| Meme10Memu a întrebat:

Am vazut ca multi, cu Biblia in mana, nu stiu corect ce este Duhul Sfant al Lui Dumnezeu spunand ca acesta este o persoana apartinand unei treimi. Acestia pretind ca au inteles din Biblie aceste lucruri. Duhul Sfant al Lui Dumnezeu este o persoana? Are nevoie Dumnezeu de un duh stiind ca Dumnezeu insusi este un Duh?

Răspuns Câştigător
| TamplaruAnisoara a răspuns:

"Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta?" Psalmul 139/7
Aici David spune ca Duhul lui Dumnezeu este prezenta lui Dumnezeu. David înțelegea ca Dumnezeu este omniprezent.
" Petru i-a zis: ' Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca sa minți pe Duhul Sfânt?
Nu ai mințit pe oameni ci pe Dumnezeu." Aici Petru explica ca mințind pe Duhul Sfânt de fapt mințim pe Dumnezeu.

87 răspunsuri:
| Meme10Memu explică (pentru cristi202):

Cu aceste explicatii am incercat sa-ti explic in termeni stiintifici cum Duhul Sfant este manifestarea prezentei Lui Dumnezeu desi aceasta manifestare nu implica prezenta intregii fiinte a Lui Dumnezeu Tatal.

Dumnezeu Tatal nu are nevoie de un Duh Sfant pentru ca El insusi este Duh Sfant. Este mentinonat distinct Duhul Sfant pentru a sublinia capacitatea Lui Dumnezeu Tatal de a-si manifesta prezenta in orice loc din Univers inclusiv in mintile credinciosilor fara ca Dumnezeu Tatal sa fie cu toata fiinta in aceste locuri. Dumnezeu Fiul sau Iisus nu are aceasta capacitate ci doar Tatal. Cand a fost pe pamant dupa botez Iisus a avut nevoie sa se pogoare peste el Duhul Sfant sau prezenta sau o parte din esenta Lui Dumnezeu Tatal.

Vezi ca am venit cu explicatii suplimentare pentru a te ajuta sa intelegi mai bine ce am vrut sa spun cu toate astea.

Am venit cu explicatia mai explicita.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Meme10Memu):

Si eu cred la fel.

| Meme10Memu explică (pentru TamplaruAnisoara):

Explicatia mea din seara asta cu prezenta Lui Dumnezeu Tatal am dat-o fara sa citesc aceasta postare a ta pe care abia acum mi-am facut timp sa o citesc. Asta inseamna studiu biblic cu adevarat asa cum ai aratat in aceasta postare. Prin aceasta mi-ai aratat ca ai inteles corect Biblia legat de ce e Duhul Sfant.

| danut a răspuns (pentru Meme10Memu):

UNDE scrie asta?

| Meme10Memu explică (pentru danut):

Am bifat raspunsul corect. Dezbaterea despre Duhul Sfant s-a cam incheiat la aceasta intrebare.

"Am bifat raspunsul corect. "
Asta ti-ai imaginat tu, unde scrie asa ceva? Din burta poti bifa multe DAR unde este scris?

Ce sa fie scris?

Crezul tau e in afara Bibliei.

| cristi202 a răspuns (pentru Meme10Memu):

E clar ca nici pe departe nu ai inteles treaba cu cubul. Nu e vorba de cub ci de patrat, care ar fi la nivel spiritual persoana. Daca ai un patrat intr-un spatiu cu doua coordonate, e posibil ca intr-un spatiu cu trei coordonate sa ai o proiectie a patratului, proiectie care ar fi cubul, dar ideee nu e cubul, ci cele 6 patrate care sunt totusi o singura forma geometrica.

Si tu ma duci departe, departe, la sfera. Si nu vrei sa intelegi explicatia mea cu privire la imagine, oare ai citit-o? - ti-am oferit si o alta imagine.

"Vezi ca am adus o explicatie mai digerabila pentru tine. Duhul Sfant este manifestarea prezentei Lui Dumnezeu fara ca Dumnezeu sa fie prezent cu toata fiinta Lui in locul in care se manifesta oriunde pe Pamant sau in orice colt din Universul material."
UNDE scrie asta in Biblie?
Nu mai veni cu ce iti trece tie prin cap ci vino cu CITATE Biblice pentru confirmare caci nimeni nu poate localiza sursa gandurilor tale, eu spun ca vin de la Dracu, dxovedeste cu Biblia si termina ci aiurelile astea.

"u ai dat explicatii complementare la acest crez spunand ca Duhul Sfant e a treia persoana."
ASA scrie in Biblie, vrei sa repet textele? Eu nu spun ce cretinisme imi trec mie prin cap ci ceea ce SCRIE in Biblie.
CAND vei mai scrie ceva pentru mine, SCRI Cartea, Capitolul si Versetul din Biblie, altfel taci ca faci umbra degeaba pe pamant.

