anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU-isti si TPU-iste! Daca fiul dumneavoastra ar fi major,asta daca nu cumva e deja,si ar avea un anturaj dubios iar voi l-ati avertiza ca nu e bine sa stea in acel anturaj,insa el continua sa stea in grup si sa frecventeze activitati infractionale, si pana la urma ar omora pe cineva iar politia ar fi pe urmele lui, l-ati ascunde sau ajuta? ori l-ati preda autoritatilor?

Răspuns Câştigător
| NoName0x0 a răspuns:

Buna! Asa buni sau rai, sunt copii nostri (in cazul de fata eu nu am), dar sunt cele mai de pret comori si iubirea unei mame adevarate e incomparabila si nelimitata! Eu as incerca sa ii distrag cumva atentia de la grupul acela infractional, probabil, de exemplu, as incerca prin cunostinte sa ii gasesc o prietena, poate o amica sau un amic, poate inca se mai joaca la pc si i.as cumpara cel mai tare joc, oricum, cred ca si parintii au o vina pe undeva pe acolo, din cauza careia fiul lor a ajuns sa intre in astfel de cercuri dubioase! happy

11 răspunsuri:
| Morenna10 a răspuns:

Daca ar fi fiul meu nu l-as denunta.as incerca sa il ajut prin alte metode, sau l-as preveni din a face asa ceva.

| VIoricaBulala a răspuns:

Asta a sunat foarte ciudat, dat dacă ar fi fiul meu nu l-as denunta, pana la urma urmei e fiul meu.L-as avertiza in ce pericole se afla iar dacă continua sa facă acele lucruri "infracționale" nu pot sa ii fac nimic, "prietenii" care stau cu el i-l încurajează si eu care sunt mama lui i-l descurajez! El nu ar mai avea încredere in mine.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Conform legii e o infractiune sa ascunzi infractorii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OmulDeStiinta1986):

Da da totusi e fiul tau, nu seimti nimic pentru el daca vine langand in genuchi sa ceara ajutor?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu,nu am copil(ca sa il potolesc),doar ca voiam sa stiu ce ar face parintii in cazu asta, sunand cam dubios sa o intreb pe mama,, mama daca asi fura de la cineva si ar incerca sa riosteze, si l-asi fi omorat, mai ascunde in pod?''cred ca daca asi intreba asta ar suna cam suspect.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru anonim_4396):

Una e ce simte omul si alta e ce trebuie facut. pedeapsa cu inchisoarea este in sine un ajutor. pentru ca il ajuta sa nu mai faca si alta data. se cheama reabilitare. in practica merge mai putin dar in teorie inchisoarea e facuta incat sa arate oamenilor ce au gresit si sa ii indrepte pana cand ies de acolo. in realitate. in USA cam 70% din puscariasi comit a doua infractiune de furt etc. si se intorc in inchisori.

| NoName0x0 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Cum ai zis si tu, dupa ce ies se intorc inapoi. Dar tu ca parinte (mai ales ca mama) nu ai suferi stiind ca fiul tau ar fi privat de libertate si revederile tale cu el limitate? happy Inchisoarea nu prea ajuta!

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru NoName0x0):

Nu am zis ca nu ma simti rau. dar gandeste-te. daca nu il predai politiei poate sa mai omoare sau rani liber si alte persoane in viitor. e unul dintre motivele pentru care se face arestarea preventiva(previne alte probleme). dupa cum am mai spus: una e ce simte omul si alta e ce trebuie facut.

| NoName0x0 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Daca e ascuns si ai incerca sa.l ajuti, ca parinte, cum sa omoare din nou pe cineva? Mi.e greu sa cred ca, tu sau x, y a crescut un killer, daca e asa, inseamnca ca si parintii au vreo vina in ceea ce a ajuns fiul lor. Il ti ascuns in casa sau eu stiu unde si ii aduci un psiholog sa.i lumineze mintea. Daca el alege sa se predea, nu te opui alegerii lui...

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru NoName0x0):

Daca nu pricepi ce e arestarea preventiva si scrii "Il ti" nu am ce sa iti fac. daca pricepi ca un criminal poate fi violent si cu alte persoane dupa crima si isi poate adauga ani de inchisoare la sentinta in felul asta... bine... daca nu... asta este.

| NoName0x0 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Pai spune.mi tu cum sa scriu acele 2 cuvinte, i.a sa vad! Stiu ca am gresit la acel "ti", dar din neatentie, nu din nestiinta... Dar totusi, zi.mi tu cum ar trebui scrise!