1. Sigur, dar sub alta forma; nu o carte magica.
2. Da, ajunge sa se creada dumnezeu, iar dumnezeu e o persoana diabolica.
3. Nu. Poate daca s-ar numi PunishNote
Singura legatura dintre postarea asta si religia, e la nivel de baliverne. In rest... anime, death note, uhm, mda.
1. Nu, dar mi-as dori sa cred.
2. Eheh, "rea" e prea mult spus.
3. Nu. Poate doar in cazuri extreme si exclusiv in scopuri personale.
1.Nu cred ca exista si nu cred ca va exista vreodata (cel putin NU ceva ASEMANATOR cu carnetul pe care criminalul Kira din anime-ul Death Note il detine-asta tine DOAR de domeniul SF-ului si desigur al filmelor si animeurilor...a CINEMATOGRAFIEI NU a REALITATII!)
Arme gen pistoale, mitraliere, tancuri...etc DA (si se vor performa/imbunatati intre timp) dar ceva asemanator NU CU SIGURANTA(cum am spus -tine doar de domeniul SF-ului...)
2.Nu conteaza daca este o persoana ''rea'' sau ''buna'', notiunea de bun sau rau nu exista in asemenea circumstante ci doar ceea de CRIMINAL(iar a fi criminal(in special unul in serie)! NU poate fi un lucru POZITIV indiferent de MOTIVELE pe care le detine...) -crima este unul din acele ''lucruri'' care nu prea are justificare pentru ca nu are nici cale de intoarcere/recompensare a... faptului--(cred/sper ca intelegi ceea ce spun).
In plus MAJORITATEA celor care savarsesc crime (in special crime in serie) sunt nebuni...sau psihopati.
3.Nu, in niciun caz!
Motivul pe care criminalul ''Kira'' a inceput sa ucida este acela de a ''çonstrui o lume mai buna'' si de a ''deveni zeul noii lumii''(construite de el)...un motiv care pare bun(din perspectiva noastra -a telespectatorilor si daca ai observat multi il sustineau si au iesit in strada(ma refer la ''personajele'' din anime, il aclamau si doreau o lume mai buna, vazand ca cea actuala in care traiau era plina de monstruazitati-doreau ca cineva sa-i protejeze)-un fapt care nu e absolut demn de condamnat daca te gandesti la propria nesiguranta...
Insa o lume INTRADEVAR mai buna NU se poate construi pe baza criminalitatii(pe baza a ceea ce vrei IN PRIMUL RAND sa elimini). Niciodata acest lucru nu va functiona! si niciodata un om sanatos (din punct de vedere psihic-ma refer) nu va avea asfel de tendinte si gandiri.
Sunt alte mijloace pentru a face din acesta lume una mai buna-crima NU ESTE NICIODATA O SOLUTIE!
Reversul unei crime e o alta crima...si asfel ciclul niciodata nu se incheie!
Un alt exemplu pentru ceea ce am afirmat pana acum(desi mi-am format opiinile pe baza cinematografiei-la fel ca toata lumea de altfel- nu a realitatii) este personajul Dexter din serialul cu acelasi nume(serialul este unul supus realitatii-deloc Sf!)
http://armadaa.blogspot.ro/2009/11/dexter-un-serial-genial.html
Ti-l recomand-desigur daca ai 15+ :)
1.Nu.
2.E urat si stupid sa cataloghezi oamenii in "buni" si "rai". Light era mai complex de atat.Pe scurt, poti sa-l caracterizezi drept un idealist care s-a lasat consumat de putere.
3.Da,dar numai in situatii extreme.
Gandeste-te la situatia in care gasesti un paianjen(veninos) in camera ta.Te intorci pentru 2 secunde si a disparut.Ce ti se pare mai usor? Sa-l cauti tu cu degetelele tale sau sa-ti umpli camera cu spray insecticid? Asa ziceam si eu.
1. Nu.
2. Nu. >:)
3. Da. Pedofilii, violatorii, proxenetii, psihopatii in general, nu merita sa traiasca. Din victimele lor, cel putin una o sa le urmeze calea, stii filmul "pay it forward"? http://swanyart.com/......e4c168.jpg Daca arma speciei noastre e inteligenta, psihopatii distrug specia.
Intrebarea nu are legatura totala cu anime-urile si filmele SF, ci a fost doar un exemplu, pentru ca voi sa intelegeti mai usor la ce ma refer. Intrebarea era psihologica si filosofica. Cu noua generatie de aparatura se pot creea o multime de exterminatoare in masa de oameni usor de folosit, dar inuman, nu trebuie sa fie ceva SF.
1. Nu;
2. M-am uitat doar la primul episod, așa că nu știu;
3. Da, să omor oameni care mă enervează (proști, ipocriți etc.), criminali etc.
Sunt pur povesti, iar daca ar fi reale, un crestin adevarat nu ar folosi arme.Isaia2:2-4
Lauraaxx întreabă: