| nicucostea855 a întrebat:

Am citit tot Coranul despre Isus. Ceea ce era mai important lipseste din Coran. In Coran se spune ca Isus nu a fost ucis si ca altcineva a murit in locul lui si care semana cu el. Ori asta e lucrarea lui Satan care cauta sa nege rascumpararea omului din pacat, cauta sa ignore acest lucru. Mahomed s-a imbolnavit si a murit.

Interesant, nu-i asa?

Răspuns Câştigător
| SociopatuI a răspuns:

Chestie de matematica? Pe ce planeta traiesti cumetre? Ce legale si ciupercoase ai bagat in tine?
Tu tot ceea ce stii despre viata asta ai invatat-o de la altii, iar acele persoane fac parte din societatea romaneasca crestina. Tu nu ai experimentat nimic, nu te-ai nascut cu nicio informatie. Doar ti-au bagat altii in cap ce au vrut ei.
Nu-mi vorbi tu mie de logica si ratiune cand habar nu ai nici care le sunt definitiile. Unde vezi tu o logica in a invia un om, ca o persoana sa traiasca 700 de ani, ca apa sa fie transformata in vin, ca un simplu potop de cateva luni sa creeze un ocean mondial ce a inghit totul, ca Noe intr-o corabie mica sa inghesuie toate speciile de vietuitoare din lume care sunt intr-un numar de cateva milioane, ca masturbarea sa fie un pacat, ca un spirit sa aiba puteri magice ce poate face orice ii trece lui prin minte, sa avem spirite invizibile din alta lume care ne vegheaza cu numele popular de ingeri, si asa mai departe?
Ce n-as da sa se inventeze odata masina timpului cu destinatia trecut... Platesc oricat sa va trimit pe voi martorii in Evul Mediu.

171 răspunsuri:
| nicucostea855 explică (pentru mastadont):

"cățeluș cuminte" - mai bine catelus cuminte catre Dumnezeu decat competitiv cu o evolutie care nu se stie care si de unde.

| mastadont a răspuns (pentru nicucostea855):

Prefer să nu știu decât să cred în fantezii puerile și primitive, prefer adevărul, chiar dacă e greu de digerat, decât o minciună frumoasă, îmbrăcată și parfumată, dar goală în interior.

| chuckmanson a răspuns (pentru nicucostea855):

Ce ai spus tu este un non argument și nu îmi vine să cred cat de aroganți puteți voi creștinii să fiți să spuneți că numai voi sunteți în stare să cunoașteți gândurile unei ființe omnipotente.

| nicucostea855 explică (pentru chuckmanson):

"numai voi sunteți în stare să cunoașteți gândurile unei ființe omnipotente" - acesta e rezultatul unei cercetari sincere a adevarului despre Dumnezeu.

| chuckmanson a răspuns (pentru nicucostea855):

Și presupun că toate sutele de milioane de creștini care nu fac parte din confesiunea ta nu au făcut o cercetare sinceră nu?

| nicucostea855 explică (pentru mastadont):

Cei care nu cred se duc la psiholog cu bani. Cei care cred mai rar au nevoie de psiholog.

| nicucostea855 explică (pentru chuckmanson):

Cam asa ceva.

| nicucostea855 explică (pentru CostinAlamariu):

Isus nu l-a corectat pentru ca Dumnezeu e substantiv comun si inseamna autoritate. Isus era autoritatea directa a lui Toma. Tatal e autoritatea sau seful direct al lui Isus.

'Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra.' Inseamna ca omul e si el Dumnezeu?

| nicucostea855 explică (pentru Meme10Meme):

"Iudaismul ortodox contemporan s-a format pe baza mișcării fariseilor (pirushim) din perioada Macabeilor."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Iudaism

Totusi, conform Bibliei, nu a existat iudaism antic. Vechiul testament = mozaism. Noul testament = crestinism. Crestinismul e desavarsirea mozaismului. Iudaismul e condamnat de Isus.

Isus era seful direct al lui Toma.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru nicucostea855):

Atunci de ce nu l-a corectat pe Toma cand a (din perspectiva ta) a greșit? De ce l-a lasat pe Toma sa zica "Dumnezeul meu" in loc sa-l corecteze?

Nu fiindca omul e creat. Ceva creat nu poate fi Dumnezeu

Daca Dumnezeu înseamna autoritate de ce e greșit sa zic ca Iisus e Dumnezeu?

Ok dar problema cu teoria ta este ca atat Toma spune ca Iisus e Dumnezeu cât și Evanghelistul Ioan spune că Iisus e Dumnezeu. În traducerea corecta a Bibliei, nu în traducerea voastra

| mastadont a răspuns (pentru nicucostea855):

Cei ce cred se duc la preot pe și mai mulți bani decât la psiholog, și e un tratament pe viață. Eu încă nu am mers la psiholog și nici n-am de gând.

Dumnezeu adica sef.

Nu e gresit.

Ba da. Dumnezeu creat de Dumnezeu.

Toma a vrut sa spuna "seful meu".

De fapt nu. Cand a zis "Domnul" sau Kyrios atunci s-a referit la "seful" lui asa cum zici tu. Kyrios înseamnă "Stăpân". Dar dupa a zis "Theos" adica Dumnezeu. Kyrios o Theos - Domnul și Dumnezeul meu.
Nu avea sens să se refere la același lucruri în 2 cuvinte, iar cuvantul "Theos" inseamna strict divinitate. Învață greacă!