1. Daca Dumnezeu este atotstiutor, inseamna ca stie ce se va intampla in viitor, ceea ce inseamna ca exista un singur viitor, ceea ce intra in conflict cu principiul vointei libere, pe care crestinii sustin ca o avem cu totii.
2. Pai, daca crestinii spun adevarul si ateii ajung in iad, atunci nu prea ne mai iubeste neconditionat.
3. Dap. Atata timp cat esti crestin si il venerezi.
4. Evident. Crestinii ii spun "tatal nostru", after all.
Bun venit in lumea crestinismului, presarata de paradoxuri. Dar e OK, crestinii combat asta sustinand ca Dumnezeu nu e ceva din lumea reala, asa ca nu e afectat de legile fizicii, logicii, matematicii, si asa mai departe. Suna contraintuitiv? Da, de asta sunt ateu.
Poi să o luăm logic, dacă Dumnezeu știe deja ce alegi, de când te-a creat și știe că nu o să faci voia lui, de ce te-a mai creat, ca să ajungi în iad?
Nu cred că știu totul, de asta întreb. Acum că primesc răspunsuri ca al tău, nefolositoare, e altă problemă.
De ce nu ne-a creat Dumnezeu perfecti pe toti, pentru a intra in rai? Ar fi chiar crud din partea lui Dumnezeu sa faca asta, din moment ce multi oameni prefera iadul in locul alternativei (ascultarea de Dumnezeu). Oamenilor le place sa traiasca in pacat si nu dea socoteala nimanui. Ei stiu ca daca il accepta pe Isus ca Domn si Mantuitor, va fi necesar sa isi schimbe vietile si ca va trebui sa renunte la o parte din independenta.
Asadar, toti cei ce merg in iad o fac in mod voluntar, preferand iadul unei vieti traite in ascultare de Dumnezeul drept si sfant.
Putem spune :"Iadul e dovada respectului şi dragostei din partea lui Dumnezeu pentru om. Daca nu L-ai vrut în viaţa asta, de ce să te oblige să stai o veşnicie alături de El în cer?"
http://www.godandscience.org/apologetics/hell-ro.html
Ajutor, in cazul in care Dumnezeu totusi a intrat in viata persoanei, nu va fi asta o lezare a dreptului de a alege liber, voinţa de al primi sau respinge? Cred ca Dumnezeu ar fi dorit ca decizia asta sa-i aparţina individului, dar şi nu intotdeauna fiind uşoara.
Raspunsul la toate intrebarile de mai sus este da. Pai Dumnezeu ne ofera o sansa si in clipa asta, ca inca ne mai lasa pe pamant, poate poate ne schimbam si ne caim de pacatele noastre. El striga dar nimeni nu il aude. Pentru ca oamenii sunt atat de preocupati de castiguri materiale in viata asta, de parca ar trai vesnic. Si pedeapsa normal ca trebuie sa vina, adica cand cineva fura sau omoara mi se pare normal sa ajunga la puscarie. Plata pacatului este moartea (vesnica). Mie una mi se pare corect.
De fapt, nu stim daca va da o a doua sansa sau nu Dumnezeu este surprinzator...si minunat! Totul se împlineste-dar noi nu stim cum. Întelepciunea Lui reuseste mereu sa ne uimeasca-si asa si trebuie, pentru ca Domnul nu poate fi cuprins de mintea omeneasca.
Sa speram ca ne va ierta pe toti si ca ne va aduce pe calea cea buna! Nimic nu e sigur-dar cine este fara pacate în fata Domnului?
Si sa stii, eu una sunt bucuroasa ca nu m-a trimis direct în iad(pentru ceea ce as fi putut face) si ca mi-a dat sansa de a decide singura (da)ca vreau sa fiu altfel.
1.Este atotnestiutor.
2. Nu exista iubire neconditionata.
3. Desi iertam, nu uitam.
4. Nu cred.
Daca nu ar "exista" iadul imagineaza-ti cata lume s-ar ingrasa pentru ca mananca porc vinerea si nu tin post negru,sau cate biserici ar da faliment, si in ultima instanta, imagineaza-ti ce o sa faca zecile de mii de preoti? Cum isi mai cumpara ei BMW-uri si cum isi mai fac case?
Iadul este bun...
Conform religiei nu el a creat iadul ci satana sau cum mai este numit.
Tu oferi o a 2 a sansa? De ce? Doar pentru a mai putea gresi odata?
Chiar sunt lucruri fara sens,irelevante,orice explicatie o sa te bage mai rau in ceata, eu am renuntat sa imi mai bat capul cu religia/credinciopsii, sunt oameni mult prea inchisi pentru zilele noastre.(cel putin in Romania)
Dumnezeu de cind la creat pe om i-a dat indrumari, sfaturi si apoi i-a dat libertatea sa aleaga. daca omu alege gresit vina cui este.
Daca si- a dat numele de iertator cum sa nu fie asa? il putem asemana cu un tata pentru. ca el ne-a creat
Asta e logica TA si nu a lui Dumnezeu. De ce te-a creat? Ca sa poti ALEGE, ce alegi este treaba TA. Poti alege viata sau moartea, TU alegi, daca Dumnezeu nu te mai facea altii spuneau ca nu ai avut NICI O SANSA. Asa ca ai o sansa, daca vrei in iad drum bun, daca vrei in rai, lupta-te pentru el, dar nu arunca RASPUNDEREA TA in spatele altuia. Apropos, unde ai citit tu in Biblie ca ar exista iadul? Iadul este o inventie catolica si nu ceva Biblic, un produs demonic si nu crestin.
