| AndreeaGheorghe609 a întrebat:

Hey. Am și eu o mică mare problemă. Mama mea e cam rece și distanta față de mine, nu ma deranjează ca nu o interesează problemele mele personale, dar ma deranjează faptul că nici de sănătatea mea nu e interesată. De exemplu, cam acum 2 luni mi-a fost rău la școală, am leșinat și profesorii au chemat ambulanta și au chemat-o și pe mama la școală și ea de față cu profesorii se dădea îngrijorată, iar după când am ajuns la spital și nu era nimeni lângă noi, a început sa-mi spună că ce, nu trebuia neapărat să cheme ambulanta, ca puteam sa le zic ca ma simt bine, dar în condițiile în care eu abia stateam în picioare. Nu inteleg de ce face așa, am încercat să vorbesc cu ea despre asta, dar a început să tipe la mine și am zis ca mai bine să o las balta.
Și acum nu stiu cum sa-i spun că nu ma simt bine și sa mergem la doctor, dar imi e frica de cum va reacționa, sunt sigură ca va spune că sa iau o pastila și ca imi trece și nu stiu ce sa mai fac, eu de abia mai pot sta in picioare, dar ea nu observa asta.

4 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Se pare ca mama ta subestimeaza problemele tale de sanatate. Nu crede ca e ceva serios. Poate ea e obisnuita sa-si duca bolile pe picioare si sa nu mearga la medic si se asteapta ca si tu sa faci acelasi lucru. Probabil nu s-a lovit inca de probleme de sanatate grave care sa o faca sa-si faca griji.
E greu sa te intelegi cu ea daca asa gandeste. Poate ar trebui sa mergi singura la medic daca crezi ca e ceva grav.
Dar din pacate medicii nu pot ajuta intotdeauna. Si mie mi s-a intamplat sa lesin la scoala cand eram liceeana. Doctorita mi-a facut analize dar n-a descoperit nimic suspect. N-a putut sa-mi spuna care a fost cauza. Am mai avut lesinuri dupa aceea la intervale destul de mari, de cateva luni sau chiar ani. Nu am ajuns niciodata la un diagnostic in urma analizelor.
Eu îți recomand sa iei suplimente de calciu, magneziu si fier pentru slabiciunea pe care o simti.

| Ineys a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu tatal tau despre asta daca mama ta nu este o persoana cu care poti discuta.
Spune-i lui ce simti, si sunt sigur ca va discuta el cu mama ta si va intelege.

Nu mi se pare un comportament justificat al unei mame fata de fiica ei.
Se comporta asa rece cu toata lumea sau doar cu tine?

| AndreeaGheorghe609 explică (pentru Ineys):

Tatăl meu este plecat în Germania, și i-am explicat situația, a încercat să vorbească cu ea, dar ea nu a vrut să audă așa ceva. Doar cu mine este așa, cu sora mea se comportă ca o mamă, la un timp aveam impresia că sunt adoptată de se comportă așa cu mine.

| AndreeaGheorghe609 explică (pentru Ineys):

Părinții mei în momentul actual nu se înțeleg bine, și eu sunt mai mult cu tata, și sora mea cu mama, și cred ca de asta se comportă asa... Dar tot nu îi pot înțelege comportamentul...