Unde apare crezul in Biblie?

Daca ai fi studiat Biblia ai fi inteles ca nu zic gresit.

Abureli cu patrate.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Sonia822):

Ti-am dat si eu doua nefolositor si eronat ca sa vezi cum este cand un neiformat iti da asemenea calificative (apropo de treaba cu buletinul). Nu stii legea dar ma pedepsesti pe mine dandu-mi calificative aiurea.
Uite citat din lege: "(2) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, precum și cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate." Deci, buletinul este ceva diferit de Cartea de Identitate! In aceste conditii nu vad de ce mi-ai dat nefolositor si eronat! Sper sa gandesti alta data!

Studiez, studiez si voi studia pana la sfarsit.

In Canonul Biblic.

OK, sunt abureli.
Dar asa arati ca nu ai citit unul din raspunsurile mele. Ti-l redau integral, poate acum vei intelege:
"OK, nu e cub, daca asa ti se pare tie, eu asa gasesc cel mai potrivit, si nu e de condamnat nici unul din noi, pentru ca e vorba de o imagine, realitatea in sine e cu totul altceva, deci si tu ai dreptate, si eu, depinde de perspectiva din care privesti.
Poate te ajuta exemplul apei. Care si el e deficitar. Apa poate fi abur, poate fi lichida, poate fi gheata. Sunt trei manifestari ale aceleiasi substante. Hai, gaseste ce e deficitar si aici, Nu asa e ideea. Ideea e sa prinzi imaginea.
Au fost doar cateva imagini ce au scapat din ce s-a fotografiat la D-day, pe o plaja din Normandia. A fost un fotograf care a fost desemnat sa imortalizeze momentul, dar nu mai tin minte, din nu stiu ce accident, din cateva sute de poze, au ramas doar cateva. Nu crezi ca e stupid sa te iei de faptul ca unele din pozele ramase nu sunt prea reusite, fiind facute in miscare, in loc sa te intereseze imaginea, ce a fost de fapt acolo? Nu fi si tu la fel, lasa poza deoparte daca nu iti convine, ideea e sa prinzi esenta, sa vezi ce vrea imaginea sa iti spuna.
Revin cu concluzia, poate asa vei pricepe: "lasa poza deoparte daca nu iti convine, ideea e sa prinzi esenta, sa vezi ce vrea imaginea sa iti spuna.'

Chestia cu trinitatea e un atentat la matematica. E un singur Dumnezeu Tatal. Dumnezeu Fiul provine din Dumnezeu Tatal care e mai mare si atotcuprinzator. Duhul Sfant e tot Dumnezeu Tatal care e Duh. Fisura apare cand sunt mai multe persoane sau mai mult de o persoana. Dumnezeu Fiul nu poate exista si trai fara Dumnezeu Tatal insa Dumnezeu Tatal poate exista si trai fara Dumnezeu Fiul dovada fiind moartea de trei zile a lui Iisus sau a lui Dumnezeu Fiul.

Da, dar si fizica cuantica e un atentat la matematica. Asta nu inseamna ca nu e adevarata. Doar ca depaseste tot ce stim cu privire la matematica. La fel e si cu Dumnezeu, daca nu ar depasi ce stim, nu ar fi Dumnezeu.

Daca nu ar fi doar un singur Dumnezeu nu ar functiona nimic in domeniul cuantic unde nu exista dezordine. Dumnezeu Tatal e intregul. Nu spune ca Fiul va preda imparatia ca sa fie supuse toate Lui Dumnezeu Tatal?

Dumnezeu Fiul a fost mort trei zile.

Si care este prroblema, DAR macar sti de ce MOARTE a avut parte?

| Sonia822 a răspuns (pentru Salontanul):

Si-ti dau in continuare nefolositor, pentru ca ce scrii e nefolositor. Si eronat, nu ai raspuns clar si la obiect la ce an intrebat. Nu am intrebat care e diferenta intre CI si BI, BI nu mai exista de ani hat, prin deductie logice BI si CI e acelasi lucru, sunt zone in tara unde se foloseste pe scara larca guvantul ``buletin`` si nu ``carte`` As putea spune ca sunt prea putine locuri si persoane care spun ``carte``, am cartea la mine. Fii serios, pana si politia iti cere buletinul si nu cartea.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Sonia822):

Se pare ca ce citesti nu intelegi! Citeste ca scrie CI, CIP si buletin. Sunt 3 lucruri derosebite. Ce este ata de greu? Cat despre politisti, politisti facuti la norma, nu-mi spune mie! Mai zilele trecute imi spunea unul ca atatea legi sunt ca nu le stiu dar stiu sa dea amenzi. Pai cum dracu sa dai amenda daca nu stii legea? Dar daca ar fi un judecator care trebuie sa fie la curent cu de 100 de ori mai multe legi? Dar nu-i de mirare ca si in justitie sunt tone de prosti! Mai invata carte!