Este normal si e foarte bine ca ne punem intrebari. Problema este ca noi nu ni le pe cele care trebuie; ori suntem prea grabiti sa gasim raspunsuri la intrebarile care inca nu au un raspuns.
De asemeni, nu este bine nici sa fim extremisti: adica unii sa spuna ca nu exista Dumnezeu, iar altii sa faca din religie o afacere(vezi bisericile amintitite de tine una langa alta).
Adevarul il vom cunoaste numai daca vom fi sinceri, daca dorim sa-l cunoastem.
Biblia are multe raspunsuri. Dumnezeu a sadit in noi nevoia, dependenta noastra de El. fa-ti rost de Biblie si citeste-o ca si cum ai dori sa cunosti adevarul. Prin ea Dumnezeu ne vorbeste. Nu ai nimic de pierdut. Dar vei avea de pierdut daca nu vei face asa.
Biblia a fost scrisa de Cezar. In trecut, Evreii au scris niste povesti, cum e bine, cum e rau, cum sunt Sfintii. Cezar i-a omorat pe acei evrei, si le-au luat acele carti cu acele povesti. Cezar, din acele carti, a facut doar una, ce se afla in Biblie, restul cartilor le-a ars in foc.
Daca vei citi Evangheliile din Noul testament, vei vedea ca Domnul Hristos citeaza din mai multe carti ale Vechiului Testament; iar evreii sunt de acord cu acele citate. La fel citeaza si apostolii in epistolele lor. Dar toti au scris sub inspiratie divina. De acee le consideram canonice; ele sunt Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi. Prin Biblie Dumnezeu ni Se descopera. Este adevarat ca cei mai multi oameni nu cred. Dar Dumnezeu nu ne cere sa credem orbeste; zicala "crede si nu cerceta" este venita de la cel rau si este folosita de cei lenesi si puturosi care nu vor sa cerceteze daca ceea ce spune Dumnezeu este adevarat sau nu. Ei nu vor sa-L puna la proba pe Dumnezeu din lene sau din pricina ca nu vor sa renunte la placerile lor pacatoase. Dar ei fac aceasta spre raul lor, cu urmari chiar vesnice -caci isi pierd mantuirea.
Da, Cezar l-a inventat pe Hristos in Biblie, Cezar a facut tot ce a facut Hristos, Cezar voia sa fie peste tot cunoscut in lume, si uite a ajuns stapanul lumii. Toti se roaga la Dumnezo'. Se spune "Sa crezi si sa nu cercetezi"
. E o prostie mare. Da`ti cu parerea.
Inaintea a tot ce ne inconjoara noi ca oameni ne simtim mici. Aceasta ne face sa simtim nevoia de inchinare, ca o implinire a nevoii launtrice, fie ca unii aleg sa se inchine lui Dumnezeu, altii lui Budha, altii altor lucruri sau chiar lor insisi(atunci cand isi spun -sunt cel mai tare, sunt cel mai bun, sunt cel mai inteligent, etc., luandu-si asupra lor prerogativele si laudele care I se cuvin doar lui Dumnezeu care a oferit binecuvantari, si pe care omul nu le-ar fi primit daca Dumnezeu nu i-ar fi binecuvantat).
Citeste cartea Marea lupta(Tragedia veacurilor) de aici http://marealupta.ro/
Daca te-ai uita cu bagare de seama la cei care realizeaza documentarele acestea ai vedea ca ei sunt fie islamisti, fie evrei. Ce ai dori de la doua religii care urasc de moarte crestinismul? Nu te hrani cu porcariile pe care sunt ei in stare sa le livreze, ei si oamenii lor de "stiinta", pardon, de MANIPULARE.
![]()
Sau nu stiai ca National Geografic, Discovery si History sunt toate posturi anticrestine (fiecare isi apara religia, in cazul lor una anticrestina...)?
Sunt 100 de biserici in Bucuresti? Wow! Asa putine? Sa stii atunci ca e tragic. Ar insemna cam 30000 de oameni la o singura biserica
In fiecare sat mic sunt 2-3 biserici? Poate daca ai sa atipesti de tot si vei da cu capul de tastatura ai sa mergi sa te culci de-a binelea. O fi poate ora tarzie... ![]()
Poate ai vrut sa spui ca in fiecare comuna (sau poate in doua-trei sate alaturate...
) sunt 2-3 biserici. Eu nu stiu nici un "sat" in tara asta care sa aiba 2 biserici (nu vorbesc de acele mici chilii care au 4 metri patrati si sunt monumente de arta de pe timpul lui Stefan cel Mare).
Primele chipuri ale Mantuitorului sunt preluate din icoanele din catacombele romane si dateaza din primele doua secole. Acei oameni L-au cunoscut direct. Om fi inventat noi acum imprimanta laser, dar portretul, portretul e deja inventat de mii de ani!
Realitatea istorica a Mantuitorului este autentificata de toate documentele vremii. Tu esti acum in 2014 (La multi ani 2015
) iar asta se datoreaza realitatii ca intreaga istorie este de acord cu faptul ca au trecut 2014 ani de la Nasterea Mantuitorului.
