|

Salutare, vreau sa stiu cum e dupa ce parintii se divorteaza si copilul alege sa stea cu mama/tata, vreau sa stiu asta doar de la cineva care a trecut din nefericire prin acest lucru, multumesc, mai am o intrebare la care va rog sa imi raspundeti daca puteti

Multumesc anticipat!

5 Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna, Robi,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună.
Legea civilă vede în această speță că, copilul să rămână acolo unde locuiește, în schimb instanța de tutelă ascultă minorul dacă a împlinit vârsta de 10 ani pentru a vedea dorința lui la care dintre părinți să stea. Instanța de tutelă decide unde va locui minorul prin interesul superior al copilului și condițiile părintelui care îl va crește și educa cât și participarea celuilalt părinte.
Pa, pa.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Imi pare rau ca treci prin asa ceva. Sper sa te ajute acest articol.
De ce s-au despărţit mama şi tata?
„Eram acasă cu mama când tata ne-a părăsit. Aveam doar şase ani, deci nu înţelegeam ce se întâmpla. Stăteam jos şi mă uitam la televizor. O auzeam pe mama plângând şi implorându-l pe tata să nu plece. El a coborât cu o valiză în mână, s-a pus în genunchi, m-a pupat şi mi-a spus: «Tati te va iubi mereu». După asta a plecat şi nu l-am mai văzut mult timp. De atunci am rămas cu teama că şi mama va pleca." (Elaine, 19 ani)
CÂND părinţii divorţează, ai impresia că totul se prăbuşeşte în jurul tău. Divorţul poate părea o dramă care generează un şir nesfârşit de suferinţe. Deseori, acesta dă naştere unor sentimente copleşitoare: ruşine, mânie, nelinişte, teama de a fi abandonat, vinovăţie, depresie, un gol profund şi chiar dorinţa de răzbunare.
Dacă părinţii tăi s-au despărţit recent, poate că şi tu ai astfel de sentimente. Şi este absolut normal, întrucât Creatorul nostru doreşte ca un copil să fie crescut de ambii părinţi (Efeseni 6:1–3). Acum însă unul dintre ei, probabil cel la care ţineai mult, nu mai este zilnic lângă tine. Daniel, care avea şapte ani când părinţii lui s-au despărţit, spune: „Îl admiram pe tata şi mi-ar fi plăcut să locuiesc cu el. Dar am fost daţi în grija mamei".
De ce se despart unii părinţi
De multe ori, părinţii îşi ascund bine problemele, astfel că despărţirea lor îi ia prin surprindere pe copii. „Am fost şocată!", spune Rachel, ai cărei părinţi au divorţat când ea avea 15 ani. „Mereu am crezut că se iubesc!" Chiar şi atunci când părinţii se ceartă, despărţirea lor poate fi o lovitură neaşteptată.
Uneori, părinţii se despart pentru că unul dintre ei este vinovat de imoralitate sexuală. În acest caz, Dumnezeu permite ca partenerul nevinovat să divorţeze şi să se recăsătorească, dacă doreşte...2007 - 2271 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai nu o sa-ti mai vezi parinti zi de zi unul langa altul sau ii vei vedea respinganduse reciproc poate chiar si jigninduse unul pe celalalt si o sa fie o durere apasatoare.Te vei simti foarte prost o vreme indelungata asta pana te faci mare si cresti si evident o sa ai alta procupare. Poti chiar cadea in depresie. Daca esti copil te sfatuiesc sa iesi afara sa te joci cu prieteni si sa incerci sa uiti cat mai mult de despartire parintilor tai.
Daca esti mai slab si la inceput cand sa-u despartit o sa fie foarte greu.Incearca sa rezisti toata ziua, iar noaptea la culcare sau oricand dar singur daca nu vr sa-ti arati durerea daca esti singur poti sa si plangi daca te mai usureaza asta la inceput.Zic la inceput pentru. ca pe termen lung vei mai uita si vei vedea tu mai incolo.

Oricum mult noroc fi tare daca vei trece prin asta si bafta!
Sper ca te-am ajutat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde cine bea, cine se descurca cu banii...Nu am trecut prin asta dar verisoarele mele da...
Sper ca te-am ajutat! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează