| loryi98 a întrebat:

Animalele au suflet? Astazi la ora de religie profesorul mi-a spus ca animalele nu au suflet si ca dupa ce mor. putrezesc si atatstraight face.Eu nu prea cred.Eu am un caine pe care il iubesc foarte mult si stiu ca si el ma iubeste, deci cum sa nu aiba suflet?

58 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Părerile sunt împărțite între oameni, chiar și între preoții bisericilor. Unii zic da, alții ba. S-au scris si se vor scrie pagini întregi dezbătând această problemă. Și tot nu se va ajunge la un rezultat concret, fiindcă fiecare crede ce vrea, nu cum vrea (ori încearcă să îi insufle) celălalt.
Nimeni nu cunoaște adevărul adevărat, toți ne dăm cu presupunerile.
Mie îmi place să cred (și cred!) că animalele/păsările AU SUFLET puppy dog eyes, iar de la concepția asta nu mă voi dezice niciodată, deci nici nu mă gândesc să intru în polemici cu cei care cred contrariul. Să ne respectăm propriile opinii, să ne respectăm reciproc. Atât vreau.
Un mare înțelept spunea:

"Animalele ne fac un singur rău in viață! Atunci când mor."

| sabin89 a răspuns:

Bietele animale! Hai sa ne hotaram de acum incolo sa nu mai taiem nicio gaina, niciun porc, niciun vitel.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru sabin89):

Nimic, dom'le! Nimic...

| Dumnezău a răspuns:

Asa si este, geniule.Materia,stii ce-i aia? Nu suntem aici la spiritualitate sa dezbatem posibilitatile de existenta ale unor chestii ce in vreo cateva mii de ani, n-au facut nicio dovada concludenta a existentei.Ca oamenii mediocri au nevoie de ea, imposibil de negat, dar materializarea dorintei nu si-a facut niciodata aparitia.Da', desigur, vorbesc la pereti, cand vorbesc cu Jasser!

| Dumnezău a răspuns (pentru sabin89):

Dar,chiar! Ia haliti frunze!

| Zazu a răspuns (pentru ramona30):

A,da?

| Zazu a răspuns:

Sa-i spui ignorantului de profesor ca intr-adevar,are dreptate,animalele nu au constiinta si INCA nu au un nivel psihic si intelectual ca al umanilor,dar tu, cu timpul, speri ca animalele sa isi dezvolte stadiul in care sunt, iar lucrul asta cand o sa se intample o sa ii rastoarne teoriile primitive.
Data viitoare, la ora de religie, sa-l intrebi ce parere are despre vaci sau elefanti?!

| Thunderstruck a răspuns (pentru floresdemayo):

"Animalele si pasarile"? Dar ce, pasarile nu sunt tot animale?laughing

| Thunderstruck a răspuns:

Stai linistita ca si tu o sa putrezesti dupa ce mori si atat.

| andrei182 a răspuns:

Normal ca da, au suflet.
Pe mine asa m-a invatat proful de religie :D
http://www.cinemagia.ro/......-rai-4998/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Cobi si primatele sunt cele mai complexe animale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru andrei182):

Prosti ajung in rai destepti merg im Iadlaughing

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://i.imgur.com/t1gOf.png

| IMC90 a răspuns:

Da, dar noi nu trebuie' sa ne luam dupa ce zice proful de religie. Lasa-l sa zica ce vrea, oricum zice numai aberatii

| TheBlackAng3l a răspuns (pentru floresdemayo):

Frumos raspuns si foarte adevarat
parerile sunt impartite insa o problema o stiu sigur:un profesor de religie nu are voie sa zica asa ceva: ca animalele nu au suflet.
ce ar insemna daca i-ai zice unu copil de clasa a2a ca animalele nu au sufet deci sa nu isi faca probleme daca le rupe gatu, daca le bate, sau calca cu masina? sa ii zici domnului profesor ca raspunsul lui nu conteaza daca a fost corect sau nu, dar a fost urat dat

| DiDix11 a răspuns:

Proful tau de religie e un retardat daca spune asta..nul mai asculta multi oameni prosti sunt pe lume

| AdaLeo a răspuns:

Domnul tau de religie se referea la urmataoarele : Animalul e o fiinta necuvantatoare, care nu gandeste ca omul, nu vorbeste si nu se roaga. Da, are suflet, dar nu cand vine vorba de aspectul religios. Sper ca te-am ajutat sa intelegi situatia. fundita? laughing

| Zazu a răspuns (pentru TheBlackAng3l):

In religie suflet inseamna constiinta de sine.Noi ceilalti, necredinciosii, percepem sufletul in plexul solar, adica sentiment nu constiinta.
Diferenta este ca de la cer la pamant.
Nu confunda termenii pentru ca ajungem sa fim la fel de ignoranti ca si profesorul de religie, care nu a fost in stare sa.i explice copilului care este diferenta intre suflet si constiinta.

| Zazu a răspuns (pentru AdaLeo):

Cati ani ai?
Meriti fundita! ...si uite asa carul mic rastoarna carul mare!

| mhfeb a răspuns:

Normal k au si animalele suflet
daca nu ar avea suflet nu ne ar iubii pe noi oamenii
eu cred ca profesoru tau nu are si el un caine sau o pisika ca sa poata sa si de a seama daca au sau nu suflet animalele
parerea mea

| AdaLeo a răspuns:

Eh. ca sa zic asa : peste 12 si sub 15 ani laughing

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

Suflet nu au oamenii asa ca profesorul tau.

| Cezar_Stefan_1998 a răspuns:

Animalele, conform Sfintei Scripturi, au suflet nerational. Animalele existau inainte de caderea lui Adam si a Evei in pacat deci inainte de aparitia mortii.

| kris37 a răspuns:

Nu prea cred

| Blonda00 a răspuns:

Normal ca animalele au suflet si eu am o pisica care o iubesc foarte mult si da au suflet.

| brusturel a răspuns:

Au. Tot ce respiră are suflet.

| Uza a răspuns:

Toate animalutele au suflet,ele stiu mult mai multe lucruri decat noi,oamenii. De ce crezi ca nu putem sa vorbim cu niciun animal? pentru ca cine stie,ne-ar fi putut spune lucruri despre omenire si viata de dincolo pe care noi nu avem cum sa le cunoastem. Animalele sunt foarte importante,unele persoane nici nu isi dau seama,majoritatea oameniilor au o gandire foarte proasta,in ce sens? ei cred ca sunt doar niste simple animale pe care le folosim pentru hrana,asta e o gandire de om inconstient,fara pic de suflet, care dupa parerea mea cei care isi bat joc de animale ar trebui sa fie inchisi.
Noi nu stim multe despre tot ce ne inconjoara si cum am aparut si unde ne vom duce.
Animalele sunt mult mai destepte decat majoritatea oameniilor, crede-ma! Au suflet, sunt sigura de asta, simt asta.

| Razvan_Boiciuc_1998 a răspuns:

Eu am înţeles că sufletul înseamnă: voinţa, credinţă, libertatea de a alege şi sentimente.