Iti voi raspunde dupa logica mea banala si babeasca. Dar mai intai de toate, asta ca o paranteza, eu am impresia( si e doar parerea personala, nu ma condamna) ca tu nu ai intrebat toate acestea doar ca sa iti largesti bagajul de informatii "duhovnicesti"si sa fii chiar lamurit/a "pe veci", ci doar ca sa te simti bine ca mai sunt si altii care au aceeasi logica precum a ta si te aproba, sa-i satirizezi pe cei care au o opinie opusa si ti-au raspuns dupa propriile cunostinte si propria credinta. Revenind...
Dumnezeu nu a creat MARIONETE, a creat OAMENI. Le-a dat suflet sa simta, ochi sa vada, urechi sa auda, glas ca sa graiasca si MINTE ca sa JUDECE. AICI intra capacitatea de a diferentia binele de rau, Dumnezeu ti-a aratat si pacatul si fapta buna, nu te-a creat ca sa te trimita in iad, practic iti ofera posibilitatea sa alegi. Nu cred ca te-a luat Dumnezeu(la propriu) de mana si te-a dus sa dai cuiva in cap. Dumnezeu nu obliga! Dumnezeu ofera variante, e problema ta pe care o alegi, o faci pe raspunderea ta si suporti consecintele. Nu uita de Adam si Eva, cine i-a ispitit sa muste din mar? Dumnezeu? Nu. Dar?!
Daca nu te-ar fi creat nu ai mai fi fost acum in fata monitorului, cu picioarele incrucisate si tastand de zor, incercand sa-i descoperi "sensul" si sa contrazici "teoria creationista"(nici nu stiu daca exista sub numele asta). Interesant, nu?!
Si inca ceva, nu cauta sa te afirmi pe forum-uri, nimeni nu iti va da un raspuns complet si 100% adevarat, doar stii tu cine.
Asa ca, nu-ti doresc altceva, decat RABDARE!
Pai atunci, cum de tu existi?!
Eu pana acum nu te-am intalnit, nu te-am cautat. Asta insemna ca nu existi?
Faci rau pentru ca nu chiar daca i-ai spune pacatele preotului, el nu va spune nimenui.Este obligat sa tina pentru el si in plus la atatia omaeni sigur o sa uite.treaba ta dar ar trebui sa te duci la spovedit ca imparatia ceruriulor se apropie.
Biserica e o instituție făcută pentru bani, n-are nimic sfânt, doar lăcomie. Biserica se bazează pe prostime, cei care încă n-au conștientizat ă de fapt nu este „casa lui Dumnezeu" ci o instituție mai lacaomă ca Fiscul.
1. Mama si tata m-au facut dintr-un spermatozoid si un ovul
2. Daca eu nu exist, cine iti scrie acest raspuns?
1. E ca si chestia aia:" Ce a fost mai intai? Oul sau gaina?"
Aici cum e? Un spermatozoid si un ovul zburdau fericiti si singuri in Univers. La un moment dat spermatozoidul s-a impiedicat de un atom (si mai impiedicat) si a intrat in ovul, si ce sa vezi? Un om!
Nu? Nu-i asa? Pai atunci?
2. Nu am zis ca nu existi. Ti-am dat un exemplu: daca eu nu te cunosc si nu te-am cautat, inseamna ca nu existi?
Daca tu nu l-ai cautat cum trebuie pe Dumnezeu, inseamna ca nu exista?
P.S.: priviti in oglinda si in jurul vostru, veti afla raspunsul la intrebari.
1.Nu cred ca trebuie sa-ti explic cum se intalneste spermatozoidul cu ovulul.
2.Ce semn mi-a dat dumnezeu ca exista?
Ideea e urmatoarea : daca spui ca tu ai fost creat de parinti printr-un ovul si spermatozoid, atunci primul om cum a fost creat? Si aici urmeaza exemplul meu anterior."ca zburdau fericiti si."
5. Exista Dumnezeu?
Asta-i principalul. Trebuie sa stii asta cu siguranta, ca apoi sa poti raspunde acelor intrebari.
Odata o sa plangi pentru felul tau de a gandi si pentru tot ceea ce spui dar nimeni nu te obliga sa crezi in Dumnezeu sau sa-I slujesti! Esti liber sa crezi in ce vrei; sa faci ce vrei dar vei fi tras la raspundere pentru asta! Adevarul si realitatea nu pot fi schimbate de cei ca tine carora le place sa traiesca in minciuna si nu vor sa creada in Dumnezeu; spunand ca ei nu au nevoie de asta!
Auzi, dara meal, a tine este ceva foarte interesant. Tu respingi categoric varianta ca Dumnezeu este bun, si o admiti pe cea in care Dumnezeu ne pedepseste cu iadul. Daca nu esti sigura ca Dumnezeu e unul bun si iubitor(cum spune Biblia, ca "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat de Singurul Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica"), cum de esti atat de sigura ca Dumnezeu e unul rau, care ne pedepseste cu iadul? Ce te face sa fii atat de sigura de asta? In plus, in viata ta nu se intampla si lucruri bune, nu ti s-au intamplat niciodata lucruri pe care nu le poti intelege? Parerea me este ca faptul ca esti atat de inteligenta(studiezi la un profil destul de greu, ai luat Olimpiada judeteana la limba engleza), este un noroc caci, sa nu-mi spui ca tu ti-ai pus singura mintea, inteligenta. Da, inteligenta poti sa ti-o cultivi, dar de existat, exista inca de la nastere.