lucru ce poti sa faci e sa cauti o mica chirie. Cauta un adapost la vreun ong si sa muncesti ceva in schimbul acesta, atata cat poti.
Nu mai da nici un ban in casa deoarece asa vor simti lipsa sprijinului tau.
Nu lua decizii gresite iar daca iti doresti sa discutam mai mult detalii scrie-mi.

| christine99 a răspuns:

Zici ca ai 2 copii premianti, acum pe drum e al treilea. Degeaba sunt copiii premianti daca nu vei avea bani de facultatea cand vor creste, nu ii presa la invatat aiurea. Sunt metode anticonceptionale, te duci la medicul de familie si te sfatuieste el/ea. Nu totul se rezuma la bani dar oriunde mergi ti se vor cere bani, e supravetuirea, inainte vanai un mamut si mancai cu tribul, acum muncesti si iti primesti salariu. Si daca nu ai un sot bun care sa iti aduca banii in casa, nu mai turna copii, uite acum daca te protejai nu mai ajungeai in situatia asta sa te gandesti daca sa-l pastrezi sau nu. Nu e nimeni impotriva ta, dar nici nu pot sa te felicite. Si nu mai tine toate gunoaiele de barbati pe langa tine, e clar din ce ai zis ca pe el il doare in paispe ca ramai tu insarcinata sau nu.

| anonim_4396 explică (pentru christine99):

Cu toate că mă doare răspunsul tău este adevărat.Din ce nu a ți ințeles din poveste este că am lucrat fără carte de muncă pentru un venit mult mai bun.Si de tuŕnat copii nu s-a pus pb, m-am protejat timp de 18 ani! Sa intămplat, poate fii cv judecat? Numa in pielea mea să nu fii!

| LuluOneMillion a răspuns:

S-a intors ca n-a mai avut la cine merge. Cum ai cazut in plasa ca "pentru copii". Nu exista. Nu conteaza ca au acelasi ADN, nu schimba nimic, conteaza cel mai mult cum e omul. O alta chestie, copiii, nu conteaza ca sunt premianti la scoala, ca au fost invatati ca ajung cu scoala undeva, nu ai ce vieti sa le strici, ei pot invata mai bine cum sa-si faca viata si nu invatand la scoala, ci invatand viata. Nu te mai preocupa de ceilalti si incepe o noua viata. Pastreaza-ti bani sa te muti in alt oras, iti cauti un loc de munca acolo, iti faci prieteni, un iubit, si iti traiesti viata in continuare. Nu trebuie sa te simti legata de cineva ca ai copii cu persoana, nici daca te-ai casatorit, chestia aia e doar in scris pentru a impartii bunuri in caz de divort, in realitate nu e nimic altceva. As mai pune si niste intrebari personale dar cred ca-i mai bine in privat.

| DanielIlie a răspuns:

Foarte bine faceți că vă destainuiți. Scriind ce vă apasă, atenuați din durere. Cel mai rău din toată povestea e că v au trădat proprii părinți. Oricâte sfaturi și încurajări veți primi din jur, nu vă vor fi de mare ajutor, ba din păcate se poate sa va deruteze. Cu mult tact, trebuie să vă apropiați măcar de unul dintre părinți sau de o altă rudă. Dacă nu reușiți, căutați o cameră cu chirie, luați și copiii și încercați o perioada să se limpezească apele și părinții vor ceda, măcar de dragul nepoților. Despărțirea de ei pentru o perioada o să inbuneze. Gândiți mereu pozitiv, nu sunteți nici prima nici ultima în contradicție cu părinții, iar de dragul copiilor trebuie neapărat să ieși la liman cu orice preț. În privința avortului, cu siguranță inima de mamă vă va dicta cum sa procedați corect. Nu, cu siguranță nu, în viață nu contează doar banii. Exemple sunt la tot pasul. Luați problema cu calm și înțelepciune și gândiți vă la copii, apropiații și luptați în trei. Nu i lăsați influențați de bunici. Calm și speranță. Toate trec, mai devreme sau mai târziu, trebuie doar răbdare, multă răbdare... O seară liniștită!

| Katyk3229 a răspuns:

Uite totul se va rezolva de la sine dar nu trebuie sa faci avort acesta este un păcat foarte mare n-ai greșit cu nimic și copilul tau cel mai mic are dreptate trebuie sa păstrezi copilul și să lupți pentru am crește poate ai putea sa te ajute vreo prietenă sa te primească în casă ai incredere totul va fi bine si cu ce a greșit acel copil? Nu renunta la roaga-te sfintei nascatoare de Dumnezeu Maria di te va ajuta vei vedea sper ca te-am ajutat?
Succes

| anonim_4396 explică (pentru Katyk3229):

Nu am avut timp de prieteni, am văzut precum calul si ovăzul, să fac bani si atăt sa nu le lipsească nimic.Sunt atăt de derutată incăt mă găndesc sa l dau unei famili. Cănd nu te sustine nimeni si te aruncă in stradă ca pe un căine zicănd că ești un nimeni si nimic u stiind că ti ai sacrificat tineretea, cum ai mai putea gandi rational?

| Katyk3229 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fa tot posibilul sa-l păstrezi acesta e sfatul meu?

| Tormented0ne1 a răspuns:

"Ţi-ai sacrificat tinereţea".
Vai. Dar ce femeie bună eşti.
Încearcă să vezi problema şi din punctul altora de vedere.

| anonim_4396 explică (pentru Tormented0ne1):

Să ințeleg că faci parte din familie? Altfel nu inteleg cum poți comenta!

| Tormented0ne1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Există adevărul obiectiv care spune că TU eşti sindurul responsabil pentru ce se întâmplă în viaţa ta.

| Numeexistent a răspuns:

Mai bine luai prezervative de 18 lei pentru o seara decat sa platesti 18 ani pensie alimentara