| erabianleonard a întrebat:

Buna Seara Tuturor! Sunt intr-o situatie religioasa: acum un timp il aveeam pe Dumnezeu adanc in inima mea, de la un timp incet incet m-au atras niste vorbe in minte in care am uitat de el, nu ma mai rog noaptea, unele dati nu ii multumesc la masa, cand plec de acasa nu-mi fac crucea si pe drum imi reamintesc ca trebuiea sa-mi fac crucea, ma rugam tot timpul la el... dar in mintea mea ma intreb uneori sunt nebun? Deoarece simt ca-mi vorbeste in minte si comunica cu mine spune ce e bine sa fac si ce e rau, sunt nebun sau ce e cu mine asta m-am intrebat de multe ori, mi-se duce ochiul la un lucru diferite lucruri in care am in minte nu e bine ce faci du-te fugi de acel lucru, nu privi acel lucru, fereste-te vei fi accidentat iar eu nu fac ce spune el si nu se intampla nimic de la un timp simt ca nu mai sunt eu, si ma gandesc : cand va fi ziua judecatii ce voi face? tot timpul zic am sa ma corectez dar nu pot imi este frica sa stau singur in camera de parca cineva este langa mine, de multe ori parca dumnezeu imi vorbeste in minte despre lucruri bune si comunica cu mine, oare sunt nebun? vreau sa ma corectez cum eram inainte spuneti-mi cum sa fac asta si lucrul cu dumnezeu in mintea mea daca sunt nebun si explicati asta va rog mult! AMIN.

31 răspunsuri:
| DomexD a răspuns:

Leonard,cum s-a mai zis, e probabil sa fie vocea constiintei, adica constiinta ta, eul tau sa vorbeasca. Avem ratiune.Cu totii ne spunem in gand ce sa facem, gandim, unii gandesc incontinuu, sunt mai ganditori, mai analizatori altii mai putin etc.
Tot ce iti pot spune este spovedeste-te repede si impartaseste-te dupa spovedanie.Te va ajuta mult.
Apoi fa rugaciuni dimineata/la pranz/seara.Mergi si la Biserica cand vrei, simti, ai nevoie, macar de 1-2 ori pe luna daca nu iti place. sau din alte motive.
Vorbeste cu un preot.Nu te considera nebun ca nu esti.Vad ca ai discernamant si esti normal.Serios.Pari normal.Doar ca trebuie sa te apropii de Dumnezeu.II poti cere intr-o rugaciune Doamne ajuta-ma sa te iubesc sau sa cred in tine cu adevarat si sa nu fiu bolnav in niciun fel. Oricum, eu sunt sigur ca nu esti bolnav.
Numai bine. Dumnezeu sa te ajute!