| erabianleonard a întrebat:

Buna Seara Tuturor! Sunt intr-o situatie religioasa: acum un timp il aveeam pe Dumnezeu adanc in inima mea, de la un timp incet incet m-au atras niste vorbe in minte in care am uitat de el, nu ma mai rog noaptea, unele dati nu ii multumesc la masa, cand plec de acasa nu-mi fac crucea si pe drum imi reamintesc ca trebuiea sa-mi fac crucea, ma rugam tot timpul la el... dar in mintea mea ma intreb uneori sunt nebun? Deoarece simt ca-mi vorbeste in minte si comunica cu mine spune ce e bine sa fac si ce e rau, sunt nebun sau ce e cu mine asta m-am intrebat de multe ori, mi-se duce ochiul la un lucru diferite lucruri in care am in minte nu e bine ce faci du-te fugi de acel lucru, nu privi acel lucru, fereste-te vei fi accidentat iar eu nu fac ce spune el si nu se intampla nimic de la un timp simt ca nu mai sunt eu, si ma gandesc : cand va fi ziua judecatii ce voi face? tot timpul zic am sa ma corectez dar nu pot imi este frica sa stau singur in camera de parca cineva este langa mine, de multe ori parca dumnezeu imi vorbeste in minte despre lucruri bune si comunica cu mine, oare sunt nebun? vreau sa ma corectez cum eram inainte spuneti-mi cum sa fac asta si lucrul cu dumnezeu in mintea mea daca sunt nebun si explicati asta va rog mult! AMIN.

31 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dumnezeul cu care vorbesti e fie "vocea" constiintei proprii, adica-ti dai singur sfaturi, fie daca auzi o voce reala, atunci numai un psihiatru te poate ajuta.

| M25M a răspuns:

Ori accepti(din motive logice) ca Dumnezeu ca nu exista si nu iti mai bati capul cu aceste lucruri care tin de imaginatie, de emisfera dreapta, de psihic si incerci prin autosugestie sa iti revii sau prin ajutor profesionist, ori accepti ca esti binecuvantat si ca tu este alesul cu care DUmnezeu comunica cu tine.

| erabianleonard explică (pentru M25M):

Cum adica alesul?

| M25M a răspuns (pentru erabianleonard):

Dumnezeu a "vorbit" cu cativa oameni in istorie (bine intre noi fie vorba, aveau probleme psihice) cum ar veni au fost "alesi" si tu ai putea fi unul dintre ei.

Cum imi pot da seama de asta? ca eu sunt alesul

| dracu14 a răspuns:

Erai distrus oricum
imi pare rau sa te dezamagesc dar dumnezeu nu exista, e doar in mintea ta.

Pai nu spui tu ca vorbeste cu tine, e clar, tu esti alesul sau.

| Xtal a răspuns:

1.Buna seara.2.,,Il aveam pe dumnezeu adanc in inima mea'' suna dureros si sadic.3.La masa trebuie sa le multumesti parintilor tai care muncesc pentru a procura bani pentru mancare.4. Poti suferii de schizofrenie.

| Thunderstruck a răspuns:

Parintii tai sau alte persoane te-au manipulat asa rau incat ai ajuns sa vorbesti cu tine, crezand ca vorbesti cu Dumnezeu...Vezi ca asa au facut destui si din pacate, Dumnezeu le-a zis sa omoare diferiti oameni, asa se nasc criminalii care omoara din motive religioase.In cazul tau, fiind un manipulat care crede ca Dumnezeu indeamna numai la pace, probabil o sa te ajute sa fii mai bun pe moment, dar in timp, vocea aceea poate sa-ti ceara sa faci lucruri din ce in ce mai nebunesti...Cum am zis, asa devine cineva un criminal din cauza religiei. Recomand sa vizitezi un psiholog sau sa vorbesti cu cineva care nu are mintea asa intunecata de religie.

| pcsick a răspuns:

Copile, ar trebui sa mergi la biserica, sfatul unui preot te-ar ajuta mai mult decat cre(s)tinii care-si dau cu parerea de aici. Copil fiind, legatura cu Dumnezeul nostru e mult mai puternica dar in timp ce crestem cel rau ne distrage de la calea dreapta. Uita-te in jur, cat de rai putem ajunge...

| erabianleonard explică (pentru dracu14):

Piei Satano!

| erabianleonard explică (pentru Xtal):

Dumnezeu da puterea parintilor sa munceasca fara puterea lui dumnezeu nu pot face nimic Piei si tu satano!

| Xtal a răspuns (pentru erabianleonard):

Inca nu su sunt sigura daca esti sarcastic sau nu.Dar permitemi sa parasesc conversatia acum, deoarece este prea stupida si inutila.

