| Delia228 a întrebat:

Am si eu o intrebare: Acatistul Sf.Nectarie ajuta in dragoste, casatorie?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Câţi dintre cei care sunt aici crezi tu că au încercat? Rugăciunea în general ajută, iar Dumnezeu nu rămâne niciodată cu nimic dator omului care se roagă.

Sf. Nectarios de la Eghina este cunoscut ca fiind făcător de minuni (vindecător de boli foarte grave, boli prenatale şi sarcini dificile) şi ajutător în cazul întemeierii familiilor. Într-un fel sau altul vei vedea şi tu acest ajutor, pe lângă beneficiul direct al rugăciunii asupra stării tale de spirit…

| Delia228 explică (pentru milan9):

Multumesc happy

| nesuferit a răspuns (pentru milan9):

Un om simplu, fanatic religios, un murot ridicat la rangul de sfant, metaforc, te astepti sate ajute cu ceva?

23 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Ai auzit de medicație placebo?

Ajuta preotului, să treacă de la Logan la merțan. ( mercedes ), că găsește de ăștia ca tine, care să îi dea bani!

| Delia228 explică (pentru MMihai):

Nu inteleg ce legatura are ce am intrebat eu, cu preotii din ziua de azi care iau bani...Eu una nu am dat bani la preoti si nici nu am de gand sa dau, nah...

| kamykaze88 a răspuns:

Ai auzit de efectul placebo? cam asta este faza cu sfintii. tu singura poti sa treci peste orice... pacat ca religia a pus stapanire pe omenire asa de puternic.demult eram zei acum suntem. nimicuri

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Eu nu m-asi ruga la sfinti.
Ioan din Apocalipsa a vrut sa se inchine unui inger dar el l-a oprit caci ambii se inchina numai Unui singur Dumnezeu, nu altcuiva.
Deci...

| Fatamuntilor a răspuns:

Din cate stiu eu, ajuta la sanatate.

| Fatamuntilor a răspuns:

ZII TU TE ROG, UNDE M-AM EXPRIMAT GRESIT. EVENTUAL CORECTEAZA.
Uneori nu conteaza asa de mult cum te exprimi, e important ca informatia sa fie corecta.

| dragos9234 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Aci
"ajuta la pentru sanatate.""

| Fatamuntilor a răspuns (pentru dragos9234):

Multumesc dragos! am avut o zi obositoare! editez!

| dragos9234 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Cu placere ^^

| milan9 a răspuns:

Nu trebuie sa facem confuzie!

Doar lui Dumnezeu ii datoram ÎNCHINARE! Sfinţilor li se acordă doar o cinstire şi un respect, şi sunt luaţi împreună rugători către Dumnezeu.

Prin cinstirea sfinţilor, noi îi luăm pe sfinţi ca rugători alături de noi către Dumnezeu, îi sensibilizăm, pentru ca alături de ei rugăciunea noastră să fie mai puternică, mai vie, şi încrederea noastră la fel... (căci "mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului").

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)

- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...

- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)

- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.

- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

De 2000 de ani, creştinii i-au văzut pe sfinţi, pe oamenii drepţi, ca fiind persoane ale căror rugăciuni sunt ascultate de Dumnezeu.

| HueyFreeman a răspuns:

Superstitia e in floare, doar traim in Romania ce mama naibii.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| sitărescu a răspuns:

Salut, acatistul în primul rând te ajută să-ți liniștești mintea pentru a putea face o alegere înțleleaptă.

Evident că Dumnezeu aude fiecare rugăciune și lucrează prin Sfinții Săi.

Dacă te interesează o carte despre căsătorie din perspectivă ortodoxă îți recomand cartea lui Danion Vasile- Cartea Nunții.

http://www.danionvasile.ro/carti.php

| Delia228 explică (pentru sitărescu):

Am citit aceasta carte.Multumesc frumos!

| sitărescu a răspuns (pentru Delia228):

Ok atunci, dacă vrei și știi, zi-mi ceva titluri despre căsătorie ce ți s-au părut interesante.

| Delia228 explică (pentru sitărescu):

Am citit cartea acum un an, chiar nu mai tin minte exact titlurile...Cartea a fost interesanta per ansamblu.M a ajutat pe moment si atat.

| sitărescu a răspuns (pentru Delia228):

Aha ok, nu ți-am zis să faci un rezumat pe capitole ci, te-am rugat să-mi spui dacă ai citit alte titluri-cărți interesante pe tema căsătoriei de alți autori.

| AlbaAura a răspuns:

Ajuta foarte mult daca crezi.Sf.Nectarie este un mare facator de minuni și vindecator de boli.Doamne ajuta!