Eu n-am vazut un sat cu 2-3 sau cu 2, 3 biserici; pentru cultura ta generala invata intai sa scrii si apoi sa pui gandurile pe aici si nici satul pipera nu are 3 biserici
Ai inceput prost cu primele tale fraze. Ai tinut neaparat sa intrebi "cine a inventat religia" si dupa o ardeai cu Isus. Pai aceia nu este unica religie. Au aparut religii inainte de crestinism? De cand sunt religii? De cand se stie omul au existat. Fiecare crede ce vrea acum. E dreptul tau sa nu crezi si e dreptul si a parintilor tai, sa te creasca cu niste invataturi pe care ei le considera corecte.
Ai dreptate ma.in tara ESTE multe biserica.ce sa-i fac daca gramatichia nu se potriveste cu mintea si unii nu poate sa gandeste dar deduce niste idei de te umfla rasu.reveliune cu bine si? ce sa-ti mai spun? la multi ani nu pre ca oricum ziua de azi e a omului da cea de maine e a domnului.iar noi n-avem nimica impotriva.care este.
Ma, eu personal ma consider ateu, nu cred in Dumnezeu sau vreo alta divinitate, dar cred in univers in mine in tine si in restul lumii! Si totusi, sa nu exageram asa cum este ea religia in zilele noastre ne invata inca de mici care este diferenta dintre bine si rau, faptul ca noi crestem si facem prostii e alta treaba. Asta este parerea mea acum fara prea multe detalii, o sa revin cu un reply dupa ce vad documentarul!
Puteam invata de mici diferenta dintre bine si rau si fara religie. ne este bagata aiurea pe gat de parinti
Cativa oameni care s-au gandit sa isi bata joc de populatia lumii, printr-o carte, urmand ca dupa aceea, cartea aia sa fie venerata de multe persoane.
Dumnezeu exista.Lumea e prea bine pusa la punct ca sa fii aparut, asa...din intamplare.Nu exista dovezi ca oamenii ar fi evoluat din maimute, deci si voi CREDETI ceva.
https://www.youtube.com/watch?v=P3hLa_xAnIE
"Cezar (fostul imparat al Imperului Roman) a inventat Religia, pe Dumnezeu, pe Isus."
Religiile existau cu mii de ani inaintea lui Cezar.
Confunzi crestinismul cu religia poate, si in cazul acesta esti praf ca multi atei de duzina de pe aici.
Pestele era folosit ca simbol in China si gravat pe monezi cu mult timp inaintea lui Cezar.
Exista si sate fara biserici la noi in tara.
Mai informeaza-te inainte sa aberezi aiurea.
Ba daca nu sti nu mai vorbi! Ce intrebare e aia,, Cine l-a creat pe Dumnezeu"? Nimeni nu poate raspunde la aceatsa intrebare, Dumnezeu este un duh sfant.
Pe Isus l-a nascut Maria, o simpla femeie. Dumnezeu el-a ales pe Isus ca fiind fiul Lui pentru ca e sfant.E adevarat ca popii(preotii)sunt pacatosi.Ei l-au rastignit pe Isus pe rug! Eu de exemplu nu ma inchin la icoane pentru ca sunt doar niste tabluri pictate,, chipuri cioplite".Dar Dumnezeu exista si trebuie sa credem in el!
Se pare ca incep sa se aprinda cre(s)tinii si incep sa aduca in discutie "cultura generala". Usurel, prieteni, toate mizeriile ce le credeti despre dumnezeu si restul nu fac parte din cultura generala, dimpotriva.
Iar ca un reply pentru Alex: sunt destul de sigur ca religia va disparea! Fie ca ma crezi sau nu, tineretul incepe usor-usor sa deschida ochii si sa treaca dincolo de mizeriile religioase, daca intelegi ce vreau sa spun.
Parintii tai sunt cre(s)tini?
Dar rudele apropiate?
Cand o sa ai o cultura generala poti sa aduci in discutie subiectul, dar deocamdata ai dat dovada ca nu stii nimic.
Eu nu cred ca religia va disparea. Uita-te si tu, preotii cersesc bani! Religia e atat de puternica incat ne influenteaza pe toti.
Mai blegule? ai dreptate tu oarescum dar daca te uiti in profetie vei vedea ca ce spui tu si ce se va intampla Noi astia mstim cam de multisor si nu ne mira.asta se intampla cu voie de sus.fiindca toata omenirea si in specialstia desteptii si viitorul lumii care o veti comduce se vede unde o duceti in neascultare de adevar si de principii morale.dar va veni gradinarul sa-si munceasca gradina, si sa o curete.va aduna spinii si scaietii si le va da foc infiderent cat vor fi de multi.Fiindca EL are sapa si grebla.Si stapaneste si focul.desteptule.
Jorpalul, nu stiu ce cauti tu pe aici. Nu prea esti prieten cu limba romana..esti si prost si analfabet