Un pshiatru ce imi poate zice?

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru M25M):

Se pare ca ia totul in serios laughing

| dracu14 a răspuns (pentru erabianleonard):

Tipic pentru un crestin.

| Calininio a răspuns:

Nu Dumnezeu iti "Vorbeste" in minte si-ti spune ce lucru e bun si ce e rau, ci ratiunea. Nu crezi ca ratiunea te face sa nu te duci in fata masinii sau sa nu te sinucizi? Daca in schimb, acea "voce" pe care o auzi e cu adevarat alta, si simti ca nu o controlezi tu, stai linistit, tot tu esti. Doar ca nu realizezi pe deplin asta. Un psihiatru te poate ajuta. Si nu o lua ca pe o jignire, sau nu te simti speriat. Eu am avut intentia sa ma duc la psiholog acum un an, si nu aveam nici o problema sa o fac. ( La mine problema s-a rezolvat de la sine ) zic asta ca sa vezi ca nu-i nimic grav in asta.

| TheKiller19 a răspuns:

Totul este sa crezi. Daca crezi poti, dar cand vai da de o problema te vei ruga Lui Dumnezeu si o sa vezi ca o sa te ajute si vei crede.Dar mai treci si tu pe la Biserica si mai pune mana pe Biblie.SI NU UITA SA CREZI

| Caddyi a răspuns (pentru erabianleonard):

Ba, baiatule, vezi ca adevarul doare cel mai tare, iar pe tine te doare foarte tare ca ei iti spun adevarul. Nu mai fi cre(s)tin si vezi adevarul. Si cum _______ sa spui " piei satano " cand e om ca si tine si in biblie iti spune sa-ti iubesti aproapele. x( Manipularea vine din scoala si de la parinti, daca nu s-ar mai preda religia, ar inceta minciuna asta cu " dumnezeu.

| cristi202 a răspuns:

Daca ce iti spune El nu are corespondent in realitate, adica, daca zici ca te previne ca vei fi accidentat, si tu nu fugi de acel lucru si nici nu te accidentezi, se prea poate ca e doar mintea ta care iti spune ceea ce iti spune.
Totusi, daca stii sa faci diferenta dintre bine si rau, nu e rodul mintii, ci al constiintei, si ea a fost pusa de Dumnezeu in noi ca sa ne indrume pe calea cea buna. Si ar fi bine sa o asculti!

| danay72 a răspuns:

Constiinta ta te acuza sau te scuza pentru actiunile pe care le faci.Dar poti sa te rogi lui Dumnezeu si sa spui sentimentele tale, apoi poti sa studiezi Biblia si vei observa ca vei putea aplica mai usor ceea ce citesti. 2Timotei3:16,17

Ca nu ai toti boii acasa.

| M25M a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

I'm havin' so much fun big grin

Răspuns utilizator avertizat
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Spovedeste-te si acorda-I mai mult timp Lui

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Da, Dumnezeu iti vorbeste, Duhul Sfint face asta, cel mai bine sa faci e sa iL asculti pe Dumnezeu.
Trebuie sa te nasti din nou!
Uite-te pe pagina mea de facebook ''questonterra'' am sa iti trimit un mesaj mai detaliat, aici nu putem vb.

| erabianleonard explică (pentru SaveOurSouls):

Am stat de oameni departati de dumnezeu

| erabianleonard explică (pentru SaveOurSouls):

Deci, imi vine in minte si parca cineva imi da pareri sa nu fac ce-i bine...

| phantomitza a răspuns:

O sa ai parte si de ispite multe datorita credintei pentru ca Diavolu umba ratacind ca un leu gasind pe cine sa inghite, daca te vei ruga in continuare vei reusi te linistesti!

| PedoBarbie a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Nici nu iau. happy Am încetat de mult. tongue