Ştii ce îmi place mie la voi? E că toţi pe TPU veniţi şi ziceţi " dacă unii fac aşa,asta nu înseamnă că toţi sunt la fel, mie niciodată nu mi-a cerut preotul bani pentru botez/nuntă/înmormântare,eu niciodată nu am văzut cutare şi cutare lucru"
Eu unde am fost, asta am văzut, dacă deschid TV-ul şi este un botez, asta arată... înseamnă că trăim pe planete diferite.
Iar cât despre celelalte lucruri, consider că Scriptura ne spune tot ce se poate spune, nu mai este loc de interpretări, explicaţii şi întors pe toate părţile!
Dumnezeu oricum nu cheamă omul la o confeisune religioasă sau să devină membru la vreo biserică, El vrea ca omul să devină UCENICUL Său.
Iadul este şi va fi plin de oameni botezaţi!
Sănătate multă şi o zi făină
Scriptura nu ne confirmă nimic în această privinţă, dar ştim faptul că Dumnezeu nu-i abandonează niciodată pe cei nevinovaţi...
E simplu la tv iti dai seama ca sunt mediatizate doar cazurile in care se intampla asa ceva. dar de cat sa-ti formezi parerile dupa ce se spune ai face bine sa cercetezi singura. Tu personal auzi doar astfel de lucruri pentru a-ti justifica propriile convingeri, dar nu ar trebui convingerile tale sa plece de la o negatie (nu fac rau asa cum fac altii, deci fac bine - fals).
si iarasi de ce amestecam dogmele bisericii cu modul in care se comporta oamenii?
hm legat de referirea facuta de mine la faptul ca se boteza intreaga familie ai dat-o cotita, nu ai avut un raspuns si ai vrut sa inchizi subiectul cu o fraza generica.
Copii; Copii morti inainte de botez sunt sub directa stapanire a parintilor, in functie de alegerea acestora copiii urmeaza pe parinti. Ex.parinti (unul din ei) sunt cu Dumnezeu, atunci si copilul decedat va fi cu parintele lui (cu Dumnezeu). Totul tine de alegerea cel putin a unuia dintre parinti.
Pentru cei fara discernamant, Dumnezeu hotaraste stiind ce gandeste acel om. Cazul celor ce si-au pierdut discernamantul (vezi Nabucodonosor) Dumnezeu este acelasi care hotareste si in cazul lor.
Botezul este o declaratie publica CONSTIENTA dar care poate fi incalcata de om. Atata timp cat partile nu incalca intelegerea, botezul seamana cu un contract. Problema celor fara discernamant se gaseste DOAR la Dumnezeu dar acesta stie ce gandeste chiar si un asemenea om iar pentru talharul de pe cruce nu a fost necesar botezul. Daca acel om traieste intr-un mediu crestin poate in strafundul sau sa aiba o sclipire catre Creator dar la fel de bine si catre Lucifer, numai Dumnezeu stie.
Domnule dragă, nu am răspuns pentru că nu ştiam ce să zic, ci pentru că eu aşa ceva nu am găsit scris niciunde în Biblie, iar dacă îţi ziceam o lălăiam până mâine dimineaţă şi chiar nu are rost.
Poate te referi cumva la"Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului" – Iosua 24:15" asta fiind altă treabă!
O intrebare pentru tine care nu are legatura cu subiectul
Din link-urile pe care ni le-ai propus am tras cocluzia ca esti adventista.
gresesc?
daca esti adventista de ce amintesti de iad? conform dogmelor bisericii adventiste""Răul va fi pedepsit prin suferință și printr-o completă distrugere prin foc; nu există un iad veșnic în care sufletele sunt chinuite fără sfârși""
mai mult biserica adventista nu crede in nemurirea sufletului
"Nu cei ce zic Doamne, Doamne, vor intra in Imparatia lui Dumnezeu ci cei ce fac voia Tatalui."
Păi şi asta nu e valabilă şi pentru voi, ce la voi nu sunt o gramadă de scursuri care toata ziua îi dau cu Domnul în sus şi în jos?
"Eu unde am fost, asta am văzut, dacă deschid TV-ul şi este un botez, asta arată..."
Bambina de ce minţi? Te-ai dus tu la botezuri, înmormântări şi cununii ortodoxe şi ai văzut ce lovele se dau acolo?
Şi a doua chestiune, tu te laşi informată de TV? Tu ştii cum se fac ştirile?
Nu trebuie să mă duc, am vecini şi cunoscuţi care fac lucrul acesta
Stie toata lumea ca unii preoti nu au vrut sa inmormanteze pe unii care nu aveau bani sa plateasca actul de cult.
Păi şi nu-i normal aşa? Toată lumea vrea moca! Ia mai lasă-mă frate, trăim in capitalism, totul se plăteşte! Îi pun eu să se cunune şi să facă copii (scuzaţi cacofonia)? Dacă nu vor să plătească să nu se mai cunune şi să nu se mai împerecheze! Corect? Greşesc undeva?
Aha, te-am prins bambina! Trimiţi iscoade la concurenţă!
Ţi-a plăcut dedicaţia?
Nu, eu nu pierd timpul uitandu-ma la televizor. Esti rezultatul a ceea ce privesti, citesti, acumulezi, gandesti. Eu prefer sa citesc despre Dumnezeu si din Cuvantul Sau si orice gand sa il fac rob ascultarii de Hristos. De aceea vointa invinge ratiunea este un mod de viata, pentru ca nu se hranesc suficient din bucatele gustoase si miezoase ale Cuvantului ca sa creasca spiritual si sa devina maturi.
Ţi-am zis eu să treci la vreo "sectă"?
Citisem într-o întrebare de a ta, despre secte şi erai indiscutie cu "martzian" am crezut că te-a lămurit cum stă treaba cu acest apelativ "sectar","sectă" etc. care în nici un caz nu este un cuvânt ce ar trebui ieşit din gura unui creştin, dar se pare că aceleaşi idei preconcepute ai.
"Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?" - Matei 5:47
Iar cât despre televizor, nici eu nu mă uit la Tv,nici nu am în cameră aşa ceva,îl folosesc pe cel online,uneori,ziceam doar aşa că dacă dai de exemplu la un canal de ştiri şi cineva a făcut botez, asta arată...
Nici măcar nu ştiu cine este sau a fost amanta lui Guţă bănuiesc că nu are doar una, dar îmi imaginez de ce confesiune aparţine, din moment ce m-ai luat aşa!
Însă vreau să o încheiem aici, amical, frumos.
O zi bună!
TrveHvnterGatherer întreabă: