| MistarGoGu a întrebat:

Sondaj. Cu CAT timp inainte spuneti copilului dvs. Ca trebuie sa facă o injecție *( vaccin / tratament mai lung )? Cum distrageti atenția de la " Monstrul de AC "? Cum calmati o criza de plâns inainte / dupa injecție? Intervalul 2-8 ani. Multumesc

Răspuns Câştigător
| SuNaM a răspuns:

Hai ca pana pe la 4 ani e mic. Dar de la 4, mama, care a crescut undeva la 8 copii ( 4 ai ei, 4 din alte motive ) plus nepoti, a folosit aceiasi strategie si a mers. A spus doctorului sa spuna copilului tot ce face si sa ii explice. Copilul devine curios si o sa fie atent. Cand vine partea cu,, marele ac'' doctorul va trebui sa ii spuna ca o sa simti ca o intepatura mica si sa fie foarte atent daca sangele care o sa curga o sa fie rosu sau mov pentru ca daca e mov e o problema mare. Copilul va fi atent la chestia asta si nu ii va pasa de intepatura atat de mult. Crede-ma, merge. Eu si acum ma uit cand imi ia analize si ma gandesc la chestia cu sangele mov xD

16 răspunsuri:
| MistarGoGu explică:

Buna. Cunoscând TEAMA unor copii de medici si mai ales de injecții cu CAT timp inainte ii spuneti copilului dvs. Ca va face o injecție? *( vaccin / tratament mai lung ) -?
Cum distrageti atenția de la " Monstrul de AC "?
Cum rezolvați o criza de plans inainte / dupa injecție?
Valabil pentru Intervalul 2-8 ani.

| MistarGoGu explică:

Daca in răspuns puteti preciza sexul si varsta copilului sa ne dăm seama si in funcție de varsta ce metoda aplicați va multumesc! Exemplu : Băiat 4 ani, Fetita 2 ani...

| ioana748 a răspuns:

Avem o trusa medicala de jucarie. Ne jucam de -a injectia.
Imi face si.el/ea mie.
Au, a durut putin, spunem si radem.

| MistarGoGu explică (pentru ioana748):

Hmmmm bun antrenament pana in momentul cand vor vedea un ac real care urmează sa le strapunga bratul sau poponetzul. Cati ani au?

| MistarGoGu explică (pentru ioana748):

Si noi pe la bloc in copilărie ne mai " jucam " asa dar cand intram in cabinet si o sinistra de asistenta ne arata seringa cu acul pus ...si zambetu lui Mangele * ( Medic nazist) in coltul gurii începea " Sonata Plângerii " ca se auzea in capătul opus Brașovului

| ioana748 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Cred ca un ac real nu are ce căuta in mana unui copil decat daca este nesupravegheat.

| MistarGoGu explică (pentru ioana748):

Eu ma refeream cand vor vedea la doctor acul pregătit pentru injecție si vor experimenta REAL o intepatura. Doamne fereste nu am spus sa le lasi lor ace la indemana.

| MistarGoGu explică (pentru ioana748):

Una este joaca de acasa doctor / pacient cu fratii sau părinții alta este REALITATEA din cabinet la vederea dusmanului metalic cu varful ascutit. Totusi bine ca ii obisnuiti macar un pic cu " atmosfera "

| MistarGoGu explică (pentru ioana748):

Sub 2 ani nu prea realizeaza ei ce li se intampla simt doar durerea "evenimentului " insa cand sunt mai maricei începe " distracția " cu povesti, rugăminți promisiuni de cadouri daca stau cuminti sau crize de plâns pana la transpiratie. Daca ai norocul sa dai de medici si asistenți empatici si rabdatori trauma evenimentului se poate reduce.

| ioana748 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Am avut noroc cu oameni misto cand era mic fiu miu.

| ioana748 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Scuzehappy

| MistarGoGu explică (pentru SuNaM):

Bine asta DACA mai găsesti medici sau asistenți suficient de empatici si rabdatori sa stea sa explice unui copil asa ceva. Cam rar in zilele noastre ca fug toți dupa bani intre 7 clinici pe zi ca disperatii. Ieri ma uitam pe YTube la un reportaj cu unul Tavi Clonda *( cântăreț cică ) care a mers cu nevasta-sa si cu 2 fetite la analize *( ziceau ei ca NU erau necesare. da pentru bani ce nu face omul ) cea mica Iris 3 anișori parca a stat surprinzator de cumintica la recoltare ca si doctorita a laudat-o dar aia mare *( 5 ani cred ) Victoria. a facut aia un scandal de ziceai ca e ISTERICA. Eu ma asteptam sa fie exact pe dos aia mica sa fie mai dificilă.

| MistarGoGu explică (pentru SuNaM):

Totusi parintii ar trebui se explice cat pot ei cu limbajul adecvat vârstei unui copil ce este o injecție, de ce se face SA NU mintă copilul ca NU doare si la doctor copilu sa urle de durere. Oricât de BINE ar explica un medic sau asistent NU te poti astepta ca un copil sa aiba incredere intr-un STRAIN mai mare de cat are in mama sau tata. Iar prostii de genul " daca plângi este RUSINE ", " daca plângi iti mai face una in plus " trebuie scoase din repertoriul părinților!

| SuNaM a răspuns (pentru MistarGoGu):

Exact. Am și eu acum copil la rândul meu și shaming de genul sau minciuni handicapate nu as folosi nici eu în viața mea. La 3 ani se dezvolta conceptul de rușine și poate de aia nu a făcut urat cea mica. In schimb cea de 5 ani știa deja că nu are de ce sa îi mai fie rușine. Oricum, copiii ai frica de doctor tot din cauza la părinți pentru că dacă părintele e speriat de doctor și copilul va fi. Și copilul simte chestia asta. Am stat vreo 3 luni la tara la socrii și la tara acolo cel puțin oamenii erau speriați de doctori și legit aveau în cap că doctorii vor sa îi omoare. Copil cu 40 de grade tratat băbește pentru ca daca îl duce la spital moare. Leacurile băbești sunt ok până la un moment dat. Nu sunt nici invers cum a tusit fetiță hai la doctor dar la 40 de grade clar nu as trata-o băbește acasă cu medicamente luate după ce a zis vecina că a mers la copilul ei.

| SuNaM a răspuns (pentru MistarGoGu):

Exact. Și aici intervii tu că părinte și ii explici de acasă că o să ciupească. Plus copiii învățat din repetare. Ia du-te tu cu el și faceti-va analizele împreună. Și să îi spui uite tatii face și el injecție, o să mă doară puțin dar după dacă dai tu un pupic trece. Și așa și copilul când va face va durea va plânge și cu un pupic o să treacă că așa zice mami sau tati. Nu e așa greu cu parenting ul asta dar depinde și de mentalitate, generate etc etc. Sunt multe xD

| MistarGoGu explică (pentru SuNaM):

Daca copilului i se induce ideea ca merge la injecție ca o pedeapsa si NU ca la un act medical care il protejaza *( vaccin ) sau il vindecă de o anumita boala. Frica fata de medici si actul medical va CRESTE si mai mult.