| AlexDorinel a întrebat:

S ar putea sa fie ultima intrebare a mea de pe tpu.Azi ii zic mamei de teza la mate la care am luat 6, desii ne a adus o vineri dar na, sunt curios ce o sa zica... verisoara mea care face meditatii de anul asta a luat 7 si eu fac meditatii din 2016, sigur o sa zica si asta... ce sa fac?

O sa ziceti ca nu suport sa fiu certat, da pentru o nota, pentru asta cearta...

4 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ce dracu acum...da.o.n puii mei de nota. E viata ta copilule. Nu notele te fac om, ci caracterul. Degeaba iei 10 si daca nu il meriti.

Eu indiferent ca te cearta sau nu, iti zic sincer sa nu regreti nimic ci daca chiar vrei, sa te pui de la anul mai bine pe invatat.

| Sn4k3 a răspuns:

Spui ca nu te-ai descurcat si aia e.

| unvecin a răspuns:

Și eu am luat 6 și ceva la capacitate în clasa a VIII-a. Asta nu m-a împiedicat să studiez la mate-info liceul, să fac o facultate de informatică și un master în matematică.

Nu contează, deci, atât de mult nivelul la care ești acum, ci atitudinea ta - cum te raportezi la el.

Dacă vezi nota aia ca punctul tău maxim, după care te pensionezi, e cam trist.

Dacă vezi ca punct de plecare, dacă îți pui un scop serios și efort pentru a-l atinge, e altă treabă. Pun pariu că mama ta ține la viitorul tău și vrea să ți se întâmple cele mai bune lucruri. Și cu riscul să se facă neplăcută în fața ta, își dă silința să te vadă educat.

Contează caracterul tău, ce-i drept. Dar în momentul în care preocuparea ta principală ar trebui să fie să te ții de învățat, notele mici pot trăda multe deficiențe ca: lipsă de seriozitate, prea puțină hărnicie, lipsa unor aspirații clare, timp pierdut cu lucruri secundare etc. Cred că ești deja în stare să te autoanalizezi și să descoperi unde te poți îmbunătăți. În mare măsură viitorul ți-l faci singur. Succes!

| Cduncfujndf a răspuns:

Eu am luat 3 în teză la mate...Iar mama m-a certat dar, nu mi-a făcut nimic special.